Itho CVE-S ECO HE afzuigunit 468m3

Artikelnummer: 500025 (03-00402 Ecofan HE)

Itho CVE-S Ecofan RFT afzuigunit
Merk: Itho
Luchthoeveelheid (m3/u): 468
Kanaaldiameter: 125
Aansluiting: Aansluitsnoer Euro-stekker
Aanzuigaansluitingen: 4
Inhoud: incl. draadloze ontvanger, excl. afstandsbediening
Vochtsensor: ingebouwd
Bestelbaar per 1 stuk
Prijzen inclusief BTW
Winkelprijs € 304,92
Uw prijs
excl. BTW € 161,15
incl. BTW € 194,99
Uw voordeel 36,05%

Omschrijving

Itho CVE-S ECO HE RFT afzuigunit 468 m³/uur met eurostekker

Met een Itho Daalderop CVE-S woonhuisventilator haalt u de hoogwaardigste en energiezuinigste ventilatiebox voor uw mechanische ventilatie in huis. Deze afzuigunit is eenvoudig in gebruik en eenvoudig te monteren, bijvoorbeeld ter vervanging van een defect exemplaar of om uw stroomrekening te verlagen.

De CVE-S is de nieuwste serie, eind 2017 geïntroduceerd en vervangt de enorm populaire voorloper Itho Ecofan. Nieuw is dat de unit nu standaard voorzien is van een geïntegreerde vochtsensor, waarmee automatisch in vochtige ruimtes geventileerd kan worden.

Er zijn vijf 125 mm aansluitingen aanwezig op de box. Er is één afvoer afwezig om lucht naar buiten af te voeren en vier aanvoeren om lucht vanuit de woning aan te zuigen. Zo kunt u voldoende vertrekken goed ventileren en zorgen voor een gezond en fris leefklimaat. Denk aan woonkamers, badkamers, toiletten, keukens, etc.

Op de Itho CVE-S zijn drie ventilatiestanden aanwezig. De eerste stand dient continue actief te zijn en is geschikt voor wanneer niemand of slechts één persoon aanwezig is, ook wordt deze stand vaak 's nachts gebruikt. De tweede stand is voor wanneer er meerdere personen aanwezig zijn en de derde stand voor wanneer er veel personen aanwezig zijn of er gekookt of bijvoorbeeld gedoucht wordt. Het wordt aanbevolen de afzuiging nooit uit te schakelen.

Dit model wordt geleverd met een platte eurostekker voor in een normale wandcontactdoos (stopcontact). Dankzij de dubbele isolatie is er geen randaarde meer nodig. Voor gebruik in combinatie met een driestandenschakelaar is een versie met Perilex-stekker leverbaar: Itho CVE-S ECO SP afzuigunit 375m3 met perilex stekker.

468 m³/uur capaciteit

Deze Itho CVE-S ECO HE heeft een extra hoge capaciteit tot 468 m³/uur en is daarmee geschikt voor grotere woningen, bijvoorbeeld een herenhuis. De afzuigcapaciteit in de praktijk is afhankelijk van diverse factoren, zoals de luchtdruk in de ruimte(s). Zie hieronder voor een overzicht met meer technische informatie.

Voor kleinere woningen, zoals een eengezinswoning, of lichte gebruiksomstandigheden is een versie met standaard ventilatiecapaciteit beschikbaar: Itho CVE-S ECO SE afzuigunit 375m3.

Draadloze bediening

In de Itho CVE-S afzuigunits is een draadloze ontvanger ingebouwd. U kunt hier een draadloze zender (afstandsbediening) op aansluiten om de stand van de ventilatiebox te bepalen. Deze Itho RFT zender dient los aangeschaft te worden en is standaard niet bijgeleverd. Bestellen kan op de volgende pagina: Itho Ecofan draadloze zender / afstandsbediening.

Een draadloze zender moet aangemeld worden op de unit, voordat deze werkt. Dit gaat eenvoudig: zorg dat de Itho afzuigunit niet aangesloten is op de netspanning, druk twee knoppen op de afstandsbediening tegelijk in (zie bijgeleverde handleiding voor details) en sluit de CVE-S aan op de spanning. Hou de twee toetsen ingedrukt tot de ventilatiebox even harder gaat draaien en de koppeling is klaar.

Laag stroomverbruik, lage geluidsproductie en minder onderhoud

Dankzij de gelijkstroommotor verbruikt deze Itho CVE-S ECO RFT afzuigunit tot maar liefst 83% minder energie dan oudere of concurrerende modellen. Op jaarbasis scheelt dit al gauw 50 tot 60 euro op uw energierekening, waarmee de investering binnen niet al te lange tijd terug is verdiend.

Tegelijkertijd profiteert u dankzij de gelijkstroommotor en unieke vormgeving van de ventilatorbladen van een lage geluidsproductie: goede ventilatie, zonder een storende brem of zoem op de achtergrond.

Een bijkomend voordeel van de vormgeving van de ventilatorbladen is dat deze een hogere luchtverplaatsing kennen en mede daardoor minder vuil worden. Zo blijft de gehele ventilatiebox schoner en is minder onderhoud nodig. Ook dit zorgt weer voor een verdere kostenbesparing en hoger gebruiksgemak.

Vijf jaar garantie

Standaard is een Itho CVE-S afzuigunit voorzien van 2 jaar garantie via de verkopende partij, wij. Bij een onverhoopt probleem of defect kunt u dan bij ons terecht en wij zorgen voor een goede en snelle oplossing.

Itho Daalderop geeft zelf echter 3 jaar aanvullende garantie, mits u de woonhuisventilator na aanschaf even bij Itho registreert. Dit is zo gedaan en in het geval van een onverhoopt defect of probleem tussen 2 en 5 jaar na aanschaf kunt u direct bij Itho terecht voor reparatie of vervanging.

Eigenschappen

- stille energiezuinige mechanische woonhuisventilator met hoge capaciteit
- geïntegreerde vochtsensor
- onbelaste capaciteit 468 m³/uur
- regelbaar in 3 standen
- draadloze ontvanger ingebouwd
- bediening via draadloze afstandsbediening (niet bijgeleverd)
- eurostekker 230 volt
- dubbel geïsoleerd
- één afvoer, diameter 125 mm
- vier aanvoeren, diameter 125 mm
- 5 jaar garantie (2 via Klusspullen, 3 extra na registratie via Itho Daalderop)
- kunststoffen behuizing
- IP31 gecertificeerd
- formaat 350 x 355 x 294 mm (hoogte x breedte x diepte)
- gewicht 3,4 kg

Alle specificaties

Materiaal behuizing : Kunststof
Luchthoeveelheid hoog bij 100 Pa : 468 m3/h
Luchthoeveelheid hoog bij 150 Pa : 415 m3/h
Luchthoeveelheid hoog bij 200 Pa : 380 m3/h
Luchthoeveelheid hoog bij 250 Pa : 350 m3/h
Luchthoeveelheid hoog bij 300 Pa : 310 m3/h
Opgenomen vermogen conform EPN norm : 0.07 kW
Cos. phi conform EPN norm : 0.58
Gelijkstroommotor : Ja
Elektrische aansluiting : Aansluitsnoer Euro-stekker
Draadloze afstandbediening : Nee
Geschikt voor vraaggestuurde ventilatie : Ja
Type toerenregeling : 3 toeren
Nominale kanaaldiameter : 125 mm
Aansluiting : Steekeind
Aantal aanzuigaansluitingen : 4
Achteraansluiting : Nee
Hoogte : 350 mm
Breedte : 355 mm
Diepte : 294 mm
Luchthoeveelheid onbelast : 468 m3/h
EAN-code : 8713418038818

alttext