GIRA dimmerGIRA dimmers

Met een dimmer van GIRA schaft u betrouwbare, duurzame en veelzijdige dimmer aan. GIRA dimmers zijn toepasbaar op alle series GIRA schakelmateriaal en geschikt voor alle lichtbronnen.

U kiest een dimmer aan de hand van de toe te passen verlichting. Zo levert GIRA dimmers die geschikt zijn voor traditionele gloeilampen en halogeenlampen, maar ook voor dimbare spaarlampen en LED-lampen. Elk type lamp vereist een eigen soort dimmer, of een dimmer die geschikt is voor meerdere soorten verlichting. Bij spaarlampen en LED-lampen wordt dit vaak aangegeven door ondersteuning voor een electronische trafo'.

Let op dat het maximale stroomverbruik van de gebruikte verlichting overeenkomt met de maximale belastbaarheid van de te gebruiken GIRA dimmer. Tel het wattage van de te dimmen lampen bij elkaar op en kies een dimmer die als maximaal vermogen (minimaal) ongeveer 10% boven het wattage van de lampen zit. Zo zorgt u voor een veilige marge en een lange(re) levensduur. Ook het instapvermogen is van belang, een dimmer die vanaf 40 watt werkt zal bijvoorbeeld niets met een lamp van 25 watt kunnen.


Kleinste rookmelder ter wereld!


Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties, nieuwe producten en het laatste nieuws.
alttext