Met onze producten op het gebied van ventilatie zorgt u voor een fris en gezond leefklimaat in uw woning. Kies voor een losse ventilator per ruimte of voor een centrale afzuigunit waarmee u meerdere ruimtes tegelijk kunt ventileren. Een comfortabel woonklimaat ligt binnen handbereik. Bij ons kiest u voor kwaliteitssystemen van merken als Itho en Soler & Palau welke een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid waarborgen.

 Lees meer >>

Badkamerventilator

In ruimtes welke goed geïsoleerd zijn en waar vocht kan ontstaan is het noodzakelijk deze goed te ventileren. De warme vochtige lucht welke bij het douchen ontstaat moet goed geventileerd en afgevoerd worden gezien dit anders problemen zoals schimmelvorming gaat geven. De warme vochtige lucht stijgt omhoog en daarom is een plek als plafond een ideale plek om een badkamerventilator te plaatsen. Afhankelijk van de grote van de ruimte kan er gekozen worden uit diverse ventilatie systemen en verschillende diameters van de afvoerbuis. Een standaard badkamer of buisventilator wordt veelal toegepast voor kleinere badkamerruimtes, indien er meer capaciteit gevraagd wordt past men veelal een mechanische ventilatiebox toe waarop dan tevens de gehele woning op aangesloten kan worden. (indien de afvoerkanalen aanwezig zijn)

Toiletventilator

Een toiletventilator heeft in de meeste gevallen een wat kleinere afzuigcapaciteit en tevens afvoerbuis diameter. (80-100 mm) Dit omdat deze ruimte beperkt is wat betreft de inhoud van de ruimte. Er zijn modellen met een zogenoemde nalooptimer welke ervoor zorgt dat nadat het licht uitgeschakeld wordt de toiletventilator nog blijft nadraaien.

Centrale afzuigunit

Een mechanische ventilatie-unit is een centrale unit waarop de gehele woning aangesloten is om hiermee een goede natuurlijke ventilatie in de woning te creëren. De ventilatie-unit is in de meeste gevallen op zolder geplaatst omdat de aangezogen lucht via een dakdoorvoer naar buiten geblazen wordt. Middels de op de afvoerkanalen aangesloten afzuigventielen kan het debiet per ruimte ingesteld worden.

Buisventilator

Een buisventilator kan eenvoudig in een ventilatiekanaal geplaatst worden vanwege de ronde constructie en aansluitingen. De 100 en 125mm buisventilatoren worden in woonhuissituaties het meest toegepast. Hoe groter de diameter van het ventilatiekanaal des ter meer lucht er verplaatst kan worden. Het voordeel van een buisventilator is dat deze gemakkelijk uit het zicht te plaatsen is. Klusspullen heeft buisventilatoren van de merken Soler & Palau, Starx en Vent-Axia.

Muurventilator

Een muurventilator is zoals de naam al aangeeft ontworpen voor ventilatie door een buitenmuur of wand. Het helpt u frisse lucht te laten circuleren in de ruimte die u wilt. Er zijn muurventilatoren welke een zogenoemde ommekeer schakeling (omkeer functie) hebben, hierdoor is het mogelijk te kiezen tussen aanvoer of afzuiging van de lucht.

Dakventilator

Een dakventilator plaatst u (niet geheel verassend) op het dak. Dit kan een plat dak zijn of een schuin dak, het kan zijn dat er dan wel montage accessoires nodig zijn.

Ventilatie aansluitmaterialen

Bij het monteren van een ventilator kan het zijn dat er toebehoren nodig zijn om de ventilator te kunnen bevestigen, denk hierbij aan een slangklem of tape.