Itho Ecofan SE CVE afzuigunit 365m3

Artikelnummer: 307860 (cve eco rft se)

Itho Ecofan CVE RFT afzuigunit
Merk: Itho
Luchthoeveelheid (m3/u): 365
Kanaaldiameter: 125
Aansluiting: Aansluitsnoer Euro-stekker
Aanzuigaansluitingen: 4
Inhoud: excl. zender, incl. ontvanger
Bestelbaar per 1 stuk
Prijzen inclusief BTW
Winkelprijs € 248,05
Uw prijs
excl. BTW € 123,96
incl. BTW € 149,99
Uw voordeel 39,53%

Omschrijving

Itho Ecofan SE CVE RFT afzuigunit 365 m³/uur met eurostekker

OP=OP - laatste exemplaren - profiteer nu!

Met een Itho Daalderop Ecofan haalt u de hoogwaardigste en energiezuinigste ventilatiebox voor uw mechanische ventilatie in huis. Deze afzuigunit is eenvoudig in gebruik en eenvoudig te monteren, bijvoorbeeld ter vervanging van een defect exemplaar of om uw stroomrekening te verlagen.

De compacte Itho Ecofan units zijn voorzien van vijf 125 mm aansluitingen. Er is één afvoer afwezig om lucht naar buiten af te voeren en vier aanvoeren om lucht vanuit de woning aan te zuigen. Zo kunt u voldoende vertrekken goed ventileren en zorgen voor een gezond en fris leefklimaat. Denk aan woonkamers, badkamers, toiletten, keukens, etc.

Er zijn drie ventilatiestanden aanwezig. De eerste stand dient continue actief te zijn en is geschikt voor wanneer niemand of slechts één persoon aanwezig is, ook wordt deze stand vaak 's nachts gebruikt. De tweede stand is voor wanneer er meerdere personen aanwezig zijn en de derde stand voor wanneer er veel personen aanwezig zijn of er gekookt of bijvoorbeeld gedoucht wordt.

Dit model wordt geleverd met een platte eurostekker voor in een normaal stopcontact. Dankzij de dubbele isolatie is er geen randaarde meer nodig. Voor gebruik in combinatie met een driestandenschakelaar is een versie met Perilex-stekker leverbaar: Itho Ecofan SP CVE afzuigunit 365m³/uur met Perilex-stekker.

365 m³/uur capaciteit

Deze Itho Ecofan SE heeft een capaciteit tot 365 m³/uur en is daarmee geschikt voor een standaard eengezinswoning. De afzuigcapaciteit in de praktijk is afhankelijk van diverse factoren, zoals de luchtdruk in de ruimte(s). Zie hieronder voor een overzicht of linksonder voor meer technische informatie in de twee PDF-bestanden onder de kop 'Documentatie'.

Voor grotere woningen, zoals bijvoorbeeld een herenhuis, of zwaardere gebruiksomstandigheden is een versie met hogere ventilatiecapaciteit beschikbaar: Itho Ecofan HE CVE afzuigunit 450m³/uur met eurostekker.

Draadloze bediening

In Itho CVE ECO RFT afzuigunits is een draadloze ontvanger ingebouwd. U kunt hier een draadloze zender (afstandsbediening) op aansluiten om de stand van de ventilatiebox te bepalen. Deze Itho RFT zender dient los aangeschaft te worden en is standaard niet bijgeleverd. Bestellen kan op de volgende pagina: Itho Ecofan draadloze zender / afstandsbediening.

Een draadloze zender moet aangemeld worden op de unit, voordat deze werkt. Dit gaat eenvoudig: zorg dat de Itho CVE niet aangesloten is op de netspanning, druk twee knoppen op de afstandsbediening tegelijk in (zie bijgeleverde handleiding voor details) en sluit de Ecofan aan op de spanning. Hou de twee toetsen ingedrukt tot de ventilatiebox even harder gaat draaien en de koppeling is klaar.

Laag stroomverbruik, lage geluidsproductie en minder onderhoud

Dankzij de gelijkstroommotor verbruikt deze Itho CVE ECO RFT afzuigunit tot maar liefst 83% minder energie dan oudere of concurrerende modellen. Op jaarbasis scheelt dit al gauw 50 tot 60 euro op uw energierekening, waarmee de investering binnen niet al te lange tijd terug is verdiend.

Tegelijkertijd profiteert u dankzij de gelijkstroommotor en unieke vormgeving van de ventilatorbladen van een lage geluidsproductie: goede ventilatie, zonder een storende brem of zoem op de achtergrond.

Een bijkomend voordeel van de vormgeving van de ventilatorbladen is dat deze een hogere luchtverplaatsing kennen en mede daardoor minder vuil worden. Zo blijft de gehele ventilatiebox schoner en is minder onderhoud nodig. Ook dit zorgt weer voor een verdere kostenbesparing en hoger gebruiksgemak.

Bij de constructie is bovendien gebruik gemaakt van zo min mogelijk onderdelen. Er is bijvoorbeeld slechts één printplaat aanwezig voor zowel de stroomvoorziening als de aansturing. Minder onderdelen die kunnen slijten, geluid kunnen produceren of defect kunnen raken en dus een langere levensduur. Het is niet voor niets dat Itho zoveel vertrouwen in de eigen centrale afzuigbox heeft en Ecofan de nummer één op de markt is!

Vijf jaar garantie

Standaard is een Itho Ecofan voorzien van 2 jaar garantie via de verkopende partij. Bij een onverhoopt probleem of defect kunt u dan bij ons terecht en wij zorgen voor een goede en snelle oplossing.

Itho Daalderop geeft zelf echter 3 jaar aanvullende garantie, mits u de woonhuisventilator na aanschaf even bij Itho registreert. Dit is zo gedaan en in het geval van een onverhoopt defect of probleem tussen 2 en 5 jaar na aanschaf kunt u direct bij Itho terecht voor reparatie of vervanging.

Itho Ecofan SE bestellen bij Klusspullen.nl

Wij leveren de Itho Ecofan naast zeer scherp geprijsd doorgaans uit eigen ruime voorraad, zodat u uw nieuwe centrale afzuigunit snel in huis heeft. Aangezien wij bestellingen boven € 100 gratis verzenden komen er bovendien geen extra verzendkosten bij.

Ook voor toebehoren en alle bijbehorende zaken bent u ons aan het juiste adres. Bekijk ons assortiment ventilatiemateriaal en ontdek onze (flexibele) afzuigslangen, slangklemmen, afzuigventielen, roosters, enzovoorts. Bestel deze gerust bij: standaard voordelig en ook daar rekenen wij dan geen extra verzendkosten voor. Zo bent u nog goedkoper uit!

Eigenschappen

- stille energiezuinige mechanische woonhuisventilator
- onbelaste capaciteit 365 m³/uur
- regelbaar in 3 standen
- draadloze ontvanger ingebouwd
- bediening via draadloze afstandsbediening (niet bijgeleverd)
- eurostekker 230 volt
- dubbel geïsoleerd
- één afvoer, diameter 125 mm
- vier aanvoeren, diameter 125 mm
- 5 jaar garantie (2 via Klusspullen, 3 extra na registratie via Itho Daalderop)
- kunststoffen behuizing
- formaat 350 x 355 x 294 mm (hoogte x breedte x diepte)
- gewicht 3,5 kg

Alle specificaties

Materiaal behuizing : Kunststof
Luchthoeveelheid hoog bij 100 Pa : 365 m3/h
Luchthoeveelheid hoog bij 150 Pa : 325 m3/h
Luchthoeveelheid hoog bij 200 Pa : 280 m3/h
Luchthoeveelheid hoog bij 250 Pa : 240 m3/h
Luchthoeveelheid hoog bij 300 Pa : 195 m3/h
Opgenomen vermogen conform EPN norm : 1 kW
Cos. phi conform EPN norm : 49
Gelijkstroommotor : Ja
Elektrische aansluiting : Aansluitsnoer Euro-stekker
Geschikt voor vraaggestuurde ventilatie : Nee
Type toerenregeling : 3 toeren
Nominale kanaaldiameter : 125 mm
Aansluiting : Steekeind
Aantal aanzuigaansluitingen : 4
Achteraansluiting : Ja
Hoogte : 350 mm
Breedte : 355 mm
Diepte : 294 mm
Luchthoeveelheid onbelast : 365 m3/h
EAN-code : 8712922755563

alttext