Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om een rookmelder op iedere verdieping te hebben (dus ook in de bestaande bouw). Sinds 2003 was de rookmelderverplichting er al voor nieuwbouwhuizen.

 Lees meer >>

Brandbeveiliging

Bij brandbeveiling denken we gelijk aan rookmelders maar er zijn meer melders te verkrijgen. Denk hierbij aan hitte- en koolmonoxidemelders. Wat ook bij brandbeveiliging hoort is een blusdeken, onmisbaar in de keuken bij kookapparatuur.

Rookmelder: de rookmelder (soms brandmelder genoemd) is een apparaat dat alarm slaat na detectie van rookdeeltjes (aërosols), die kunnen wijzen op een (beginnende) brand. Een rookmelder kan een zelfstandig apparaat zijn, maar kunnen ook gekoppeld worden, bedraad of draadloos. Alle in huis gemonteerde rookmelders en hittemelders geven dan alarm.

Hittemelder: de hittemelder geeft een melding als de omgevingstemperatuur boven een vooraf ingestelde waarde komt. De grens ligt vaak rond 60°C omdat deze temperatuur onder normale omstandigheden meestal niet gehaald wordt en in geval van brand al spoedig overtroffen wordt. De hittemelder wordt gebruikt als een rookmelder niet gewenst is, zoals in keukens.

Koolmonoxidemelder: de koolmonoxidemelder meld de aanwezigheid van het gevaarlijke koolmonoxide dat vrijkomt bij onjuiste verbranding van gas- olie- en kolenkachels. De koolmonoxidemelder mag net als de rookmelder in geen enkel huis ontbreken.

Online bestellen

Bij Klusspullen.nl kunt u diverse merken rookmelders vinden van hoge kwaliteit. Wanneer de producten op voorraad zijn kunt u deze al binnen 2 werkdagen in huis verwachten.