Inbouwdozen, nodig voor elke (elektra) klus. Maar welke inbouwdoos kiest u?

40 of 50 mm diep

De basiselementen van schakelmateriaal passen over het algemeen prima in 40 mm diepe inbouwdozen. Een 50 mm diepe inbouwdoos heeft echter wel de voorkeur, zo beschikt u over meer ruimte om bijvoorbeeld installatiedraad beter weg te werken en/of door te lussen. Indien de ruimte het toe laat, dan adviseren wij u met het oog op het installatiegemak om voor 50 mm te kiezen.

16 of 19 mm aanvoer

De aanvoer richting de inbouwdozen verloopt doorgaans via PVC buis of flexibele buis, met een diameter van 16 of 19 mm. Deze diameter moet aansluiten op de inbouwdoos. Ook hier gaat hetzelfde op: laat de fysieke ruimte het toe, kies voor 19 mm buizen. Dit werkt prettiger en de kans dat er ruimte is voor eventuele toekomstige (extra) bedrading is groter.

Kiezen hoeft niet

Weet u de beschikbare inbouwdiepte en gebruikte buis, dan kunt u de juiste inbouwdoos uitkiezen. Maar wist u dat u eigenlijk niet eens hoeft te kiezen?

ABB MD4050

ABB levert met de ABB MD4050 een unieke inbouwdoos:

Standaard is de MD4050 50 mm diep. De achterzijde is echter een eenvoudig in te drukken en vast te klikken, zodat een 40 mm diepe inbouwdoos overblijft.

Bovendien is de invoer geschikt voor zowel 16 mm als 19 mm brede buis. Een 19 mm buis klemt in het bovenste gedeelte van de invoer, 16 mm buis in het onderste gedeelte.

In de deksel zijn vier breeklijnen aanwezig, zodat de doos bij het inslaan gecontroleerd openbreekt en het stucwerk minder beschadigd.

ABB noemt de MD4050 met recht een multidoos.

Ook handig: ABB heeft een speciale aftekenmal, voorzien van een waterpas en aftekenpotlood. Zo kunt u eenvoudig perfect één tot vijf inbouwdozen aftekenen.
ABB MD4050 multidoos

Dus, heeft u inbouwdozen nodig? Maak het uzelf makkelijk en kies gewoon voor de MD4050. Altijd en overal toepasbaar, ideaal! U kunt de MD4050 per stuk aanschaffen of als set van 10 stuks. Deze set schaft u momenteel bovendien voor een extra scherpe actie prijs aan, zodat u naast veelzijdig ook goedkoop aan de slag kunt!

alttext