Nico's klusblog

Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft onlangs bekendgemaakt dat het van plan is om particuliere huizenbezitters vanaf begin december voordelig geld te laten lenen voor woningisolatie, middels het Nationaal Energiebespaarfonds. Dat klinkt als meer stimuleringen voor de bouw- en installatiebranche!

In samenwerking met de Rabobank en ASN Bank stelt minister Stef Blok (minister voor Wonen en Rijksdienst) 300 miljoen beschikbaar voor in het fonds. Huiseigenaren kunnen 2500 tot 250000 euro lenen. De looptijd van de lening zal 7 of 10 jaar zijn tegen een rente welke tussen de 3 en 3,5 procent zal komen te liggen. De betaalde rente wordt teruggestort in het fonds, waarmee het fonds zichzelf in stand kan houden en zoveel mogelijk mensen van een voordelige lening kunnen profiteren.

De genoemde lening mag gebruikt worden voor woningisolatie, zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, maar ook voor bijvoorbeeld zonneboilers, hoog rendement beglazing en energiezuinige kozijnen. Mooie middelen om te besparen op energie- en stookkosten en prachtige kansen voor de bouw en installatiebranche. Om in herhaling te vallen, gelijk zoals mijn recente blog over de verlenging van het lage BTW-tarief: al met al, in mijn optiek, (opnieuw) goed nieuws!

De Autoriteit Financiële Markten moet nog toestemming geven voor de daadwerkelijk komst van het fonds. Eveneens is goedkeuring van de Europese Commissie nodig. Laten we hopen dat dit allemaal goed uitpakt. Is dat het geval, of is er meer te melden, dan laat ik het u uiteraard weten!

Nico van het Klusspullen.nl-team

alttext