Ehmann universele LED-dimmer 5-150W

Artikelnummer: 425304 (T46.08-101520)

universele LED-dimmer
Merk: Ehmann
Bedieningswijze: Draai/drukknop
Max. vermogen: 5 - 150
Geschikt voor: universeel, LED
Geschikt voor 230V gloeilamp: Ja
Geschikt voor 230V halogeenlamp: Ja
Geschikt voor gewikkelde laagvolttrafo: Nee
Geschikt voor elektronische laagvolttrafo: Ja
Type: Fase-afsnijding
Bestelbaar per 1 stuk
Prijzen inclusief BTW
Winkelprijs € 94,95
Uw prijs
excl. BTW € 61,94
incl. BTW € 74,95
Uw voordeel 21,07%

Omschrijving

Ehmann T46.08 universele LED draai-/drukdimmer 5-150 Watt

Universeel toepasbare LED-dimmer op basis van fase-afsnijding. Geschikt voor 230 Volt LED-lampen, 12 Volt LED-lampen aangesloten op een LED-driver, 230 Volt gloei- en halogeenlampen, alsmede 12 Volt halogeenlampen aangesloten op een elektronische trafo.

Werkt in onze ervaring minder goed met 230 Volt LED-lampen maar vaak juist wel prima met 12 Volt LED-lampen aangesloten op een LED-driver. Onderaan deze pagina staat een PDF-bestand met geteste lampen, een "dimmer compatibiliteitslijst".

De Ehmann T46.08 is een draai-/drukdimmer: verlichting in- en/of uitschakelen door de dimmerknop in te drukken, lichtsterkte regelen door te draaien. Geschikt voor wisselschakeling.

Belasting

Bij gebruik met LED-lampen is het instapvermogen 5 Watt, de maximale belasting is bij LED 150 Watt. Bij gebruik met gloei- en/of halogeenlampen is het instapvermogen 15 Watt en de maximale belasting loopt dan op tot 450 Watt. Bij inbouw in een wand van gasbeton, hout, gipskarton of in stuco moet de maximale belasting met 20% worden verminderd vanwege geringe warmteproductie.

Fijnafstelling

Het maximale uitgestuurde dimbereik kan middels de aanwezige potentiometer ingesteld worden. Bij fase-afsnijding zien we dat bij "te ver" dimmen LED-lampen kunnen gaan knipperen.

Knippert de LED-lamp? Draai de dimmer voluit en draai de MAX-stelschroef terug tot het knipperen stopt (of de gewenste maximale helderheid is bereikt), waarna het dimbereik goed is ingesteld.

Tevens kan het instapvermogen middels een tweede potentiometer ingesteld worden, met name handig om het gehele dimbereik naar wens te kunnen regelen en/of te voorkomen dat LED-lampen niet goed ingeschakeld kunnen worden.

Start de lamp niet of niet goed bij het inschakelen van de dimmer? Draai de dimmer helemaal terug en draai de MIN-stelschroef helemaal naar links. Schakel de dimmer in en draai de stelschroef naar rechts, totdat de lamp gaat branden of op de gewenste start-helderheid brandt.

Universeel toepasbaar

Deze dimmer is voorzien van een stevige metalen 4 mm as, waarmee de dimmer geschikt is voor gebruik in combinatie met de afdekkingen van GIRA, Berker, Schneider-Merten, PEHA en JUNG*. Met de bijgeleverde adapter wordt de as verdikt tot 6 mm, waardoor ook Busch-Jaeger* dimmerknoppen gebruikt kunnen worden.

* bij Jung moeten de klemmen uit de centraalplaat van de dimmerknop verwijderd worden, montage middels de bijgeleverde ring.
* bij Busch-Jaeger kan het bij de dimmerknop geleverde lampje voor verlichting knop niet gebruikt worden.

Eigenschappen

Montage in de muur middels schroef en/of klauwen. Wij adviseren om de dimmer eerst te testen en niet direct in te bouwen / vast te schroeven. Werkt deze onverhoopt niet goed samen met uw LED-lampen, dan kan deze in onbeschadigde nieuwstaat retour.

Bedrading middels schroef te bevestigen, 1-2,5 mm². Voorzien van elektronische zekering. Thermisch beveiligd tegen oververhitting, na afkoeling is de dimmer weer in te schakelen. Voor montage in standaard inbouwdoos conform DIN 49073. Voorzien van softstart en ontstoringsfilter.

Duits fabrikaat, kwalitatief vergelijkbaar met A-merken. Voorzien van CE keurmerk. Nederlandstalige handleiding bijgeleverd. 2 jaar garantie.

Alle specificaties

Samenstelling : Basiselement
Bedieningswijze : Draai/drukknop
Seriedimmer : Nee
Type belasting : Universeel
Ingang voor nevenunit : Nee
Lichtwaardegeheugen : Nee
Geschikt voor toepassing met drukker : Nee
Geschikt voor toepassing met bewegingsmelder : Nee
Geschikt voor toepassing met aanwezigheidsmelder : Nee
Geschikt voor toepassing met tijdschakelaar/timer : Nee
Geschikt voor toepassing met RF-drukker : Nee
Geschikt voor toepassing met IR-drukker : Nee
Montagewijze : Inbouw (stucwerk)
Soort bevestiging : Klauw-/schroefbevestiging
Materiaal : Metaal
Oppervlaktebescherming : Geen (onbehandeld)
Beschermingsgraad (IP) : IP20
Vermogen van/tot : 5 - 150 VA
Nominale spanning : 230 V
Frequentiebereik : 50 - 50 Hz
Verlicht : Geen
Geschikt voor 230V gloeilamp : Ja
Geschikt voor 230V halogeenlamp : Ja
Geschikt voor gewikkelde laagvolttrafo : Nee
Geschikt voor elektronische laagvolttrafo : Ja
Geschikt voor 38mm starterloze TL-buis : Nee
0-10 V ingang : Nee
EAN-code : 4012096006268

alttext