Nico's klusblog

Onze Beits & Win actie is een succes, dat durf ik wel te stellen. Wij hebben veel mooie inzendingen ontvangen, allen afgewerkt met onze steigerhoutbeits.

 

Een aantal inzendingen zijn voorzien van een uitgebreide toelichting. In deze Klusblog zal ik twee van deze inzendingen uitlichten, als een soort gastblog. Mooi, maar bovenal ook erg interessant en leerzaam!

Hoe maken anderen prachtige meubels met Steigerhoutbeits?


Lando en Jeanet Bergsma:

"Onze tuinkamer door OAF is nu echt af... We zijn heel erg blij met het eindresultaat door uw OAF Steigerhoutbeits."

Steigerhoutbeits multifunctionele plantenbakken
"Van steigerhout hebben we 3 multifunctionele plantenbakken gemaakt."

Steigerhoutbeits tafel
"Een steigerhouten tafel gemaakt en hierop eerst een wiebertje gebeitst met een roller, hierna nog een keer helemaal met Antraciet Wash gerold. Met de roller hebben we nog een paar keer na moeten rollen vanwege de kleine belletjes die hierdoor ontstaan. Gewoon beitsen met een kwast was voor ons geen optie omdat we al wisten wat het eindresultaat hierdoor zou zijn. Super toch?"

Steigerhoutbeits balken
"Onze tuinkamer heeft geen steigerhouten planken maar geschaafde balken en planken. De wanden hebben we 1x in de Grey Wash gebeitst met een blokkwast en afwerkkwastje. Het eindresultaat van de Grey Wash beits is iets wat witter geworden doordat het geen steigerhouten planken zijn, waardoor het opdroog resultaat voor ons verrassend geweldig is geworden. De geschaafde balken zijn in de Antraciet Wash gebeitst, de beits is natuurlijk wat dunner dan verf en we wilden niet over de pas gebeitste wand of ergens anders heen druppen... Dit simpel opgelost door een stukje polyester afval dakgoot te gebruiken als verfbakje en gelijk als lekbakje. Met een dikke kwast en blokkwast ging dit op een rustige manier en ver boven verwachting. Het eindresultaat was ook verrassend, het geschaafde hout had door de Antractiet Wash zijn unieke kleur gekregen."


Rindert en Marinde Meerstra:

"Wij hebben OAF steigerhoutbeits gebruikt om oude kaasplanken een steigerhout look te geven. Het resultaat overtreft onze verwachtingen en is in één woord: FANTASTISCH!"

Steigerhoutbeits geschaafde grenen kaasplanken
"Doordat gebruikt steigerhout in de huidige recessie in de bouw schaars en daardoor duur is en wij nog in het bezit waren van een partij geschaafde grenen kaasplanken, hebben wij uiteindelijk gekozen om de meubels voor ons appartement te maken van de kaasplanken, maar wel met een steigerhout look!"

Steigerhoutbeits geschuurd, gelakt en gevlamd
"De planken/meubeldelen zijn eerst met een grove korrel (60-80) geschuurd. Daarna in Grey Wash steigerbeits gelakt. Voor het gewenste effect zijn ze daarna nogmaals 'gevlamd' gelakt met Antraciet Wash steigerbeits."

Steigerhoutbeits tafel, gevlamd
"Vervolgens geschuurd met een fijne korrel (120) en als afwerking gelakt in kleurloze matte parketlak. Het resultaat overtrof onze verwachtingen!"


Geweldige resultaten toch? Alle inzenders, in deze speciaal de familie Bergsma en familie Meerstra, nogmaals hartelijk bedankt voor uw inzendingen. Binnenkort zullen wij de winnaar van de Beits & Win actie bekend maken. Hou onze website en social media in de gaten!

Ik zou zeggen, gebruik het bovenstaande als inspiratie en ga aan de slag. Klus ze!

Nico van het Klusspullen.nl-team

 

alttext