De eerste nachtvorst van deze winter is een feit en de komende tijd worden vaker temperaturen onder de nul graden verwacht. Warmere kleding aan en de verwarming een standje hoger dus. Warmere kleding aan en de verwarming een standje hoger dus. Maar vergeet u uw waterleidingen niet? Ook deze hebben bescherming nodig!

Bevroren waterleiding

U zult niet de eerste zijn die de tuinkraan vergeet, of even niet aan die waterleiding buiten denkt. Wel belangrijk, want een bevroren waterleiding kan behoorlijke schade veroorzaken. Voorkom dat een leiding knapt en bespaar u een hoop ellende en waterschade.

De eenvoudigste manier om bevroren leidingen te voorkomen is toevoerkranen dichtdraaien de kranen leeg te laten lopen. Doe dit zodra het 'buitenseizoen' ten einde komt, zo bent u onverwachte vorst alvast voor.
Bevroren kraan

Binnen is het raadzaam leidingen te isoleren met leidingisolatie, bijvoorbeeld in de kruipruimte. Buiten is dit echter vaak niet toepasbaar of niet voldoende gezien de temperaturen waar de leidingen aan bloot gesteld worden. Wat doet u in dergelijke situaties? Of hoe zorgt u dat u simpelweg niet aan de leidingen en/of vrieskou hoeft te denken?

Verwarmingslint

Dé ideale oplossing is verwarmingslint. Verwarmingslint, ook verwarmingskabel of vorstvrijlint genoemd, geeft warmte af aan de leidingen en voorkomt zo dat de waterleiding kan bevriezen. Simpel en doeltreffend.

Magnum Ideal vorstvrijlint

Wij leveren A-kwaliteit vorstvrijlint van fabrikant Magnum, specifiek de Ideal serie. Deze serie mag zich in onze optiek met recht Ideal -ideaal- noemen: het is leverbaar in lengtes van 1 tot en met 48 meter, zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken, energiezuinig, breed toepasbaar en bovendien zeer concurrerend geprijsd!

Montage en gebruik

Elk Magnum Ideal vorstvrijlint is direct gebruiksklaar en voorzien van een 2 meter lange geaarde stroomkabel. Haal het lint uit de verpakking, wikkel het om de leiding en zet het vast met (aluminium)tape of tie-warps (snelbinders). Steek de stekker in het stopcontact en uw leidingen zijn beveilig tegen vrieskou!
Magnum Ideal vorstvrijlint

Daalt de temperatuur vervolgens onder de 5 graden celsius, dan schakelt het Ideal vorstvrijlint automatisch in en beschermt zo uw leiding tegen bevriezing. Komt de temperatuur van de leiding boven de 5 graden, dan schakelt het verwarmingslint automatisch weer uit en verbruikt het niet onnodig energie.

Breed toepasbaar

Vorstvrijlint is overigens niet alleen te gebruiken op 'traditionele' waterleidingen. Het is ook uitstekend toepasbaar om kranen, afvoerpijpen, dakgoten en afvoeren, verwarmingsbuizen en bijvoorbeeld leidingen van zonnecollectoren vorstvrij te houden.

Geen kraan of leidingen buiten? Misschien beschikt u wel over een kruipruimte, tuin- en/of vakantiehuisje, woonboot of doet u aan akker- en/of glastuinbouw? Allemaal uitermate geschikt om Magnum Ideal vorstvrijlint, vatbaar voor kou en de moeite waard om eens goed onder de loep te houden!

Bestellen

Interesse? Bekijk onze productcategorie Verwarmingslint voor een overzicht van alle beschikbare lengtes.

Op de onderliggende productpagina's kunt u Magnum Ideal vorstvrijlint bestellen en vindt u aanvullende productinformatie, specificaties en PDF-documentatie voorzien van installatietips en zaken als stroomverbruik.
Magnum Ideal
alttext