Duo dimmer


Een duo dimmer, ook dubbele dimmer genoemd, is een serie dimmer. Oftewel, u kunt er vanuit één punt twee lichtpunten mee schakelen en dimmen. Beiden los van elkaar. Ruimtebesparend en wel zo efficiënt!

Wij leveren duo dimmers van Tradim en Swares. Beide merken zijn te combineren met diverse merken en series schakelmateriaal. De dubbele dimmers worden, gelijk als bij enkele dimmers, los geleverd als kaal inbouwelement. Er moet los een dimmerknop (centraalplaat met de twee draaiknoppen)in de stijl van de gewenste serie schakelmateriaal) bij besteld worden. Indien niet reeds aanwezig, bestel dan ook een bijpassend afdekraam.De juiste duo dimmer kiezen

Ook bij een duo dimmer is het uiteraard van belang om goed op te letten welk type verlichting u gaat dimmen. Bij elke dimmer staat aangeven waar deze voor geschikt is: gloeilampen, halogeenlampen, (dimbare) spaarlampen en/of LED-lampen, eventueel aangesloten op gewikkelde of elektronische transformatoren.

Daarnaast moet uiteraard gekeken worden naar het instapvermogen en maximaal belastbare vermogen. Het instapvermogen moet gelijk of lager zijn dan het (maximale) wattage van de te dimmen lampen. Bij meerdere lampen tegelijk telt u het wattage van alle lampen bij elkaar op. Het maximale wattage moet gelijk of -beter- hoger zijn dan het (totale) vermogen van de lamp(en). Per belasting (soort verlichting) kan het ondersteunde vermogen verschillen, dit staat bij de dimmers aangegeven in de omschrijving.

Vanwege de beperkte ruimte in een duo dimmer is het maximale wattage vaak lager dan bij reguliere dimmers. Met name bij hogere belasting is het raadzaam om voor individuele dimmers te kiezen: deze kunnen eventuele warmteproductie beter kwijt, iets dat bij hoge wattages dimmen nodig kan zijn.

Duo dimmer bestellen

Op zoek naar een dubbele dimmer? Wij verwachten u met ons aanbod, deze toelichting en de informatie op de productpagina's goed geïnformeerd te hebben. Bestel het gewenste eenvoudig op onze website en wij zorgen voor een spoedige levering. Is iets niet duidelijk? Twijfelt u welke dimmer juist is of heeft u hulp of advies nodig? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!


Hirschmann COAX-kabels


alttext