Schakelmateriaal van Gira wordt geroemd om de kwaliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid. Het in Duitsland geproduceerde en ontwikkelde materiaal vertegenwoordigt het beste en hoogwaardigste schakelmateriaal dat in de markt beschikbaar is.

Wij van Klusspullen zijn trots op het feit dat wij ons een officiële Gira dealer mogen noemen. Via onze website bieden wij het complete assortiment schakelmateriaal van Gira aan en leveren de meeste gangbare producten snel en voordelig uit eigen voorraad.


Gira schakelmateriaal

Bovenstaand treft u alle leverbare series Gira schakelmateriaal aan, gerangschikt per serie. Kies de serie die u nodig heeft of qua vormgeving aanspreekt, open de betreffende categoriepagina en daaronder staat het per kleur en/of afwerking gerangschikt. Zo staat alles netjes bij elkaar en selecteert u eenvoudig bij elkaar horende en passende onderdelen

Met meer dan 100 jaar ervaring heeft u aan Gira een betrouwbare partner. Veilig in gebruik, maar ook bij de montage, zijn bij dit soort producten van levensbelang. Neem geen onnodige risico's en kies voor de duurzame en veilige schakelaars, dimmers en bijvoorbeeld wandcontactdozen van Gira.

Design

Gira ontwikkelt zelf series maar laat deze ook door externe designteams ontwikkelen. Deze samenwerking zorgt voor een 'buitengewoon en helder design, dat keer op keer de meest veeleisende jury's weet te overtuigen'. Het is niet voor niets dat al veel designprijzen in de wacht heeft gesleept.

Vrijwel iedereen kent de Standaard 55 serie. Wellicht niet van naam, maar wel van uiterlijk. Deze serie is in het crème en het wit verkrijgbaar, zowel glanzend als mat, en in veel woningen, kantoren maar ook openbare en publieke gebouwen te vinden. Een onopvallend en tegelijkertijd smaakvol ontworpen serie, met gebruiksgemak en comfort in het achterhoofd. Het is niet voor niets dat diverse ziekenhuizen en bijvoorbeeld luchthaven Schiphol voor deze kenmerkende Gira serie heeft gekozen.

Zoekt u echter iets moderners? Met de E2 serie levert Gira een strakke 55-variant. Of kies voor een smaakvolle afwerking met glas in de Event-serie of bijvoorbeeld het spatwaterdichte TX44. Zelfs als design niet uw ding is en u puur op functionaliteit bent gericht, dan vervult de oerdegelijke lijn opbouw schakelmateriaal trouw dienst. Zo blijkt, voor elke wens en bij elke toepassing is er een geschikte oplossing.

Functie

De basiselementen van Gira worden Systeem 55 genoemd. Deze basiselementen zijn te gebruiken in combinatie met de Standaard 55, E2, E3, Event en Esprit lijnen. Ook bij F100 en TX44 zijn de meeste van de meer dan 300 Systeem 55 functies te gebruiken, maar dan kan een overgangs(afdek)plaat nodig zijn. Uitzonderingen daargelaten kunnen de Gira basiselementen dus gebruikt worden in combinatie met alle Gira series.

Naast de reguliere schakelaars, dimmers en wandcontactdozen omvat Systeem 55 onder andere ook drukvlakschakelaars, comfortschakelaars, LED-oriëntatieverlichting, USB-wandcontactdozen (USB-stopcontact / oplader) en bijvoorbeeld RDS inbouwradio's. Dankzij de modulaire opbouw kunnen deze functies behouden blijven als u bijvoorbeeld van serie wisselt. Zo is snel en goedkoop een nieuwe frisse look te realiseren door enkel de afdekramen, centraalplaten en/of bijvoorbeeld de wippen te vervangen.

Een uitzondering op het bovenstaande zijn de wandcontactdozen: deze worden altijd compleet geleverd en moeten voor de toe te passen serie aangeschaft worden, tenzij u dezelfde kleur blijft gebruiken. In dat geval zijn diverse combinaties mogelijk dankzij de soms gelijke binnenmaat. Vraag het ons gerust!

Over Gira

Gira is in 1905 opgericht door de broers Gustav en Richard Giersiepen in het Duitse Wuppertal en produceerde apparatuur voor elektrische verlichting. In 1912 verhuisde het bedrijf naar Radevormwald, waar het nu nog gevestigd is. In 1964 werd de naam van 'Gebroeders Giersiepen' omgedoopt in Gira: een samenstelling van de eerste twee letters van Giersiepen en de eerste twee letters van de locatie Radevormwald.

Tegenwoordig werken er ongeveer 1200 medewerkers en wordt het familiebedrijf door de vierde generatie gerund, Dirk Giersiepen. Ongeveer 40 distributeurs en verkoopkantoren zorgen voor de wereldwijde distributie.

Ontwerp, diversiteit, veelzijdigheid en constante innovatie in de elektrische installatie maken Gira tot één van de toonaangevende fabrikanten van de elektro-installatietechniek. Naast in het schakelmateriaal is Gira ook een prominente speler in onder andere de KNX-markt, alarm- en brandmeldinstallaties en ontwikkeling van kunststoffen/plastic.

Gira schakelmateriaal

Designconfigurator

Om u te helpen bij de keuze heeft Gira een designconfigurator gemaakt. Zo kunt u op de website, of middels een Apple iOS / Android app, eenvoudig de verschillende series bekijken en configuren. Ook is een 3D-weergave mogelijk, om een nog betere impressie van het eindresultaat te verkrijgen. Tevens treft u de standaard (advies)verkoopprijzen aan, waar u bij ons uiteraard nog een aanzienlijke korting over ontvangt! Klik op de volgende link om naar de configurator te gaan: Gira designconfigurator

Gira schakelmateriaal bestellen bij Klusspullen.nl

Wij hebben het materiaal verdeeld per serie. Klik eerst op de serie die u wenst, het design / de vormgeving (hierboven). Vervolgens ziet u op de nieuwe pagina een overzicht met de verschillende beschikbare kleuren. Na nog een klik presenteren wij u een pagina met alle voor die serie beschikbare onderdelen. Deze passen en/of horen erbij. Zo is het bestellen extra eenvoudig en weet u zeker dat u de juiste producten bij elkaar kiest.

Als officiële Gira dealer kan Klusspullen u al vele jaren vertrouwd voorzien van het complete Gira assortiment. Ons dealerschap onderschrijft het feit dat u niet te maken heeft met een dozenschuiver, maar met een partij die u ook echt van dienst kan zijn. Heeft u vragen, hulp of advies nodig? Wij staan voor u klaar, met raad en daad. U koopt zo veilig en vertrouwd. Naast een scherpe prijs hebben wij over het algemeen het Gira schakelmateriaal ruim op voorraad. Laat het het eenvoudig bij u thuis bezorgen. Voorradige artikelen heeft u de volgende werkdag in huis.

Minimaal 2 jaar garantie op elk product, een retourtermijn van 30 dagen en ons Trusted Shops lidmaatschap zijn voor u tenslotte extra zekerheden en bevestigen de hoge eisen die ook wij aan onszelf stellen.

Alternatieven

Indien u binnen de catalogus van Gira niet kunt slagen, dan kunnen wij u wellicht wel met een ander merk van dienst zijn. In dat geval kunt u onze schakelmateriaal-pagina bekijken.