Voor veel mensen zijn LED-lampen nog geen waardige vervangers voor gloei- en/of halogeen lampen. Met Megaman's Dim to Warm LED-lampen komt daar echter verandering in!

Megaman Dim to Warm

De Megaman Dim to Warm LED-lampen zijn dimbare LED-lampen. Het unieke aan deze lampen is dat bij het dimmen niet enkel de lichtopbrengst (het aantal Lumen) omlaag gaat, maar dat ook de lichtkleur omlaag gaat (graden Kelvin). Bij een 'normale' LED-lamp blijft de lichtkleur altijd gelijk, waardoor ze wel eens als 'koud' aangemerkt worden.

Lichtkleur

Lichtkleur wordt uitgedrukt in graden Kelvin. In de onderstaande afbeelding is te zien met welke kleur een aantal graden Kelvin overeenkomt.

Een gloeilamp produceert een lichtkleur van ongeveer 2700K. Deze kleurtemperatuur wordt doorgaans warm wit genoemd. Dimt u een gloeilamp, dan word de lichtkleur warmer tot ongeveer 1800K: extra warm (wit). De Dim to Warm LED's doen dit exact na.

Lichtkleuren

Goed dimbaar

In de praktijk blijkt niet elke LED-lamp even goed dimbaar met elke (LED-)dimmer. Megaman heeft getracht dit probleem bij de Dim to Warm lampen te minimaliseren. De elektronica in de lampen kan met een groot aantal dimmers overweg.

Op de productpagina van elk model treft u een PDF-bestand aan met daarin onder andere een overzicht van geteste dimmers. Zo kunt u precies zien welke dimmer wel en niet goed werkt.

Misschien is het dimmen nog niet zo universeel als bij gloeilampen, maar het komt in de buurt. Dit, samen met de warmer wordende kleur, maakt dat de Dim to Warm lampen de perfecte zuinige vervangers voor gloei- en halogeenlampen zijn!

Productvideo

Zien is geloven, bekijk de onderstaande video om de Dim to Warm lampen te zien dimmen:

Bestellen

Geïnteresseerd? Bekijk ons aanbod op onze speciale Megaman Dim to Warm LED-lampen pagina of klik op het onderstaande logo. De lampen zijn per stuk bestelbaar en worden over het algemeen met één a twee werkdagen verzonden!

Megaman Dim to Warm
alttext