Mechanische ventilatie is in vrijwel elke woning te vinden en is een belangrijke factor voor een gezond leefklimaat in de woning. Voor de werking van de mechanische ventilatie is een afzuigsysteem aanwezig. Dit afzuigsysteem zuigt lucht weg uit de woning en voert deze lucht naar buiten af. Voor de aanvoer van frisse, schone, lucht zijn ventilatieroosters en/of open ramen nodig. De zo gecreëerde luchtstroming zorgt voor een gezonde leefomgeving.

Bespaar met mechanische ventilatie

Wegens het bovenstaande is het van belang dat de mechanische ventilatie continue blijft draaien. Sterker nog, veelal is het niet eens mogelijk om de mechanische ventilatie uit te schakelen. Standaard is de laagste stand ingeschakeld, geschikt voor ventilatie 's nachts of wanneer er niemand thuis is. Hogere standen zorgen voor meer ventilatie, zodat tijdens het douchen of bijvoorbeeld het koken er ook sprake is van voldoende ventilatie. Al met al een belangrijk systeem, maar wel een systeem dat continue stroom verbruikt.

Kunt u besparen op het stroomverbruik van een mechanische ventilatiesysteem? Ja.

Allereerst, er mag natuurlijk geen prijs op een gezond leefklimaat gezet worden. Maar, besparen zonder in te boeten op kwaliteit is zeker mogelijk!

Bespaar met mechanische ventilatie Moderne afzuigunits verbruiken aanzienlijk minder stroom, in vergelijking met oudere systemen. Zo kunt u tot maar liefst 83% aan stroom besparen! Dit kan u jaarlijks al gauw tientallen euro's of meer schelen! De investering in een modern afzuigsysteem is zo terugverdiend.

Tevens, door goede ventilatie neemt de luchtvochtigheid in de woning af. Droge lucht is makkelijker te verwarmen, waardoor de verwarming minder energie verbruikt. Nog een besparing!

Dus, ons advies: investeer in een gezond leefklimaat, bespaar met een modern afzuigsysteem van Airfan, Itho of S & P en geniet van bijkomende voordelen als betere ventilatie, lagere geluidsproductie en (optioneel) draadloos bedieningsgemak.

alttext