Vandaag is het Wereld Milieu Dag, in 1972 ingesteld door de Verenigde Naties. Jaarlijks dé dag om stil te staan bij klimaatverandering en bescherming van de aarde.

Klimaatverandering

Energieverbruik is één van de belangrijkste veroorzakers van klimaatverandering. Schone energie is in opmars, maar nog steeds in de minderheid. Energieverbruik vervuilt en is één van de zaken waar u zelf veel invloed op uit kunt oefenen.

Besparen op energie is goed voor het milieu en vaak ook goed voor uw energierekening!

Energiebesparen met verlichting

Zelf energie besparen

Door gebruik te maken van energiezuinige producten, zoals LED-verlichting en zuinige woningventilatie, kunt u in uw woning eenvoudig een steentje bijdragen aan een beter milieu. De eenmalige investering bij de aanschaf verdient zichzelf vanzelf terug door de lagere energiekosten.

Misschien nog eenvoudiger, doe zoals wij: laat verlichting niet branden wanneer dat niet nodig is, stook niet wanneer dat niet het nodig is. Gebruik bijvoorbeeld een bewegingssensor om verlichting automatisch in- en uit te laten schakelen in een ruimte. Stel uw thermostaat zo in dat deze enkel verwarmt op tijdstippen dat u daadwerkelijk aanwezig bent.

Het kan eenvoudig zijn, met in totaliteit grote winst als gevolg. Wat doet u aan energiebesparing? Wat doet u voor een beter milieu?

alttext