Op meerdere kamers tv kijken zonder storing? Vaak heeft u dan een antenneversterker nodig. Waar moet u op letten bij het kopen van een antenneversterker en welke kiest u?

Soorten antenneversterkers

Antenneversterkers worden globaal in twee soorten geleverd: versterkers die enkel versterken en versterkers die ook splitsen.

Op een antenneversterker die enkel het signaal versterkt is één ingang en één uitgang aanwezig. Deze versterkers, zoals de Hirschmann GHV930, worden voornamelijk gebruikt om lange afstanden te overbruggen of grotere installaties, vaak voorzien van losse splitters of aftakelementen, aan te sluiten.

Voor thuisgebruik zijn de versterkers met ingebouwde splitters meer gebruikelijk. Deze beschikken over één ingang en meerdere uitgangen. De Hirschmann GHV41MX en Wisi VX67B zijn twee populaire en kwalitatief hoogwaardige voorbeelden, beiden voorzien van vier uitgangen.

Meer dan vier uitgangen nodig?

Vier uitgangen is zo goed als de standaard bij versterkers die ook splitsen, hier kunt u dus vier tv's op aansluiten. Maar wat als meer dan vier aansluitingen nodig zijn? Wat is dan de beste keuze?

Tot voor kort was het in dergelijke situaties nodig om alsnog één of meerdere splitters te gebruiken. Hoewel dit een prima oplossing kan zijn, is het niet lang niet altijd wenselijk. Bij elke splitsing kan het signaal verzwakken of signaalkwaliteit verloren gaan. Voegt u splitters toe, dan is de kans op storing groter. Waar mogelijk is het raadzaam om dit te voorkomen.

Astro AL5R antenneversterker

Met de Astro AL5R versterker is nu een alternatief beschikbaar voor wanneer vier aansluitingen nét niet genoeg zijn. Op de AL5R zijn namelijk vijf uitgangen aanwezig, vrij uniek in de markt. Heeft u net één aansluiting extra nodig? Dan is dit de makkelijkste en eenvoudigste keuze! Astro

Uiteraard is de Astro AL5R retourgeschikt, zodat deze probleemloos gebruikt kan worden in combinatie met digitale televisie. Dit wordt onderstreept door het NLKabel Kabel Keur keurmerk dat op de AL5R antenneversterker zit. Zo weet u zeker dat de samenwerking met het aanbod en de apparatuur van providers als Ziggo en UPC probleemloos verloopt.

Met de AL5R kiest u bovendien voor een versterker die een laag energiegebruik combineert met een hoog gebruiksgemak: sluit eenvoudig COAX-kabels met F-connectoren aan, sluit de antenneversterker aan op de netspanning en klaar. Ideaal!

Technische specificaties en aanvullende productinformatie vindt u op de AL5R productpagina, waar u de Astro AL5R nu voor de scherpe introductieprijs van slechts € 119,- kunt bestellen.

Astro AL5R antenneversterker
alttext