ABB heeft de hollewanddoos 195 op een aantal punten aangepast en verbeterd. Zo is de hollewanddoos, die nu onder de typebenaming HW195 op de markt wordt gebracht, voorzien van een verbeterde koppeling van de doos, die zorgt voor een betere afdichting bij gekoppelde dozen. Verder is de doorvoeropening in de doos dicht en uitbreekbaar gemaakt.

In de nieuwe uitvoering kunnen buizen nu klemmend in de tapse buisinvoeren worden aangebracht, waardoor de spie voor buisvergrendeling overbodig is geworden. De niet gebruikte buisinvoer van zowel 16- als 19mm kan worden afgedicht met de nieuwe afdichtdop AD16/19-W van flexibele kunststof.

De HW195 is geschikt voor hollewanden met een gipsplaat dikte van 25mm (2 x 12,5 mm). De doos heeft tapse buisinvoeren, aan de ene kant 16mm en aan de andere kant 19mm. De afstandsring voor HW195 maakt de doos geschikt voor gipsplaatdikten van 10 en 15 mm.

De HW195 maakt deel uit van ABB’s uitgebreide programma inbouwdozen die installatiegemak combineren met tijdsbesparing. Tot het programma behoren verder onder meer de multidoos MD4050, voorgemonteerde hollewanddozen, schoonmetselwerkdozen en andere hollewanddozen en inbouwdozen.

alttext