Hirschmann heeft nieuwe COAX splitters en aftakelementen op de markt gebracht. Wat is het nieuw en wat is het verschil?

Hirschmann

COAX splitters en aftakelementen

Wanneer het aanwezige aantal COAX-kabels niet voldoende is, dan kunt u het signaal eenvoudig opdelen middels een splitter en/of een aftakelement.

Een splitter verdeelt het signaal gelijk over de uitgangen. Bij korte kabels of kabels van gelijke lengte voldoet dit doorgaans prima om het COAX-signaal naar bijvoorbeeld meerdere televisies te verdelen.

Aftakelementen verdelen het signaal verschillend over de uitgangen. Zo zou bijvoorbeeld driekwart van het signaal, of eigenlijk de signaalsterkte, naar de ene uitgang kunnen gaan en de rest naar de andere uitgang. Handig wanneer een lange en korte kabel tegelijk gebruikt wordt.

Multitap

Naast splitters en aftakelementen zijn er ook multitaps. Een multitap is een aftakelement met meerdere uitgangen en met name bij grote installaties in gebruik. Ook hier verschilt de demping (de signaalsterkte) per uitgang.

Bij een multitap wordt het ingaande signaal veelal versterkt met een antenneversterker en is een doorluspoort aanwezig, om het signaal door te kunnen sturen naar een volgende multitap (indien nodig).

Hirschmann DFC0631 splitter 3v
Hirschmann MFC1861 multitap 6v

Aansluiten en gebruik

Elke COAX-kabel, zowel ingaand als uitgaand, wordt middels een F-connector aangesloten. Er is geen voeding nodig, alle modellen zijn passief en vereisen geen stroom voor de werking.

Belangrijk is dat de ongebruikte poorten, bij zowel splitters, aftakelementen en multitaps maar ook bij antenneversterkers, afgesloten worden met een eindweerstand.

Nieuwe modellen

Het belangrijkste verschil is dat de nieuwe modellen 1.2 GHz Ready zijn, waar de voorlopende modellen tot 1 GHz geschikt waren. Waarom is dit belangrijk?

Met de uitbreiding van het zenderaanbod op de kabel, de benodigde bandbreedte voor (meer) HD en Ultra HD zenders alsmede interactieve en on-demand tv moet er meer over dezelfde COAX-kabel gestuurd worden. Het gebruikte frequentiegebied wordt als gevolg groter. Met de nieuwe modellen voorkomt u dat u een deel van het signaal mist.

Voordelen nieuwe Hirschmann splitters en aftakelementen

Andere verbeteringen zijn verbeterde afscherming tegen het 4G/LTE Signaal om storing te voorkomen en bijvoorbeeld ondersteuning voor het MoCA signaal (netwerk over COAX).

U kunt de nieuwe Hirschmann COAX-splitters zijn te herkennen aan de letters DFC aan het begin van het modelnummer. Bij de nieuwe aftakelementen en multitaps is dit TFC en MFC.

Beschikbaarheid

De nieuwe Hirschmann splitters, aftakelementen en multitaps zijn per direct leverbaar, over het algemeen voorradig en snel geleverd en uiteraard bij Klusspullen zeer scherp geprijsd.

Klik op de volgende productgroepen om de betreffende producten te bekijken: Hirschmann COAX-splitter, Hirschmann COAX-aftakelementen en multitaps.

Bestellen of meer weten over een specifiek product? Klik dan door naar de productpagina, daar treft u onder andere PDF-bestanden met alle (technische) specificaties en informatie aan.

 

alttext