In augustus 1905 begonnen de gebroeders Gustav en Richard Giersiepen hun bedrijf in lichtschakelaars voor gebouwen in een paar gehuurde kamers in Wuppertal. Hun onderneming kreeg de naam "Gebrüder Giersiepen, Fabrik von Apparaten für elektrische Beleuchtung," een naam die nogal een mondvol was. Dit was het begin van wat later bekend zou worden als Gira, een van de grote namen in schakelmateriaal.

 Lees meer >>

Het verhaal van Gira: van bescheiden begin tot innovatieve marktleider

Het succes liet niet lang op zich wachten. Al in 1912 groeide het bedrijf uit zijn jasje en verhuisde naar het dorp Radevormwald, zo’n 20 kilometer verderop. Deze nieuwe locatie werd de permanente thuisbasis van het bedrijf. De naam "Gira" ontstond uit een combinatie van de eerste letters van de achternaam Giersiepen en de eerste letters van de nieuwe vestigingsplaats Radevormwald.

De geschiedenis van het Gira logo

Gira staat al jaren aan de top

Sinds het patent op hun eerste tuimelschakelaar in 1905, heeft Gira niet bepaald stilgezeten. Niet alleen in vormgeving maar ook in kwaliteit loopt Gira met schakelmateriaal voorop. Dat is te zien aan een almaar groeiend assortiment, aan technologische vernieuwing en aan de goed gevulde prijzenkast met designprijzen. Om klanten te helpen bij hun keuze, biedt Gira een design-configurator aan. Zo kun je op de website, of in de Apple- of Android-app, eenvoudig de verschillende series bekijken en configureren. Zelfs in 3D. Daar staan ook de standaard (advies)verkoopprijzen bij. Als je bij Klusspullen.nl bestelt, krijg je daar natuurlijk een flinke korting over!

Systeem 55 - de basis van Gira

De basis van Gira wordt gevormd door het Systeem 55, een universeel systeem dat compatibel is met de Standaard 55, E2, E3, Event en Esprit lijnen. Dankzij de modulaire opbouw en een simpel adapterraam kunnen meer dan 200 functies van Systeem 55 ook bij de designseries F100 en TX44 gebruikt worden. Soms is daarvoor een adapterraam nodig, meestal niet. Dit maakt het eenvoudig om van designstijl te wisselen zonder functionaliteit te verliezen. De keuze is aan jou.

Wissel eenvoudig van design-stijl met Gira Systeem 55

Gira is veel meer dan alleen schakelaars en stopcontacten

Naast de reguliere schakelaars, dimmers en wandcontactdozen omvat Systeem 55 onder andere ook drukvlakschakelaars, comfortschakelaars, LED-oriëntatieverlichting, USB-wandcontactdozen (USB-stopcontact/oplader), thermostaten en bijvoorbeeld RDS-inbouwradio's. Dankzij de modulaire opbouw kunnen deze functies behouden blijven als je bijvoorbeeld van serie wisselt. Zo is snel en voordelig een nieuwe frisse look te realiseren door enkel de afdekramen, centraalplaten of de wippen te vervangen.

Gira voor bijzondere materialen

Gira heeft altijd gezocht naar manieren om schakelmateriaal beter te laten aansluiten op je interieur. Vanzelfsprekend vindt niet iedereen hetzelfde mooi of geschikt voor zijn interieur. Daarom maakt Gira al sinds jaar en dag schakelmateriaal van luxe en minder voor de hand liggende materialen. Denk aan brons en messing bijvoorbeeld, of glas en linoleum met multiplex. Zelfs gerecycled kunststof. In elk geval zorgt Gira ervoor dat de materiaalkeuze altijd hoogwaardig is. Kwaliteit die jaren meegaat. Dus of je nou op zoek bent naar een hypermoderne, ronde schakelaar van glas – we noemen maar eens iets – of een klassieke, bronzen schakelaar met tierelantijntjes, Gira heeft het. Zelfs een radio-in-de-wand en een doorzichtig weerstation!

Gira voor bijzondere functies

Gira heeft ook gezocht naar manieren om schakelmateriaal toe te passen waar het wellicht minder voor de hand ligt. In een natte omgeving, bijvoorbeeld. Een stopcontact in de tuin is namelijk superhandig als je een elektrische grasmaaier of heggenschaar hebt. Of wanneer je de hele dag met je laptop op het balkon wilt zitten. Maar ook in de schuur of bijkeuken is het verstandig om spatwaterdicht schakelmateriaal te gebruiken. Gira heeft hiervoor diverse oplossingen, van spatwaterdicht tot waterkanonbestendig, van IP44 tot IP66.

Gira voor innovatie en smarthome

Innovatie nemen ze dus erg serieus bij Gira. Voor eigen producten uiteraard, maar ook door bijzondere samenwerking met andere fabrikanten voor het standaardiseren van schakelmateriaal en domoticaprotocollen door deelname aan diverse standaardisatiecommissies en promotie van open standaarden.

Je vindt bij Gira dan ook veel oplossingen voor huisautomatisering, de zogenaamde domotica die ook wel smarthome-systeem genoemd wordt. Als mede-bedenker van het KNX-systeem (spreek uit konnex) heeft Gira zo ongeveer alles wat je daarvoor kunt bedenken. Gira heeft ook het wat minder gecompliceerde systeem Gira One en het eigen systeem Gira eNet, dat gekoppeld wordt aan de eNet smarthome-app. En niet te vergeten het Gira Systeem 3000 om je verwarming en verlichting op afstand te besturen.

Met smarthome-oplossingen van Gira kun je alles in je huis wat een stekker heeft op afstand bedienen. Of je kiest ervoor om het helemaal niet te bedienen maar dat automatisch laten doen door je domotica. Het voordeel daarvan is dat je veel energie kunt besparen. Apparaten gaan automatisch aan en uit aan de hand van metingen door je domotica. Temperatuur binnen en buiten, opbrengst van zonnepanelen, tijd van de dag, etcetera. De smarthome-systemen van Gira houden er rekening mee. Bovendien kun je zo ongeveer alles op afstand bedienen. Via een centraal controlepaneel, maar ook met je mobiel. Dat scheelt uiteindelijk in je energierekening en je leven wordt een stuk comfortabeler.

Voor het plannen van je smarthome-project heeft Gira voor jou de smarthome-configurator. Ook hier geldt dat je bij Klusspullen.nl een forse korting krijgt op de adviesprijs.

Gira voor een veilig gevoel in huis

Naast de aandacht die Gira heeft voor het gangbare schakelmateriaal en de vooruitstrevende smarthome-oplossingen, denken ze ook aan je veiligheid. Veiligheid en bescherming tegen rampen zoals brand en noodweer, maar ook bescherming tegen ongenode gasten. Met in het assortiment rookmelders en een weerstation die te koppelen zijn aan de huiscomputer van je domotica, bijvoorbeeld. En met bewegingsmelders en deurintercominstallaties die je onaangename verrassingen besparen. Bijna alles is mogelijk via KNX met de hoge standaard van encryptie die ook digitaal de boeven buiten houdt.

Gira voor bekroonde design-series

Gira ontwikkelt zelf series, maar laat deze ook door externe designteams ontwikkelen. Deze samenwerking zorgt voor een buitengewoon en helder design dat keer op keer designprijzen wint. Bijna elk jaar wint een productontwerp van Gira weer een Red Dot Design Award. Net als Gira al jaren achter elkaar een IF-Design Award wint met uiteenlopende inzendingen. Bijna 100 awards in totaal! Dit zijn de diverse stijlen van Gira schakelmateriaal. Ze zijn allemaal compatibel met smarthome-functies. Lees de pagina's van de verschillende stijlen voor meer details.

Gira Standaard 55

Het Gira Standaard 55 assortiment biedt een klassiek en tijdloos ontwerp. Deze serie kenmerkt zich door een eenvoudige en functionele stijl, waardoor het geschikt is voor diverse interieurstijlen. Met zijn tijdloze veelzijdigheid past het perfect in zowel traditionele als moderne omgevingen. De Standaard 55 is verkrijgbaar in twee kleuren en drie afwerkingen. De afgeronde vormen maken deze serie minder kwetsbaar voor stoten. Dit is een design-serie die zijn sporen heeft verdiend over vele jaren. De installatie is eenvoudig en de componenten zijn duurzaam, wat zorgt voor langdurige tevredenheid.

Gira E2

De Gira E2 serie heeft een strakke en moderne uitstraling. Een minimalistisch en hoekig design met rechte lijnen zorgt voor een eigentijdse look. De E2 schakelaars en stopcontacten zijn beschikbaar in diverse kleuren en materialen, waaronder aluminium, edelstaal en slagvast kunststof in matte en glanzende afwerkingen. Dit maakt het mogelijk om een consistente en stijlvolle look te creëren in elke kamer. De Gira E2 serie is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook robuust en functioneel, ontworpen voor dagelijks gebruik.

Gira E3

Het Gira E3 design staat bekend om zijn elegante en verfijnde ontwerp. Deze schakelaars en stopcontacten hebben zachte vormen en afgeronde hoeken, wat bijdraagt aan een harmonieus interieur. Ze zijn gemaakt van bijzondere materialen in subtiele kleurcombinaties, die de kunstzinnigheid van vooruitstrevend design uitstralen. Deze serie is ideaal voor ruimtes waar schoonheid en sfeer belangrijk zijn, zoals woonkamers en slaapkamers. De Gira E3 schakelaars en stopcontacten zijn niet alleen fraai vormgegeven, maar ook duurzaam en praktisch in gebruik, met veel aandacht voor gebruiksgemak.

Gira Event

Gira Event is de serie voor degenen die creatief en veelzijdig willen zijn in hun interieur. Met een unieke vormgeving en verschillende kleuraccenten biedt deze lijn talloze mogelijkheden om een persoonlijke en unieke stijl te creëren. De Event serie kent drie varianten, namelijk de "gewone" Event, de Event Opaque en Event Clear. Alle varianten hebben uitzonderlijke kleuren en materialen die van deze serie een sieraad aan je muur maken. De Gira Event schakelaars en stopcontacten zijn, net als de andere Gira design series, eenvoudig te installeren en te combineren met andere Gira designs.

Gira Esprit

Met Gira Esprit kies je voor luxueus en stijlvol. Deze schakelaars en stopcontacten zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals glas, metaal en hout. Ze voegen een vleugje klasse toe aan elke ruimte. De Esprit lijn is ontworpen om een chique en elegant interieur te complementeren, en biedt een ruime selectie kleuren en afwerkingen om aan de hoogste normen te voldoen. Deze serie combineert een luxueuze uitstraling met de betrouwbare kwaliteit en functionaliteit die je van Gira mag verwachten. De Gira Esprit schakelaars en stopcontacten zijn ideaal voor gebruik in representatieve ruimtes zoals woonkamers, eetkamers en kantoren.

Gira TX44

De Gira TX_44 serie is robuust en duurzaam, en ziet er enorm stoer uit. De TX44 lijn is ideaal voor gebruik in de tuin, schuur en andere buitenruimtes. Je hebt ruime keuze uit functies en accessoires om aan al je buitenverlichtings- en stroombehoeften te voldoen. De installatie is eenvoudig en de componenten zijn gebouwd om lang mee te gaan, zelfs onder zware omstandigheden.

Gira F100

De Gira F100 serie heeft een tijdloos en strak ontwerp, met een extra smalle rand en een groot bedieningsvlak dat zowel functioneel als mooi is. Deze serie is ontworpen om in elke omgeving te passen, van modern tot klassiek. De F100 schakelaars en stopcontacten zijn compatibel met 200 functies uit het Gira Systeem 55. Of je nu op zoek bent naar eenvoudige bedieningselementen of geavanceerde automatiseringsoplossingen, de Gira F100 serie biedt de flexibiliteit en functionaliteit die je nodig hebt.

Gira voor kwaliteit en levensduur

Al die innovatie is natuurlijk leuk. Maar wat als je gewoon een lichtschakelaar wilt die een leven meegaat? Wij vinden eigenlijk dat je ook je schakelmateriaal eens moet heroverwegen als je het interieur van je huis verandert. Er is keuze genoeg. Maar als je dat niet wilt, zit je bij Gira ook goed. De bouwkwaliteit en materiaalkeuze zijn zodanig dat je ervan op aan kunt dat stopcontacten, schakelaars en dimmers tientallen jaren mee kunnen.

De voordelen van Gira schakelmateriaal bij elkaar

 • Innovatief design: Tijdloze en moderne ontwerpen die passen bij diverse interieurstijlen.
 • Hoogwaardige kwaliteit: Duurzame en robuuste materialen zoals roestvast staal en hoogwaardige kunststoffen.
 • Modulair systeem: Flexibele en aanpasbare oplossingen met het Gira System 55, geschikt voor verschillende toepassingen.
 • Smarthome-integratie: Naadloze compatibiliteit met KNX en andere smarthome-systemen voor geavanceerde automatisering.
 • Veiligheid: Betrouwbare en veilige producten, inclusief inbraak- en brandbeveiligingsoplossingen.
 • Energie-efficiëntie: Energiezuinige producten en systemen die bijdragen aan duurzaam energiebeheer.

Video's van Gira

 1. Maak kennis met Gira, een marktleider in schakelmateriaal en smarthome-oplossingen (Engelstalig).
 2. Maak kennis met Gira One, een simpel en betaalbaar smarthome-systeem (Engelstalig).

Bestel Gira schakelmateriaal bij Klusspullen.nl

Door te kiezen voor Klusspullen.nl ben je verzekerd van een breed aanbod aan Gira schakelmateriaal, betrouwbare service en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Klusspullen.nl is sinds 2006 jouw betrouwbare partner voor al het schakelmateriaal. Neem contact met ons op voor advies of bestel direct online.

 • Ruim assortiment: Waardoor je gemakkelijk de Gira-producten kunt vinden die je nodig hebt.
 • Betrouwbare leverancier: Wat zorgt voor zekerheid over de authenticiteit en kwaliteit van de producten.
 • Scherpe prijzen: Waardoor je hoogwaardige Gira-producten tegen een goede prijs kunt aanschaffen.
 • Snelle levering: Dus snel met je projecten verder en bovendien een zichttermijn van 30 dagen.
 • Uitgebreide productinformatie: Wat helpt bij het maken van een geïnformeerde keuze.
 • Goede klantenservice: Die je kan helpen bij vragen en ondersteuning biedt bij je aankoop.
 • Veilige betaling: Wat zorgt voor een zorgeloze en veilige aankoopervaring.