Hirschmann heeft de HMV41 antenneversterker aangekondigd, de opvolger van de populaire GHV41MX.

Hirschmann HMV41

De continu ontwikkelende kabelmarkt en nieuwe storingsbronnen vroegen om een nieuwe antenneversterker, daar de voorlopers niet op alle vlakken meer voldeden. Met de HMV41 brengt Hirschmann een versterker op de markt die de nieuwste technieken en technologieën ondersteund.

Ten opzichte van de voorlopende Hirschmann modellen zijn bijna alle vlakken aangepakt en verbeterd. Twee verbeteringen springen echter dusdanig in het oog dat ze het waard zijn om specifiek te benoemen:

Hirschmann HMV41

1.2 GHz Ready

Kabelaanbieders, zoals Ziggo, bieden steeds uitgebreidere zenderpakketten aan. Bovendien worden meer en meer zenders in HD aangeboden, iets dat in de toekomst zelfs UHD (Ultra HD) zal worden. Om dit alles goed over dezelfde COAX-kabel te kunnen versturen is meer bandbreedte nodig.

Huidige antenneversterkers ondersteunen frequenties tot 1 GHz. Kabelaanbieders zullen op termijn echter opschakelen naar 1.2 GHz, waarbij met een oudere versterker het deel tussen 1 en 1.2 GHz niet versterkt zal worden. Of het wordt mogelijk geheel niet doorgegeven. De HMV41 is 1.2 GHz Ready en heeft hier geen enkel probleem mee.

4G / LTE Proof

Er is veel te doen om het 4G / LTE signaal, dat voornamelijk voor mobiel internet wordt gebruikt. Dit signaal werkt op dezelfde frequentieband als (een deel van) het kabelsignaal. Bij onvoldoende afscherming kan overspraak ontstaan en u slecht tot geen beeld (op bepaalde zenders) kunt ondervinden.

Er waren al COAX-kabels en connectoren met afscherming tegen het 4G-signaal, maar nog geen antenneversterkers. Met de Hirschmann HMV41 kunt u nu wel uw hele COAX-netwerk afschermen tegen 4G/LTE storing. Ondervindt u storing met uw antenneversterker maar niet met een (4G Proof) kabel en tv of settopbox rechtstreeks op het antenne overname punt aangesloten? Vervang uw versterker door een HMV41 en de kans is groot dat het probleem dan is opgelost.

Beschikbaarheid en meer informatie

De verwachting is dat de nieuwe HMV41 begin oktober leverbaar zal worden. Een exacte datum is nog niet bekend maar bestelt u nu, dan staat u alvast in de rij. Zodra wij de eerste exemplaren ontvangen, leveren wij de eerste bestellingen uit. Uiteraard op volgorde van binnenkomst, wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Lees alle informatie en specificaties en bestel uw nieuwe kabelversterker op onze Hirschmann HMV41 antenneversterker productpagina, nu tijdelijk ter introductie voor dezelfde prijs als de GHV41MX!

Hirschmann HMV41 (SHOP)
alttext