Wij hebben reeds vaker aangedacht geschonken aan het feit dat 4G stoort op Coaxkabel. De laatste tijd merken wij dat meer mensen melding maken van vreemde storingen, wat voor ons reden is om dit onderwerp nogmaals aandacht te geven.

Waarom storing door 4G?

Het mobiele 4G netwerk maakt gebruik van dezelfde frequentie als kabeltelevisie. Ondanks dat het ene signaal draadloos en het andere signaal bedraad is, oefenen deze invloed op elkaar uit. Beide signalen praten als het ware door elkaar heen. Het gevolg is storing op het tv-signaal, bij zowel digitale als analoge televisie. Dit kan variëren van sneeuw of ruis tot het zelfs compleet wegvallen van het tv-signaal. Aangezien de meeste mobiele providers bezig zijn met de uitrol van het 4G netwerk en landelijke dekking binnenkort een feit is, zal het probleem alleen maar vaker voor gaat komen.

Hoe 4G storing voorkomen?

Eigenlijk is het eenvoudig: gebruik goede kwaliteit Coaxkabel en Coaxstekers. Coaxkabel en Coaxstekers van goede kwaliteit zijn voorzien van goede afscherming om invloeden van buitenaf tegen te houden.

Nieuw: Hirschmann Koka 9 TS coaxkabel

Hirschmann heeft een nieuw type Coaxkabel ontwikkeld: de Koka 9 TS. De Hirschmann Koka 9 TS Coaxkabel is voorzien van een nieuwe hoogwaardige drievoudige afscherming, om de kans op invloed van buitenaf zoveel mogelijk te minimaliseren. Dankzij de afscherming kan storing voorkomen worden, zelfs op een locatie dicht bij een 4G zendmast en op locaties waar 4G veelvuldig in gebruik is.

Uiteraard is Koka 9 TS voorzien van het Kabel Keur keurmerk, zodat u er zeker van bent dat deze kabel geschikt is voor gebruik in combinatie met Nederlandse kabelbedrijven. Als extra getuige van de kwaliteit geeft Hirschmann maar liefst drie jaar garantie op deze kabel.

De Hirschmann Koka 9 TS Coaxkabel is vanaf volgende week leverbaar en staat binnenkort op onze website!

Hirschmann
alttext