Een dimmer is veel meer dan alleen een schakelaar voor je verlichting. Ze geven je de controle over de sfeer in je huis of kantoor. Of je nu op zoek bent naar een inbouwdimmer, een vloerdimmer of een snoerdimmer, Klusspullen.nl biedt hoogwaardige A-merk dimmers om aan al je behoeften te voldoen.

Lees meer >>

Ontdek onze A-merk dimmer

Bij Klusspullen.nl leveren we alleen A-merk dimmers die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en certificeringen. Of je nu kiest voor een draaidimmer, draai/drukdimmer of tastdimmer, we hebben een breed scala aan opties beschikbaar. We begrijpen dat elk merk schakelmateriaal zijn eigen specificaties heeft, en daarom bieden we dimmers aan die perfect passen bij jouw merk schakelmateriaal. Kies voor een universele dimmer die geschikt is voor verschillende soorten verlichting, of ga voor een specifieke dimmer die precies bij jouw behoeften past.

Zo kies je de juiste dimmer

Het kiezen van de juiste dimmer is cruciaal om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert en veilig is. Hier zijn enkele overwegingen bij het kiezen van een dimmer:

Ondersteunende verlichting

Controleer of de dimmer geschikt is voor het type verlichting dat je gebruikt. Is het een gloei- of halogeenlamp, een dimbare spaar- of LED-lamp? Als je een transformator gebruikt, moet je weten of het een gewikkelde of elektronische transformator is.

Instapvermogen van de dimmer

Het maximale stroomverbruik van de lamp(en) die je wilt dimmen, moet gelijk zijn aan of hoger zijn dan het instapvermogen van de dimmer. Als je meerdere lampen tegelijk wilt dimmen, tel dan het wattage van de lampen bij elkaar op.

Maximaal belastbaar vermogen

Zorg ervoor dat het totale stroomverbruik van de lamp(en) die je wilt dimmen, gelijk is aan of lager is dan het maximale belastbare vermogen van de dimmer. We raden aan om niet meer dan 90% van de capaciteit te gebruiken als buffer en veiligheidsmarge.

Asdikte van de dimmer

Bij inbouwdimmers met een draaibediening wordt meestal een asdikte van 4 of 6 mm gebruikt. Busch-Jaeger gebruikt bijvoorbeeld 6 mm, terwijl andere merken zoals Gira, Berker, Peha en Jung meestal 4 mm gebruiken. Met een adapter kun je vaak een 4 mm dimmer gebruiken in combinatie met dimmerknoppen die geschikt zijn voor 6 mm, maar andersom is niet mogelijk.

Jouw ideale dimmer kopen bij Klusspullen.nl

Heb je de perfecte dimmer gekozen die aan al je behoeften voldoet? Bestel hem eenvoudig op onze website. Als het product op voorraad is, heb je hem meestal binnen één tot twee werkdagen in huis. Twijfel je nog over welke dimmer je moet kiezen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen en te adviseren. Vergeet niet om het merk en type lampen, evenals het aantal en het wattage dat je wilt dimmen, te vermelden. Samen met het merk of type schakelmateriaal kunnen we je het beste advies geven.