Steigerhoutbeits OAF


Steigerhoutbeits

Hoge kwaliteit steigerhoutbeits (ook steigerbeits genoemd) van OAF, voor optimale bescherming en prachtige afwerking van uw (steigerhouten) meubels! Verkrijgbaar in blikken van 2,5 liter en 0,75 liter.Toepassing

Steigerhoutbeits wordt voornamelijk toegepast op steigerhout maar kan ook gebruikt worden op diverse andere houtsoorten. Doordat steigerhoutbeits diep in het hout binnendringt, zorgt het voor een goede bescherming tegen invloeden van buitenaf. Zo blijven uw meubels langer mooi en kunt u er langer van genieten, zowel binnen als buiten.

Klusspullen.nl levert enkel de beste kwaliteit beits van OAF, in zeven verschillende kleuren:

- Grey Wash (licht grijs)
- White Wash (wit)
- Antraciet Wash (antraciet, donker grijs)
- Black Wash (zwart)
- Old Brown Wash (bruin)
- Mint Wash (mintgroen)
- Cement Wash (grijs)

Kleuren

Om goed te laten zien welke resultaten verwacht kunnen worden hebben wij zelf een steigerhouten plank gebeitst. Op de onderstaande afbeelding is horizontaal de ongebeitste plank zichtbaar. Erboven hebben wij delen van dezelfde plank in vier kleuren gebeitst. Van links naar rechts is zo duidelijk zichtbaar welk effect één laag OAF White Wash, Grey Wash, Antraciet Wash en tenslotte Black Wash steigerhoutbeits geeft:

5 kleuren steigerhoutbeits

Bij het maken van de bovenstaande foto waren Old Brown Wash, Mint Wash en Cement Wash nog niet geïntroduceerd en daardoor niet zichtbaar. Om ook deze kleuren goed te illustreren hebben wij opnieuw plankjes behandeld met meerdere lagen:

Verschillende kleuren steigerhoutbeits

Verwerking

Begin met droog hout, dat stofvrij en vetvrij moet zijn. Vooraf schuren is niet nodig voor de opname en duurzaamheid, het kan en mag wel voor een gewenste afwerking of uitstraling. Verwerk OAF steigerhoutbeits bij temperaturen tussen 5 en 30 graden Celsius, maar bij voorkeur boven 10 graden en niet in de volle zon.

Breng de steigerbeits gelijkmatig aan met een roller of platte kwast in de richting van de houtnerf. Een kwast zorgt voor het beste resultaat. Strijk niet na tijdens het drogen en strijk zakkers of overtollige beits meteen weg in de richting van de nerf. Begin met kleine stukken en randen, groeven en naden. Behandel vervolgens de grotere delen.

U kunt de bescherming, duurzaamheid en intensiteit van de kleur verhogen door meerdere lagen toe te passen. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren te combineren voor een eigen kleurstelling of speels effect.

Wij raden aan om tussen verschillende lagen steigerhoutbeits het hout licht op te schuren in de richting van de nerf. Na 2 uur is de beits stofdroog, na circa 5 uur overschilderbaar. Afhankelijk van factoren als weersomstandigheden en gebruik adviseren wij om elke 1 tot 3 jaar een nieuwe laag aan te brengen.

Een blik OAF steigerhoutbeits is na opening enkele jaren houdbaar, mits goed afgesloten en bewaard in het originele blik. Bewaar het blik bij voorkeur op de kop.

Productinformatie en veiligheidsinformatie

Onder de kop 'Documentatie' treft u verdere informatie over het gebruik, toepassing en veilig verwerken van steigerhoutbeits aan: een productflyer, productinformatieblad en veiligheidsinformatieblad van fabrikant OAF in PDF-formaat.

OAF steigerhoutbeits bestellen

Zoekt u steigerhoutbeits, dan bent u bij Klusspullen.nl aan het juiste adres. Het is doorgaans ruim op voorraad, in blikken van 0,75 en 2,5 liter en in vijf kleurstellingen. Dankzij onze grote inkoop kunnen wij u zeer goedkoop en snel leveren.

Bestellingen worden binnnen Nederland met PostNL bezorgd en zijn veelal de volgende dag bij u thuis (mits voorradig).

Heeft u nog vragen of wilt u grotere aantallen bestellen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen en adviseren u graag.

Sfeerimpressie

Van onze klanten hebben wij diverse foto's ontvangen van toepassingen en resultaten met onze OAF steigerhoutbeits. Een kleine sfeerimpressie ter inspiratie:

Steigerhoutbeits bed

Steigerhoutbeits tuinhuis

MINSKA: de IKEA LED-dimmer Hirschmann COAX-kabels Tradim 2480 universele dimmer 5-150W


alttext