Bij vrijwel elke elektraklus nodig: installatiedraad, ook VD draad of VD installatiedraad genoemd.

Installatiedraad

Installatiedraad is een draad voorzien van een koperen kern, voor geleiding van elektriciteit. Om de koperen kern is een beschermlaag van vinyl (PVC) aanwezig als isolatie. Dit is deze reden dat ook vinyldraad als naam wordt gebruikt, afgekort VD draad.

Bij het elektriciteitsnetwerk in een reguliere omgeving, bijvoorbeeld een woning, zijn vier kleuren draad in gebruik. Bruin als fasedraad, blauw als nuldraad, groen/geel als aarde en zwart als schakeldraad.

De dikte van de draad is afhankelijk van de maximale stroom. Meest gangbaar is 2,5mm² voor de fase, nul en aarde en 1,5 mm² voor de schakeldraad.

Donné installatiedraad

Wij hebben ervoor gekozen om enkel VD draad van fabrikant Donné te leveren.

Donné VD draad voldoet aan alle veiligheidseisen en is voorzien van KEMA-KEUR. Uiteraard zijn er meer merken waar dit ook het geval bij is, maar Donné biedt meer.
Donné Draad

Uniek is de toegepaste coating. Op de isolatie is een soort glijmiddel aanwezig, waardoor de draden gemakkelijk door bijvoorbeeld leidingen zijn te trekken. Zo kunt u sneller met minder inspanning werken en voorkomt u beschadiging van de isolatie.

Dankzij gebruik van de beste materialen en de wijze waarop het koper wordt verwerkt is het Donné VD draad bovendien supersterk, gaat het lang mee en heeft het uitstekende elektrische eigenschappen.

VD draad kopen bij Klusspullen

Koopt u VD draad bij Klusspullen, dan verkrijgt u dus automatisch de beste kwaliteit installatiedraad van Donné. Ons grote inkoopvoordeel garandeert u dat er een zeer scherpe prijs voor betaald en snel wordt geleverd.

Bij veel partijen kunt u installatiedraad op rollen van 100 meter aanschaffen. Wij gaan echter verder en leveren ook rollen van 10 meter, rollen van 20 meter en knippen het zelfs voor u op maat. 40 meter nodig? Bij Klusspullen kunt u dan gewoon 40 meter Donné VD draad bestellen.

Donné VD draad aanbieding

Zoals al aangegeven, bij vrijwel elke elektraklus is VD draad nodig. Om hier positief aan bij te dragen hebben wij een speciaal actiepakket gemaakt: van elke kleur een rol van 100 meter, samen voor een extra scherpe aanbiedingsprijs. Zo spaart u nog eens 10% extra uit ten opzichte van vier losse rollen aanschaffen, bovenop onze standaard lage prijzen!
Donné VD Draad aanbieding
alttext