Ehmann universele LED-dimmer 3-35W

Artikelnummer: 418770 (T37.08-104852)

universele LED-dimmer
Merk: Ehmann
Bedieningswijze: Draai/drukknop
Max. vermogen: 3 - 35
Geschikt voor: universeel, LED
Geschikt voor 230V gloeilamp: Ja
Geschikt voor 230V halogeenlamp: Ja
Geschikt voor gewikkelde laagvolttrafo: Nee
Geschikt voor elektronische laagvolttrafo: Nee
Type: Fase-aansnijding
Bestelbaar per 1 stuk
Prijzen inclusief BTW
Winkelprijs € 84,95
Uw prijs
excl. BTW € 57,81
incl. BTW € 69,95
Uw voordeel 17,66%

Omschrijving

Ehmann T37.08 geruisloze universele LED draai-/drukdimmer 3-35 Watt

Universeel toepasbare LED-dimmer op basis van fase-aansnijding. Geschikt voor 230 Volt LED-lampen, 230 Volt gloei- en halogeenlampen. Niet geschikt voor (12 Volt) verlichting aangesloten op een transformator.

Dankzij gebruik van MOS-transitoren werkt deze dimmer geruisloos. Veel andere dimmers kunnen, afhankelijk van de belasting en dimstand, een (lichte) zoem/brom produceren. Deze unieke dimmer heeft hier geen last van!

Werkt in onze ervaring goed met de meeste dimbare 230 Volt Philips, Megaman, Osram en Ikea LED-lampen, alsmede veel Filament LED-lampen. Onderaan deze pagina staat een PDF-bestand met geteste lampen, een "dimmer compatibiliteitslijst".

De Ehmann T37.08 is een draai-/drukdimmer: verlichting in- en/of uitschakelen door de dimmerknop in te drukken, lichtsterkte regelen door te draaien. Geschikt voor wisselschakeling.

Belasting

Bij gebruik met LED-lampen is het instapvermogen 3 Watt, de maximale belasting is bij LED 35 Watt. Bij gebruik met gloei- en/of halogeenlampen is het instapvermogen 5 Watt en de maximale belasting loopt dan op tot 100 Watt. Bij inbouw in een wand van gasbeton, hout, gipskarton of in stuco moet de maximale belasting met 20% worden verminderd vanwege geringe warmteproductie.

Fijnafstelling

De basishelderheid kan middels de aanwezige potentiometer ingesteld worden. Zo kan tevens het knipperen en/of niet (goed) inschakelen van diverse LED-lampen voorkomen/opgelost worden.

Draai bij het eerste gebruik met een kleine platte schroevendraaier de potentiometer helemaal naar links en schakel de dimmer daarna in. Draai de potentiometer naar rechts tot lamp(en) oplicht(en), of tot de gewenste minimale helderheid bereikt is.

Een tweede unieke eigenschap van deze dimmer is dat ook de maximale helderheid ingesteld kan worden, middels een tweede potentiometer. Knippert de lamp bij het maximaal uitdraaien van dimmer of is dit te fel? Draai de potentiometer terug naar links om dit omlaag bij te stellen.

Universeel toepasbaar

Deze dimmer is voorzien van een stevige metalen 4 mm as, waarmee de dimmer geschikt is voor gebruik in combinatie met de afdekkingen van GIRA, Berker, Schneider-Merten, PEHA en JUNG*. Met de bijgeleverde adapter wordt de as verdikt tot 6 mm, waardoor ook Busch-Jaeger* dimmerknoppen gebruikt kunnen worden.

* bij Jung moeten de klemmen uit de centraalplaat van de dimmerknop verwijderd worden, montage middels de bijgeleverde ring.
* bij Busch-Jaeger kan het bij de dimmerknop geleverde lampje voor verlichting knop niet gebruikt worden.

Eigenschappen

Montage in de muur middels schroef en/of klauwen. Wij adviseren om de dimmer eerst te testen en niet direct in te bouwen / vast te schroeven. Werkt deze onverhoopt niet goed samen met uw LED-lampen, dan kan deze in onbeschadigde nieuwstaat retour.

Bedrading middels schroef te bevestigen, 1-2,5 mm². Voorzien van elektronische zekering. Thermisch beveiligd tegen oververhitting, na afkoeling is de dimmer weer in te schakelen. Voor montage in standaard inbouwdoos conform DIN 49073. Voorzien van softstart en ontstoringsfilter.

Duits fabrikaat, kwalitatief vergelijkbaar met A-merken. Voorzien van CE keurmerk. Nederlandstalige handleiding bijgeleverd (of onderstaand in PDF-formaat te downloaden). 2 jaar garantie.

Alle specificaties

Samenstelling : Basiselement
Bedieningswijze : Draai/drukknop
Seriedimmer : Nee
Type belasting : Universeel
Vermogen van/tot : 3 - 35 VA
Montagewijze : Inbouw (stucwerk)
Geschikt voor 230V gloeilamp : Ja
Geschikt voor 230V halogeenlamp : Ja
Geschikt voor gewikkelde laagvolttrafo : Nee
Geschikt voor elektronische laagvolttrafo : Nee
Lichtwaardegeheugen : Nee
Geschikt voor toepassing met drukker : Nee
Ingang voor nevenunit : Nee
Geschikt voor toepassing met bewegingsmelder : Nee
Geschikt voor toepassing met aanwezigheidsmelder : Nee
Geschikt voor toepassing met tijdschakelaar/timer : Nee
Geschikt voor toepassing met RF-drukker : Nee
Geschikt voor toepassing met IR-drukker : Nee
Soort bevestiging : Klauw-/schroefbevestiging
Materiaal : Metaal
Oppervlaktebescherming : Geen (onbehandeld)
Beschermingsgraad (IP) : IP20
Nominale spanning : 230 V
Frequentiebereik : 50 - 50 Hz
Verlicht : Geen
0-10 V ingang : Nee
Geschikt voor 38mm starterloze TL-buis : Nee
EAN-code : 4012096004424

alttext