SchemerschakelaarsSchemerschakelaar

Een schemerschakelaar helpt u uw verlichting of andere elektronische apparatuur automatisch aan- of uit te laten schakelen. De schakelaar heeft een lichtgevoelige sensor die de verlichtingssterkte van de omgeving meet, en daarop de aangesloten apparatuur aan- of uitschakelt. Ideaal als u uw buitenverlichting bijvoorbeeld alleen in de avonduren en in de nacht wil laten branden. Zo creëert u altijd een veilige situatie rondom uw huis, maar bespaart u wel energie: de lampen schakelen zich automatisch weer uit als het daglicht weer voldoende zichtbaarheid biedt.

Alleen verlichting wanneer het echt nodig is

Bijna alle schemerschakelaars van Klusspullen.nl hebben een in te stellen inschakelhelderheid en uitschakelhelderheid. U kunt dus precies aangeven wanneer u wil dat uw verlichting aan gaat, en wanneer uw verlichting niet langer nodig is. De schakelhelderheid wordt aangegeven in lux. Om u een idee te geven van verschillende lichtsterktes, vindt u hieronder verschillende lichtsterktes in lux:
- Nacht met volle maan 0,1 lux
- Donkere schemering 1 lux
- Schemering 10 lux
- Donkere winterdag 100 lux
- Kantoor 500 lux
- Bewolkte dag 1000 lux
- Indirect zonlicht 10.000 lux
Met deze lichtsterktes kunt u een inschatting maken op welke lichtsterkte u uw apparatuur wilt in- of uitschakelen. Let bij het bestellen van uw schemerschakelaar op de schakelmogelijkheden van het door u gekozen type. Daarnaast is het slim om te bekijken of u de schemerschakelaar wilt gaan opbouwen of inbouwen, en de gekozen schakelaar daarop aan te laten sluiten.

Bestel uw schemerschakelaar online

Bij Klusspullen.nl maken we het u graag gemakkelijk om een schemerschakelaar te bestellen. In onze ruime keuze schemerschakelaars van merken als Merten, Klemko en Esylux vindt u altijd de schakelaar die goed aansluit bij uw gebruik. U bestelt bij ons eenvoudig online en krijgt uw materialen vaak binnen 48 uur al aangeleverd. En heeft u vragen? Bel dan gerust met 0570-626255 of stuur een e-mail naar info@klusspullen.nl. Wij helpen u graag verder!

Hirschmann COAX-kabels


alttext