Nico's klusblog

Bij het vernieuwen van de energiemeters heeft de netbeheerder slimme meters geplaatst in mijn woning. Via een app kan ik op mijn smartphone het energieverbruik aflezen. Leuk, maar iets veranderen aan het energieverbruik is zo niet mogelijk. Hier komt Home Control om de hoek kijken. Interessante materie!

In Duitsland en België is home control al veel gangbaarder dan hier in Nederland. Waar in Nederland veel gebouwen en woningen met standaard schakelmateriaal op worden geleverd, is in Duitsland huis- en gebouwautomatisering bij oplevering al bijna standaard aanwezig. Centrale regeling van verlichting en temperatuur, in de woning via een bedieningspaneel of (op afstand) via een smartphone of tablet. Dat wil ik ook!

Recentelijk hebben wij in ons Klusnieuws aandacht geschonken aan Home Control. Wij merken dat in Nederland de markt meer en meer vraagt naar soortgelijke oplossingen en willen daar, uiteraard, graag op inspelen. Tijd om mijn kennis van Home Control uit te breiden. Nee, tijd om onze kennis van Home Control uit te breiden! Tijd om meer artikelen op te nemen in ons assortiment en ons goed voor te bereiden. Zo zorgen wij ervoor dat wij klaar zijn voor deze nieuwe, groeiende en veranderende markt, om u ook in de toekomst goed te kunnen (blijven) bedienen.

Binnen de productgroep Home Control zijn diverse systemen beschikbaar. Mooie systemen, met veelzijdige functionaliteit en mogelijkheden. Relatief eenvoudige systemen als KlikAanKlikUit werken draadloos, maar zijn beperkt inzetbaar: deze werken enkel met KlikAanKlikUit producten samen. Wat als u meer tegelijk wilt kunnen inzien en bedienen? Wat als draadloze signalen beperkingen opleveren? Deze eenvoudigere systemen voldoen lang niet altijd.

Als oplossing is KNX in het leven geroepen: de enige wereldwijde standaard voor huis- en gebouwautomatisering. Alle KNX producten kunnen, ongeacht de fabrikant, met elkaar communiceren en met elkaar gecombineerd worden. Vanuit één plek of apparaat overal de verlichting en zonwering bedienen, de temperatuur regelen, het stroomverbruik inzien, de beveiligingscamera bekijken, audio en video regelen...

Ik ga me verder verdiepen in KNX!

Nico van het Klusspullen.nl-team

KNX bedieningspaneel Busch-Jaeger
alttext