Netwerkkabel


Bestel uw netwerkkabel, vaak ook UTP-kabel of internetkabel genoemd, op de door u gewenste lengte. Bij ons beschikbaar zonder connectoren, ideaal om in leidingen weg te werken, en compleet met connectoren.

Uiteraard leveren wij ook de benodigde RJ45-connectoren en tules, alsmede gereedschap om uw netwerk goed aan te kunnen sluiten.Een netwerkkabel is opgebouwd uit 8 aders, per twee getwist. Bij UTP is enkel de buitenmantel om de aders aanwezig, bij FTP zorgt een extra folie voor afscherming tegen invloeden van buitenaf; ideaal om storing te voorkomen wanneer b.v. ook COAX of elektriciteitskabel in dezelfde leiding aanwezig is.

Op netwerkkabels worden RJ45 connectoren geplaatst, modular jack genoemd. Deze worden vastgezet middels een krimptang. Lees er alles over in onze blog: netwerkkabel maken

Netwerkkabels mogen maximal 90 meter lang zijn, plus 10 meter voor het aansluiten. Deze 10 meter omvat ook apparatuur als routers, switches, etc. Langer kan middels b.v. een switch als "versterker" of "tussenstation".

Om de snelheid en ook de toegestane lengte van de kabel te kunnen garanderen verkopen wij enkel netwerkkabel met koperen kern. Er zijn kabels met een aluminium of stalen kern in omloop, voorzien van een dunne laag koper. Deze zijn goedkoper, maar ook van beduidend mindere kwaliteit en daarom bewust niet opgenomen in ons assortiment.


Hirschmann COAX-kabels


alttext