Met de 6523U-102 brengt Busch-Jaeger de opvolger op de markt van de veel toegepaste 6523U LED-dimmer.

LED dimmen

LED-lampen zijn nog altijd in ontwikkeling. De techniek wordt beter en verfijnder, de lampen worden nóg zuiniger en de lichtopbrengst hoger. Ook wordt functionaliteit toegevoegd, denk bijvoorbeeld aan het dimmen naar een warmere lichtkleur.

Alle bovenstaande zaken maken het er voor een LED-dimmer niet makkelijker op. Om het heel simpel te stellen: de elektronica in de LED-lamp en de elektronica in de dimmer moeten dezelfde taal spreken. Doen ze dit niet, dan begrijpen ze elkaar niet goed en kan het zo zijn dat niet of niet goed gedimd wordt.

Busch-Jaeger 6523U-102 LED-dimmer

De 6523U dimmer van Busch-Jaeger was één van de eerste specifiek op LED gerichte dimmers en zette daarmee meteen de toon. Veel fabrikanten van LED-lampen hebben lampen ontwikkeld die met deze dimmer te dimmen zijn. Helaas echter niet alle, bijvoorbeelde door nieuwe ontwikkelingen of andere technieken.

Met de nieuwe 6523U-102 verbetert Busch-Jaeger de voorganger. Waar eerder enkel met fase-aansnijding gedimd kon worden, kan nu ook fase-afsnijding gebruikt worden (zelf in te schakelen). Eveneens simpel gezegd: een dimmer die de twee gebruikte manieren van communiceren met LED-lampen beheerst.

Busch-Jaeger 6523U-102 LED-dimmer

Niet alleen voor LED

Naast het dimmen van LED-lampen kan de Busch-Jaeger 6523U-102 ook gebruikt worden voor het dimmen van gloeilampen en halogeenlampen. Deze laatste zowel in 230 Volt als 12 Volt uitvoeringen, eventueel via een gewikkelde en/of elektronische transformator aangesloten.

Zoals bij elke dimmer is er sprake van een minimale belasting en een maximale belasting: de bandbreedte waarbinnen de dimmer werkt. Bij het gebruik van LED is dat bij de 6523U-102 2 tot 100 Watt, bij het gebruik van andere soorten verlichting 10 tot 250 Watt.

6523U-102 bestellen

De 6523U-102 is per direct leverbaar en vervangt daarmee de 6523U. Beide dimmers zijn één op één uitwisselbaar en moeten afgedekt worden met een Busch-Jaeger dimmerknop en/of afdekraam uit de gewenste serie/kleur. Bestellen kan op de Busch-Jaeger 6523U-102 productpagina.

Ook deze nieuwe LED-dimmer valt onder onze 35% korting op Busch-Jaeger dimmers actie (zolang de actie loopt), waarmee u bij officiële Busch-Jaeger dealer Klusspullen niet alleen goed, veilig en vertrouwd maar ook zeer goedkoop uw nieuwe dimmer aanschaft!

Busch-Jaeger
alttext