ABB (Busch-Jaeger) heeft een speciale dimmer in het programma die optimaal dimt bij een laag wattage. De gloeilampen van 100 en 75 Watt hebben immers hun langste tijd gehad. Eind 2010 is ook de 75 Watt gloeilamp definitief verleden tijd.

Inmiddels hebben enkele fabrikanten van gloeilampen het gloeidraadje vervangen door een halogeenlampje met dezelfde lichtopbrengst. Hierdoor heeft de lamp een lager wattage. Dit kan leiden tot problemen bij het dimmen. De meeste dimmers hebben 40 of 60 Watt minimaal aansluit vermogen nodig, anders gaat de lamp die erop aangesloten is knipperen.

Goed nieuws is dat ABB (Busch Jaeger) een prima oplossing biedt: de dimmer 2247-U speciaal voor inbouw. Met deze dimmer kan men optimaal dimmen bij lager wattage. Al bij 20 Watt ! Het resultaat ? Sfeervol licht, zonder knipperen. Daarnaast zijn er de voordelen van een lager energieverbruik en een langere levensduur van de lamp.

Wanneer plaatsen 
U plaatst de 2247 U als er nieuwe dimmers moeten worden geinstalleerd en/of u gebruikt deze dimmer als vervanger voor een bestaande dimmer wanneer het minium vermogen van 40/60 Watt niet meer wordt gehaald nadat de bestaande lampen zijn vervangen.

Klik hier om direct naar de dimmer 2247U te gaan.

alttext