Met een dimmer creëert u sfeer in uw interieur. Zakelijk of privé, met dimmers kunt u zoveel meer dan alleen aan/uit. Gebruik een inbouwdimmer ter vervanging van een schakelaar en dim plafond- of muurverlichting. Gebruik een vloerdimmer of snoerdimmer om een losse of staande lamp te dimmen. Voor elke wens is er een oplossing maar bestel niet zomaar een dimmer!Dimmers

Bij Klusspullen leveren wij enkel A-merk dimmers, van de hoogste kwaliteit en conform alle (vereiste) keurmerken en certificeringen. Kies voor een draai-,draai/druk of tastdimmer van het merk schakelmateriaal dat u gebruikt. Kies voor een universele dimmer die breed toepasbaar is, of juist met veel soorten verlichting overweg kan.

Welke dimmer?

Koop niet zomaar een dimmer maar koop de dimmer die u nodig heeft. Er is niet één dimmer die voor alle toepassingen geschikt is. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden:

- ondersteunde verlichting: controleer of de dimmer geschikt is voor het gebruikte type verlichting. Is dit een gloei- of halogeenlamp? Of een (dimbare) spaar- of LED-lamp? Wordt eventueel een transformator gebruikt en zo ja, is dit een gewikkelde of elektronische trafo?

- instapvermogen dimmer: het maximale verbruik van de te dimmen lamp(en) dient gelijk of hoger te zijn dan het instapvermogen van de dimmer, anders zal de dimmer niet of niet goed functioneren. Bij meerdere lampen tegelijk telt u het wattage van de lampen bij elkaar op.

- maximaal belastbaar vermogen: het maximale verbruik van de te dimmen lamp(en) dient tegelijkertijd gelijk of lager te zijn dan het maximaaal belastbare vermogen van de dimmer. Wij adviseren echter om niet meer dan 90% te belasten, als buffer en veiligheidsmarge.

- asdikte dimmer: bij inbouwdimmers met een draaibediening wordt doorgaans een asdikte van 4 of 6 mm gebruikt. Busch-Jaeger gebruikt 6 mm en de overige merken, zoals bijvoorbeeld Gira, Berker, Peha en Jung, vrijwel altijd 4 mm. Met een adapter kan een 4 mm dimmer vaak gebruikt worden in combinatie met dimmerknoppen geschikt voor 6 mm, andersom is niet mogelijk.

Dimmer bestellen

Keuze gemaakt en weet u welke dimmer u nodig heeft? Bestel hem eenvoudig op onze website. Is de dimmer voorradig? Dan heeft u hem doorgaans met één a twee werkdagen in huis. Weet u niet zeker welke u moet kiezen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen en adviseren graag. Vermeld in dat geval ook welk merk en type lampen, alsmede het aantal en het wattage, dat u wenst te dimmen. In combinatie met het merk of type schakelmateriaal kunnen wij u zo het beste adviseren.