Nico's klusblog

Tegenwoordig heeft iedereen het over slimme thermostaten. Wat is dat nou precies, wat is het voordeel en welke is de slimste?

Slimme thermostaat

Een thermostaat stuurt de cv-ketel aan en regelt zo de temperatuur van de centrale verwarming. Een slimme thermostaat biedt meer functionaliteit dan enkel de temperatuur instellen. Doorgaans zijn één of meerdere van de volgende functionaliteiten in slimme thermostaten te vinden:

- uitgebreide beheersbaarheid van de gewenste temperatuur
- verschillende instelbare verwarmingsschema's en/of gebruikersprofielen
- automatische regeling van de temperatuur
- inzicht in het energieverbruik
- energiebesparing
- bediening op afstand

Welke slimme thermostaat combineert de meeste functies, welke is dus de slimste? Een goede kanshebber is de Nefit Easy.

Nefit Easy thermostaat

Nefit Easy themostaat Met de Nefit Easy thermostaat kunt u op afstand uw centrale verwarming regelen. Onverwacht eerder of later naar huis? Schakel uw cv alvast in zorg zo voor een aangename temperatuur bij thuiskomst, of schakel uw cv juist uit en bespaar energie. Snel en eenvoudig met uw smartphone of tablet, handig!

Ook gebruikt de Nefit Easy aanwezigheidsdetectie en klokprogramma's om automatisch, of op basis van persoonlijke voorkeuren per aanwezige bewoner, de juiste temperatuur in te stellen. Zo lang als iemand aanwezig is bent u automatisch voorzien van de juiste temperatuur. Gaat de laatste persoon weg of naar bed, dan schakelt de Easy de cv voor u uit of zet deze op een lagere temperatuur.

In de Nefit Easy kunt u bovendien uw verbruik inzien, voor een goede indicatie van uw gas- en warmwaterverbruik. De thermostaat en apps geven aan wanneer u zuinig(er) verwarmt en/of energiebewust bezig bent. Bovendien zorgt de Easy ervoor dat uw centrale verwarming moduleert (efficiënte aansturing van de ketel) en daardoor zo zuinig mogelijk werkt.

 

Benodigdheden Nefit Easy thermostaat

Om gebruik te kunnen maken van de Nefit Easy heeft u allereerst een geschikte Nefit of Bosch cv-ketel nodig. Bepaalde oudere modellen of andere merken zijn ook aan te sluiten, mits deze OpenTherm-communicatie ondersteunen. Hier kan de Nefit Easy Connect adapter voor nodig zijn. Deze adapter zorgt ervoor dat de Easy thermostaat ook met dergelijke cv-ketels kan communiceren, al kan de functionaliteit dan (iets) verschillen.

Een overzicht van geschikte cv-ketels: Nefit Easy overzicht ondersteunde toestellen en functies

Om gebruik te maken van de bediening op afstand heeft u thuis een WIFI-netwerk nodig, waar de Nefit Easy verbinding mee maakt. Nefit heeft apps beschikbaar voor iPhones, iPads en voor smartphones of tablets met Android.

Download de Nefit Easy app voor Apple iPhone en iPad of voor Android smartphones en tablets.

Gebruik Nefit Easy

De Nefit Easy thermostaat is erg eenvoudig te gebruiken en kent drie verschillende gebruiksmodi:

- handmatig, wijzig de temperatuur door op het touchscreen te tippen of te swipen
- automatisch klokprogramma, programmeer van te voren tijden en gewenste temperaturen in
- volautomatisch, leert uw gebruikspatroon voor een optimale balans tussen comfort en besparing

Of gebruik natuurlijk uw smartphone of tablet om alle functies te bedienen, misschien nog wel makkelijker!

Bekijk het volgende filmpje om meer te weten te komen over de bediening van de Nefit Easy:

Hoe de bediening via uw smartphone of tablet werkt ziet u in het volgende filmpje:

Montage Nefit Easy

Inmiddels is duidelijk dat de Nefit Easy ook easy in gebruik is, maar hoe zit dat met de montage? Ook dat is gelukkig zo gepiept.

Heeft u momenteel een Nefit Moduleline 100, 200, 300 of 400 thermostaat in gebruik? Dan klikt u deze uit de grondplaat en klikt u de nieuwe thermostaat gewoon op dezelfde plek vast, waarna deze direct werkt.

Momenteel een andere thermostaat in gebruik? Verwijder deze en de eventueel bijbehorende grondplaat dan van de muur en schroef de nieuwe grondplaat op dezelfde plek vast. Sluit de thermostaatkabel op de grondplaat aan met twee schroeven en klik de Nefit Easy vast.

Het volgende montagefilmpje laat zien hoe snel en eenvoudig ook de montage is:

Wat overigens nog noemenswaardig is: diverse energieleveranciers bieden slimme thermostaten aan, los of bij verlenging van het energiecontract. Veelal is een bijbetaling vereist of wordt een maandelijks tarief in rekening gebracht voor het gebruik van de thermostaat. Bij de Nefit Easy is dit niet het geval. U schaft deze slimme thermostaat eenmalig aan, kunt deze met alle aanbieders gebruiken en heeft er verder geen kosten meer aan.

Interesse? Bestel de slimme Nefit Easy kamerthermostaat op onze productpagina en u heeft hem binnen een paar dagen in huis. Hetzelfde gaat natuurlijk ook op voor de Nefit Easy Connect adapter.

Nico van het Klusspullen.nl-team

alttext