Door de jaren heen zijn er steeds meer diensten op de kabel gekomen. Dit is niet meer enkel het analoge zenderpakket met een tiental zenders, tegenwoordig gaan er honderd(en) zenders in digitale (HD) kwaliteit over de kabel, samen met supersnel internet, telefoon, On-Demand video en andere (interactieve) diensten.

Om al deze signalen goed bij uw televisie(s), settopboxen en modem te krijgen worden hogere eisen aan het COAX-netwerk in huis, de binnenhuisinstallatie, gesteld. Oudere COAX-kabels zijn bijvoorbeeld niet 4G-afgeschermd, splitters niet retourgeschikt en antenneversterkers ondersteunen vaak het volledige frequentiebereik niet. Gevolg: storing.

Hoe weet u wat u nodig heeft om eventuele problemen op te lossen? En hoe sluit u meerdere televisies goed aan?

Ziggo Geschikt

Om u te helpen heeft Ziggo samen met onder andere Hirschmann het nieuwe Ziggo Geschikt programma ontwikkeld.

Ziggo Geschikt

Ziggo Geschikt omvat goedgekeurde producten, voorzien van nummers en duidelijk aansluitschema's. Zo kunt u eenvoudig de juiste producten aanschaffen voor uw situatie. Bestel bijvoorbeeld één keer nummer 9 en schaf twee keer nummer 2 aan. Simpel en voor jou.

Voor de verkoop van Ziggo Geschikt producten zijn een klein aantal specialistische partijen uitgekozen en wij zijn er trots op om er daar één van te zijn.

Wij leveren de Ziggo Geschikt producten van Hirschmann, de marktleider voor alle COAX-benodigdheden. Hirschmann's producten zijn door Ziggo getest, gecertificeerd, genummerd en voorzien van maar liefst 5 jaar garantie!


Hirschmann

De onderstaande Hirschmann producten zijn Ziggo Geschikt. U kunt op elk product klikken om naar de productpagina te gaan, waar u aanvullende productinformatie aantreft en ze kunt bestellen.

Ziggo Geschikt nummer 1
Hirschmann FEKAB 5 COAX-aansluitkabel  1,5 meter
Hirschmann FEKAB 5 COAX-aansluitkabel 1,5 meter

Kant en klare COAX-(aansluit)kabel van 1,5 meter lang. Gemaakt van de geroemde 4G/LTE Proof KOKA 9 TS kabel en voorzien van een vrouwelijke KOKWI 5 en een mannelijke KOSWI 5 IEC-connector.


Ziggo Geschikt nummer 2
Hirschmann FEKAB 5 COAX-aansluitkabel 3 meter
Hirschmann FEKAB 5 COAX-aansluitkabel 3 meter

Gelijk aan de zojuist vermelde FEKAB 5 van 1,5 meter, maar dan 3 meter lang. Meest verkochte variant en uitermate geschikt om TV en/of radio storingsvrij aan te sluiten op de antennewandcontactdoos.


Ziggo Geschikt nummer 3
Hirschmann FEKAB 5 COAX-aansluitkabel 5 meter
Hirschmann FEKAB 5 COAX-aansluitkabel 5 meter

5 meter lange uitvoering van de kant en klare FEKAB 5 COAX-aansluitkabels. Allen afgeschermd tegen invloeden door het 4G-signaal, dat op dezelfde frequentie werkt als het kabelsignaal en zo geen storing kan veroorzaken.


Ziggo Geschikt nummer 4
Hirschmann FEKAB 5 COAX-aansluitkabel 10 meter
Hirschmann FEKAB 5 COAX-aansluitkabel 10 meter

Langste versie uit de FEKAB 5 serie: 10 meter lang. Wanneer een langere lengte nodig is, dan kan eenvoudig zelf een vergelijkbare kabel gemaakt worden met KOKA 9 TS kabel en KOKWI 5 / KOSWI 5 connectoren.


Ziggo Geschikt nummer 6
Hirschmann KOKA 9 TS COAX-kabel 20 meter
Hirschmann KOKA 9 TS COAX-kabel 20 meter

Losse KOKA 9 TS COAX-kabel, 20 meter lang. Niet voorzien van connectoren, deze zijn zelf naar wens en eis aan te sluiten. Ideaal om bijvoorbeeld door (loze) leidingen te trekken.


Ziggo Geschikt nummer 7
Hirschmann KOKWI/KOSWI 5 SHOP IEC COAX-connectoren
Hirschmann KOKWI/KOSWI 5 SHOP IEC COAX-connectoren

Set van twee IEC-connectoren, zowel een vrouwelijke (KOKWI 5) als mannelijke (KOSWI 5). Deze COAX-connectoren worden doorgaans gebruikt om bijvoorbeeld een televisie op een antennewandcontactdoos aan te sluiten.


Ziggo Geschikt nummer 8
Hirschmann QFC 5 SHOP Quick-Fix F-connectoren 5 stuks
Hirschmann QFC 5 SHOP Quick-Fix F-connectoren 5 stuks

Set van vijf unieke F-connectoren, welke dankzij het Quick-Fix systeem eenvoudig en snel vastgeklikt worden zonder te schroeven. Om bijvoorbeeld kabels aan te sluiten op een splitter of antenneversterker.


Ziggo Geschikt nummer 9
Hirschmann HMV41 antenneversterker (SHOP)
Hirschmann HMV41 antenneversterker

De meest verkochte antenneversterker op de markt. Voorzien van éém ingang en vier uitgangen met per poort oplopende versterking, waarmee deze voor zowel korte(re) als lange(re) kabels geschikt is.


Ziggo Geschikt nummer 10
Hirschmann SHOP SET 4114 antenneversterker aansluitset
Hirschmann SHOP SET 4114 antenneversterker aansluitset

Complete set om een antenneversterker aan te sluiten. Voorzien van een 50 cm aansluitkabel om de antenneversterker op het AOP (antenne overname punt) aan te sluiten, vier QFC 5 connectoren en twee RF75 afsluitweerstanden.


Ziggo Geschikt nummer 11
Hirschmann DPO 2104 IEC-verdeler 2v SHOP
Hirschmann DPO 2104 IEC-verdeler 2v SHOP

Retourgeschikte splitter om twee COAX-kabels aan te sluiten op één kabel. Voorzien van IEC-aansluiting, voor de "reguliere COAX-connectoren" die bijvoorbeeld ook in de televisie gaan.


Ziggo Geschikt nummer 12
Hirschmann VFC 2104 F-verdeler 2v SHOP
Hirschmann VFC 2104 F-verdeler 2v SHOP

Maak van één aansluiting twee aansluitingen met deze splitter. Met F-aansluiting, om kabels met F-connectoren op aan te sluiten. Meest gebruikte oplossing voor splitten met sterke schroefaansluitingen.


Ziggo Geschikt nummer 13
Hirschmann EDC 1000 TV/FM wandcontactdoos
Hirschmann EDC 1000 TV/FM wandcontactdoos

Complete set van een opbouwbak, TV/FM antenne-basiselementen en afdekplaat. Eenvoudig te installeren en ook als inbouwelement te gebruiken. Dé standaard om uw TV of radio op aan te sluiten.

Storingsvrij tv kijken, ook op meerdere televisies

Volg de onderstaande schema's om storingsvrij tv te kunnen kijken, op één of meerdere televisies.

Bij elk schema staat aangegeven welke nummers u uit het bovenstaande overzicht nodig heeft. Staat een nummer meerdere keren aangegeven, dan heeft u het ook product in kwestie meerdere keren nodig.

Let op dat u de met 1-4 aangegeven kabels slechts eenmaal per televisie nodig heeft, afhankelijk van benodigde de kabellengte kiest u dan Ziggo Geschikt nummer 1, 2, 3 of 4.

1 televisie aansluiten

Vanaf het AOP (antenne overname punt, plek waar het kabelsignaal uw woning binnenkomt) gaat u met een COAX-kabel en IEC-connector naar de televisie. Dit kan rechtstreeks of via een antennewandcontactdoos, waarbij in dit geval tevens een aansluitkabel benodigd is.

1 televisie aansluiten

2 televisies aansluiten

Wanneer u twee televisies aan wenst te sluiten, dan moet het signaal gesplitst worden. Veelal gaat dit prima met een splitter, mits de gebruikte kabels niet langer zijn dan circa 10 meter.

De splitsing kan middels IEC of F-connectoren gerealiseerd worden. IEC-connectoren (bovenste optie op onderstaande afbeelding) zijn iets eenvoudiger aan te sluiten, F-connectoren (onderste optie) kunnen beter vastgezet worden.

2 televisies aansluiten met splitter

Wanneer kabels langer dan 10 meter gebruikt worden, dan is het aan te raden om voor een antenneversterker te kiezen en worden automatisch F-connectoren gebruikt.

2 televisies aansluiten met versterker

3 televisies aansluiten

Bij het aansluiten van 3 televisies wordt het signaal dermate vaak gesplitst, dat een antenneversterker nodig is om ervoor te zorgen dat elke televisie een voldoende sterk signaal ontvangt.

De versterking loopt bij de Hirschmann HMV41 antenneversterker (9) per poort op. Sluit de kortste kabels op de uitgangen met de minste versterking aan, de langste kabels op de uitgangen met de meeste versterking.

Gebruikt u niet alle uit uitgangen van de versterker? Sluit de ongebruikte dan af met eindweerstanden.

3 televisies aansluiten

4 televisies aansluiten

Het aansluiten van 4 televisies werkt in de praktijk gelijk aan het aansluiten van 3 televisies.

4 televisies aansluiten

Meer dan 4 televisies aansluiten

Wanneer u meer dan 4 televisies aan wenst te sluiten, dan is het aantal uitgangen op de HMV41 antenneversterker niet voldoende. In dat geval kunt u een kabel (Ziggo Geschikt nummers 6 en 8) en splitter (nummer 12) gebruiken, deze op de uitgang(en) met de meeste versterking aansluiten en vervolgens op dezelfde manier verder gaan naar een antennewandcontactdoos en/of bijvoorbeeld televisie.

Deze handige aansluitschema's opslaan of printen? Gebruik dan de volgende PDF: Ziggo Geschikt aansluitschema's met nummers

Ziggo Flyers

Speciaal voor Ziggo Geschikt heeft Ziggo enkele handig flyers ontwikkeld, voorzien van een duidelijke uitleg en Ziggo Geschikt nummers. Bekijk ze door op de onderstaande blokken te klikken:

Hoe kijk ik storingsvrij televisie?
Hoe sluit ik meer tv's aan?

Montage instructies

Ook wij helpen u graag, om het allemaal eenvoudiger en duidelijker te maken. Naast de productomschrijving treft op de productpagina's van de Hirschmann Ziggo Geschikt producten PDF's met technische informatie aan en/of bijvoorbeeld montage instructies in de vorm van tekst, beeld en/of video.

Het aansluiten van connectoren op COAX-kabels is iets dat wij specifiek uit hebben gelicht. Wanneer dit niet goed wordt gedaan, dan kan op die manier alsnog storing optreden. Bekijk onze eenvoudige stap-voor-stap handleidingen:

Montage Hirschmann KOKWI 4/5 en KOSWI 4/5 connectoren
Montage Hirschmann KOKWI 4/5 en KOSWI 4/5 connectoren

Stap voor stap uitleg om een KOKWI 4 en/of KOSWI 4 IEC COAX-connector (Ziggo Geschikt nummer 7) op KOKA 9 TS COAX-kabel (nummer 6) te monteren.


Montage Hirschmann QFC 5 connectoren
Montage Hirschmann QFC 5 connectoren

De unieke QFC 5 quick fix F-connectoren (nummer 8) zijn eenvoudig te monteren. Volg onze duidelijk montageinstructie voor exact de juiste montagewijze en maak zo zelf de perfecte aansluiting.

Vragen?

Meer informatie? Bekijk ook de Hirschmann Ziggo Geschikt-pagina eens. Zijn er nog onduidelijkheden? Heeft u vragen of advies nodig? Of wilt u alleen even controleren of u wel de juiste producten besteld? Neem in dat geval gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

alttext