Nico's klusblog

Afgelopen dinsdag, op Prinsjesdag, is bevestigd dat het lage BTW-tarief voor verbouwingen en renovaties langer van toepassing blijft. Goed nieuws!

Stimulering van de bouw

Ter stimulering van de bouw heeft de overheid op 1 maart 2013 de BTW op arbeidskosten voor verbouwingen en renovaties aan woningen verlaagd. Het BTW-tarief ging omlaag van 21% naar 6%. Door deze verlaging konden verbouwingen aanzienlijk voordeliger uitpakken waardoor verbouwingen en renovaties eerder werden uitgevoerd.

In de praktijk bleek de maatregel goed uit te pakken en de bouw door de moeilijke economische tijd te helpen. Dankzij dit succes werd deze maatregel in oktober 2013 verlengd tot eind 2014, zoals ik in een eerdere Klusblog heb bericht.

Hoewel het langzamerhand beter gaat in de bouw en de vooruitzichten inmiddels positiever zijn dan vorig jaar, zal een lager BTW-tarief ook de komende tijd goed kunnen helpen.

Genoeg reden voor betrokken partijen om het kabinet opnieuw om verlenging te vragen!
Laag BTW tarief bouw blijft langer

6% BTW tot juli 2015

Door het kabinet is inmiddels besloten dat het lage BTW-tarief nu tot juli 2015 van toepassing blijft. Zo moet het voor de bouw makkelijker zijn om de moeilijke periode goed door te komen, aldus minister van Economische Zaken Henk Kamp.

Bouwend Nederland, vereniging van bouw- en infrabedrijven, geeft aan: "Het aantal banen is nog steeds aan het afnemen en er is nog geen sprake van groei. Wij zijn erg blij met de verlening van het lage BTW-tarief, want de bouw is er nog lang niet."

Win-win situatie

Het lagere BTW-tarief is natuurlijk niet enkel in het voordeel van de bouwbranche. De consument profiteert er ook van. Meer werk voor de bouw, lagere kosten voor de opdrachtgever. Met recht een echte win-win situatie.

Dus, nog plannen om te verbouwen? U heeft in ieder geval tot juli 2015 om te profiteren van het lagere BTW-tarief op de arbeidskosten voor verbouwingen en renovaties aan woningen. En het benodigde materiaal? Dat leveren wij u natuurlijk graag, uiteraard tegen zeer scherpe prijzen!

Nico van het Klusspullen.nl-team

alttext