Bij Klusspullen.nl bieden we schakelmateriaal van topmerken voor een scherpe prijs aan. Bent u minder bekend met schakelaars? We hebben de belangrijkste informatie over schakelmateriaal op deze pagina benoemd. We hebben onze website ingedeeld per merk om het voor u makkelijker te maken onderdelen bij elkaar te zoeken.


Hieronder vindt u meer informatie over de volgende onderwerpen:

Opbouw van Schakelmateriaal
Onze Merken
Soorten Schakelaars
Soorten Dimmers
Kleuren en Benamingen

Schakelmateriaal van alle topmerken!

Met schakelmateriaal zoals lichtschakelaars en stopcontacten voegt u gemak en functionaliteit toe aan uw woning, maar ook voegt u hiermee sfeer en stijl toe aan uw interieur. Dankzij de vele soorten, maten, kleuren en designs aan schakelaars is er voor elke smaak een passende serie schakelmateriaal beschikbaar voor u bij Klusspullen.nl. Relatief eenvoudig en voordelig creëert u een frisse look in huis en realiseert u een verhoogd wooncomfort door een toeneming in gemak.

Is standaard of neutraal niet uw smaak? Zoekt u misschien een combinatie van kleuren voor uw interieur of bijvoorbeeld waterdicht schakelmateriaal voor buitenshuis? Luxe? Inbouw of opbouw? Schakelmateriaal maakt uw klus, interieur en inrichting af. Het zet het puntje op de i, het is de kers op de taart.

Bij Klusspullen.nl vindt u schakelmateriaal van verschillende topmerken, allen enkel betrouwbare en degelijke eerste klas A-merken. Uiteraard voorzien van alle kwaliteitskeurmerken en beveiligingen. Het aanbod aan merken schakelaars die we bieden, bestaat uit GIRA, Busch-Jaeger, Berker, PEHA, JUNG, Niko en Kopp. Deze bedrijven hebben vrijwel allemaal meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van elektronica en zijn marktleiders op het gebied van schakelmateriaal. De ervaring en innovatie biedt u een extra garantie dat u hierdoor een kwaliteitsproduct aangeboden krijgt.

Opbouw van schakelmateriaal: de onderdelen

Wij verkopen alle onderdelen van schakelmateriaal los, u bent dus niet verplicht om onnodige bundels of kant en klare oplossingen aan te schaffen. U heeft bij ons dan ook de mogelijkheid om onderdelen met elkaar te combineren en zo het uiterlijk te creëren dat bij uw wensen past. Schaf enkel het benodigde aan en bespaar. Maar wat heeft u nodig voor uw schakelaar? Voordat u zelf bezig gaat met het plaatsen van een schakelaar, is het van belang om te weten wat u nodig heeft en om de opbouw van een schakelaar te begrijpen.

Schakelmateriaal begint met het basiselement. Dit is het deel dat veelal in de muur wordt gemonteerd en zorgt voor de werking, de functionaliteit. Denk aan een schakelaar, dimmer, pulsdrukker maar ook een data wandcontactdoos, stopcontact met usb en de reguliere wandcontactdoos (stopcontact).

Bovenop de basiselementen plaatst u de afdekking. Dit kan een bedieningselement als een schakelwip, dimmerknop of bijvoorbeeld een jaloezieknop zijn. Dit kan echter ook een centraalplaat zijn, het sierplaatje om bijvoorbeeld een data wandcontactdoos of een luidsprekeraansluiting mooi af te werken.

Om het schakelmateriaal af te werken plaatst u tenslotte het afdekraam, de sierrand rondom. Afhankelijk van uw wensen is een afdekraam 1-voudig of meervoudig te verkrijgen, zodat de delen los of gegroepeerd geplaatst kunnen worden.

Samenstelling schakelmateriaal

De uitzondering op het bovenstaande is de wandcontactdoos, het stopcontact. Deze wordt bij het schakelmateriaal van de merken Gira, Busch-Jaeger, Berker, Peha, Jung en Kopp compleet geleverd, voorzien van de 'centraalplaat'. Hier plaatst u enkel een afdekraam omheen. Bij Niko moeten beide delen wel los besteld worden, aangezien de delen van Niko op verschillende manieren kunnen worden gecombineerd.

Schakelmateriaal uitkiezen

Zoals al aangegeven verkopen wij alle onderdelen los. Om te weten welke onderdelen u nodig heeft, is het van belang eerst een merk en serie schakelmateriaal te kiezen. Veelal gebeurt dit aan de hand van hetgeen reeds in uw woning aanwezig is, bijvoorbeeld bij vervanging of uitbreiding of wordt er puur op uiterlijk en design gekozen.

Belangrijk om te weten is dat de merken onderling niet uitwisselbaar zijn. Heeft u voor een merk schakelaar gekozen, dan kunt u dat niet combineren met onderdelen van een ander merk. De pasvorm en aansluitingen van schakelaars zijn niet gestandaardiseerd en passen daardoor onderling niet. Er zijn echter uitzonderingen: een data wandcontactdoos voor netwerk en telefonie is samen met de coax wandcontactdoos voor antenne en tv wel standaard en deze kunnen samen met elk door ons verkocht merk schakelmateriaal worden gebruikt.

Wij hebben de navigatie op onze website zo gemaakt dat u eenvoudig al het juiste materiaal uit de door u uitgekozen serie schakelmateriaal kunt bestellen. Klik op het door u gekozen merk, dan de door u gekozen serie en daaronder treft u alle bijpassende onderdelen aan: op de onderliggende pagina's worden het basiselement, afdekraam, de centraalplaat, wandcontactdoos, knoppen, etc. vermeld die op elkaar passen en probleemloos met elkaar samenwerken. Door eerst te kiezen voor de serie kunt u hetzelfde type schakelmateriaal gebruiken voor een ruimte of gemakkelijk een vervangend onderdeel vinden. Een korte uitleg van de merken die we aanbieden, treft u hieronder aan.

Onze Merken

GIRA

GIRA schakelmateriaal staat voor een product van kwaliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid. Als Klusspullen.nl zijn wij officiële dealer van GIRA schakelmateriaal, waardoor we het complete assortiment kunnen aanbieden tegen scherpe prijzen en kunnen we het meest gangbare materiaal snel uit eigen voorraad leveren.

GIRA is een Duits bedrijf dat in 1905 is opgericht en waarvan de producten worden toegepast in meer dan 40 landen. Het bedrijf heeft meerdere designprijzen gewonnen, waardoor u met het uiterlijk van de producten goed zit. Gezien de jarenlange ervaring van GIRA is het een voor ons betrouwbare partner.

De schakelaars zijn eenvoudig in het gebruik, waardoor uw wooncomfort bevorderd wordt met de stijlvolle schakelaars van GIRA. Bent u er niet zeker van of een aangeboden design op uw wensen aansluit? Voor u biedt GIRA de Designconfigurator. Dit geeft u de kans om op de website of via een mobiele app de verschillende series eenvoudig te bekijken en kunt u daarnaast een via de app een 3D weergave zien van de producten en ze via Augmented Reality op uw eigen muren uittesten. Zo kunt u uitproberen welke kleurencombinaties passen bij uw inrichting. Blijkt het product bij levering toch niet zoals gewenst te zijn, dat is geen probleem. We bieden een retourtermijn van 30 dagen, zodat u ervan gegarandeerd bent dat u de afwerking in uw interieur krijgt waar u naar op zoek bent.

Over de op de GIRA Designconfigurator vermelde verkoopprijzen van de producten krijgt u van ons nog een aanzienlijke korting, aangezien dit adviesprijzen betreft. Onze actuele prijzen en uw voordeel, vindt u direct bij ons aanbod.

Busch-Jaeger

Busch-Jaeger schakelmateriaal bestaat uit het hoogste kwaliteit materiaal en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Het bedrijf voldoet aan internationale normen op het gebied van milieu door middel van het milieumanagementsysteem dat ze geïmplementeerd hebben. Naast het belang van het milieu, stelt Busch-Jaeger hoge eisen aan klanttevredenheid. Dit is de reden dat het Busch-Jaeger schakelmateriaal het comfort en de veiligheid van de klant waarborgt.

Met een oog voor detail zijn de designs van Busch-Jaeger toepasbaar in iedere soort interieur. De afwisseling tussen strakke en meer speelse designs en afwerkingen en het aanbod van de standaard en een luxe serie schakelaars geeft u genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. De basiselementen van Busch-Jaeger geven u daarnaast de mogelijkheid later nog onderdelen van de schakelaar te wisselen, zodat het uiterlijk van het schakelmateriaal mee kan veranderen met uw wensen.

Busch-Jaeger maakt deel uit van de ABB-groep, dat gericht is op technologische innovatie en de producten voldoen aan de DIN EN ISO 9001 kwaliteitsstandaarden. Dit maakt de investering in de producten van Busch-Jaeger waardevast. Het bedrijf heeft meer dan 130 jaar ervaring en exporteert naar meer dan 60 landen. Daarom zijn wij blij te vermelden dat Klusspullen.nl officiële dealer is van Busch-Jaeger schakelmateriaal. Dit betekent dat we het complete aanbod van Busch-Jaeger schakelmateriaal snel en tegen scherpe prijzen kunnen leveren.

Berker

Het Berker schakelmateriaal staat in het teken van innovatie en gebruiksvriendelijkheid. De schakelaars zijn van hoge kwaliteit gemaakt, eenvoudig in het gebruik en ze zijn montagevriendelijk. De designs van Berker zijn veelzijdig toepasbaar en zo worden schakelaars als het Berker model 1930 tijdloos. Een Berker schakelaar kan ook langere tijd meegaan door hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en degelijkheid. Met een unieke kijk op design en meer dan 100 jaar ervaring biedt Berker u een hoogwaardig product.

De wensen van de gebruiker zijn van groot belang voor het Berker schakelmateriaal, zo maken ze het mogelijk om een eigen afwerking of opdruk voor de schakelaar te kiezen. Deze kunnen op bestelling gemaakt worden. Op deze wijze bent u ervan gegarandeerd dat u een afwerking vindt die bij u past.

Door middel van de website Berker Designer is het voor dit schakelmateriaal mogelijk om de kleuren en vormen van de schakelaars te vergelijken en uit te testen. Voor u een aankoop doet, kunt u op deze manier een goede voorstelling krijgen van hoe de door u samengestelde schakelaar eruit gaat zien.

Voor een gemakkelijkere installatie heeft Berker zijn schakelaars voorzien van handigheden om ze sneller en veiliger te installeren. Had u na verloop van tijd een nieuwe look gewild? De basiselementen van de schakelaars zijn te combineren met elke serie. Alleen de Berker R. Classic en 1930 series zijn een uitzondering hierop, vanwege de vorm en bediening welke afwijken ten opzichte van de andere elementen.

PEHA

PEHA schakelmateriaal staat voor hoogwaardige kwaliteit en innovatie. Dit Duitse bedrijf maakt schakelaars die kwaliteitsbewust en praktijkgericht worden gemaakt. De schakelaars zijn door iedereen eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk. PEHA biedt afwerkingen op de schakelaars die in iedere ruimte passen. Zo zijn naast de witte en zwarte schakelaars ook afdekramen verkrijgbaar met een glazen, gouden of zilveren afwerking. Naast de strakke designs biedt PEHA met het gebruik van verschillend materiaal en een aantal rondere vormen ook speelse opties.

Met bijna 100 jaar ervaring en aandacht voor de wensen van de klant, heeft PEHA een assortiment dat staat voor kwaliteit en innovatie. Als Klusspullen.nl bieden wij een compleet assortiment PEHA schakelmateriaal aan. Hierdoor heeft u een ruime keuze uit deze hoogwaardige schakelaars.

JUNG

JUNG schakelmateriaal staat voor tijdloze, elegante designs. Het strakke uiterlijk van de schakelaars zorgt ervoor dat ze jarenlang mee kunnen gaan in het interieur van de woning. Het JUNG model LS990 is hier een duidelijk voorbeeld van. De schakelaar is ontworpen in 1968 en nog altijd verkrijgbaar, zo ook bij Klusspullen.nl. Het JUNG schakelmateriaal is van hoogwaardige en duurzame kwaliteit, zodat de schakelaar net als het design jarenlang mee kan gaan. Functionaliteit staat bij JUNG voorop, dus deze wordt door het design niet aangetast.

Had u niet kunnen vinden wat u zocht? Het schakelmateriaal van JUNG is naar eigen inzicht binnen de serie met elkaar te combineren, zodat het aanbod van JUNG genoeg keuze biedt. De focus op functionaliteit maakt het installeren van een JUNG schakelaar eenvoudig.

Voor meer dan 100 jaar zijn progressie, kwaliteit en design de steunpilaren waarop het bedrijf berust en hier kunt u als klant dan ook op rekenen wanneer u een product van JUNG aanschaft.

Niko

Niko schakelmateriaalstaat in het teken van comfort, controle en efficiëntie en is toekomstbestendig. U houdt na de aankoop van een schakelaar van dit merk namelijk nog de mogelijkheid open om op een later moment bijvoorbeeld het afdekraam te vervangen met een ander design. De basiselementen van Niko zijn namelijk te combineren met alle andere Niko series. De schakelaar zal daarom altijd samengaan met uw interieur en huidige wensen.

Naast het bieden van een passende oplossing voor uw situatie, is het fijn om te weten dat Niko een milieuvriendelijk bedrijf is. De kantoren van Niko beschikken al over oplossingen voor onder andere het verzamelen van regenwater en ze houden tijdens het productieproces de hoeveelheid afval tot een minimum om vervuiling tegen te gaan. In 2018 werd Niko dan ook voor de 17e keer op rij beloont met een erkenningslogo voor hun inzet door het Milieucharter Oost-Vlaanderen.

Ook Niko beschikt over 100 jaar ervaring op het gebied van het ontwerpen van schakelaars en stopcontacten. Het Belgische bedrijf weet hiermee hoe ze een kwaliteitsproduct voor u moeten leveren.

Kopp

Kopp schakelmateriaal biedt een grote verscheidenheid aan designs, kleuren en vormen. De grote verscheidenheid aan programma's en kleuren biedt de perfecte oplossing voor elk bouwproject.

Kopp ontwikkelt en produceert sinds 1927 schakelprogramma’s, elektrotechniek en elektrisch installatiemateriaal „Made in Germany“ op het hoofdkantoor in Kahl am Main. In meerdere landen is Kopp een van de toonaangevende fabrikanten van schakelaars, stopcontacten, dimmers en aanverwante accessoires.

Opbouw schakelaars

Mocht het voor u niet mogelijk zijn om een schakelaar in te bouwen of heeft u om het huis een extra aansluiting nodig? Naast een ruim aanbod aan inbouwschakelaars, beschikken we ook over een aanbod aan opbouw schakelaars. Deze zijn van dezelfde merken als die hierboven genoemd zijn, zodat u ook hiervoor een goede kwaliteit schakelmateriaal kunt verkrijgen. Van elk merk heeft Klusspullen.nl daarnaast spatwaterichte opbouw schakelaars beschikbaar. Of u nou een stopcontact of schakelaar nodig heeft, voor normaal of zwaar gebruik, u kunt bij ons voor iedere mogelijke plek in en om het huis het juiste schakelmateriaal vinden.

Schakelmateriaal bestellen en uitkiezen

Soorten schakelaars

Voor de vakman gesneden koek, maar lang niet voor elke doe-het-zelver vanzelfsprekend: welk type schakelaar gebruikt u voor welke schakeling? Een overzicht van soorten schakelaars die wij aanbieden:

Wisselschakelaar

De wisselschakelaar is te gebruiken om een enkele lamp aan en uit te schakelen en beschikt daarmee over een enkelvoudige wip. Daarnaast kunt u dezelfde schakelaar gebruiken voor een hotelschakeling waarbij één lamp op twee punten te schakelen is, bijvoorbeeld boven- en onderaan de trap voor de lamp op de overloop.

Serieschakelaar

Een serieschakelaar wordt gebruikt om twee verschillende lampen los van elkaar vanaf één punt te schakelen. Deze schakelaar is afgedekt met een tweevoudige wip.

Wissel-Wisselschakelaar

De wissel-wisselschakelaar is gelijk aan de serieschakelaar waarbij beiden een tweevoudige wip gebruiken. De schakelaar is echter ook geschikt voor een hotelschakeling. Zo is het mogelijk met de tweevoudige schakelaar bijvoorbeeld de verlichting in de woonkamer en de gang afzonderlijk van elkaar aan te zetten waarnaast een enkelvoudige schakelaar in de woonkamer deze verlichting weer kan uitschakelen.

Kruisschakelaar

De kruisschakelaar kan twee wisselschakelaars met elkaar verbinden en kan meerdere malen toegepast worden. Zo kunt u dezelfde lamp vanaf drie of meer punten aan- en uitschakelen als een hotelschakeling.

Driestandenschakelaar

De driestandenschakelaar is een schakelaar om bijvoorbeeld mechanische ventilatie mee te bedienen. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met afhankelijk van het gebruik bijvoorbeeld 3-1-2 of 0-1-2 standen op de schakelaar.

Jaloezieschakelaar

De jaloezieschakelaar is een schakelaar voor het aansturen van bijvoorbeeld jaloezieën of andere vormen van zonwering. Deze zijn verkrijgbaar met draaiknop of met jaloezieknop.

Soorten schakelaars

Soorten dimmers

Wilt u verlichting dimmen, dan is het belangrijk het juiste type dimmer aan te schaffen. Het type dimmer dat u nodig heeft en of het gebruik van een transformator (trafo) nodig is, ligt aan de soort lampen dat u gaat gebruiken. Wij geven bij elke dimmer met Ja of Nee aan of een dimmer voor een bepaald type geschikt is:

230V gloeilampen/halogeen - geschikt voor reguliere gloeilampen of 230 volt halogeenlampen, zonder losse transformator.

Gewikkelde trafo - geschikt voor lampen die op een gewikkelde transformator aangesloten zijn, veelal wat oudere en grote zware trafo's (door de gebruikte spoel).

Elektronische trafo - geschikt voor dimbare (12 volt) halogeenlampen, spaarlampen en/of LED-lampen die op een (moderne) elektronische transformator zijn aangesloten.

Let altijd op dat het totale wattage van de gebruikte lampen binnen het vermogensbereik van de dimmer valt. Een dimmer van 60 tot 400 Watt zal naar alle waarschijnlijkheid niet functioneren met één 25 watt lamp en te warm worden of snel kapot zijn bij een belasting van 500 Watt.

Het dimmen van LED-lampen blijft een uitdaging door de diversiteit aan gebruikte elektronica in zowel de dimmer, lamp als eventuele transformator. Gebruik bij voorkeur een speciale LED-dimmer of een universele dimmer om teleurstelling te voorkomen. Deze kunt u onder de dimmers die we aanbieden terugvinden. Ook kunt u bij ons de juiste transformator terugvinden.

Schakelmateriaal; Kleuren en benamingen

De kleurbenamingen van schakelmateriaal zorgen in de praktijk soms voor verwarring. Sommige fabrikanten noemen crème schakelmateriaal (elektra)wit. Om onduidelijkheden te voorkomen noemen wij naast de kleur van de schakelaar ook de RAL-kleur in de specificaties:

RAL 1013: crème schakelmateriaal, ook wel eens beige genoemd.

RAL 9010: wit schakelmateriaal, ook wel gebroken wit genoemd.

RAL 9016: fel wit schakelmateriaal, ook wel alpine wit of koelkast wit genoemd.

Door op RAL-nummer te bestellen voorkomt u teleurstelling of verwarring wat betreft de kleuren van uw schakelmateriaal en weet u zeker dat u de juiste en door u gewenste kleur schakelaar ontvangt. Naast de witte schakelaars, heeft Klusspullen.nl natuurlijk ook een afwisselend aanbod aan kleur. Zo bieden we bijvoorbeeld meerdere opties voor zwarte schakelaars en voor een bijpassende zwarte wandcontactdoos. Ook hebben we afdekramen met meer natuurlijke of robuustere looks die worden gemaakt van verschillende soorten hout, metaal of zelfs steen of met een soortgelijke afwerking.

Kleuren en benamingen schakelmateriaal

Waarom schakelmateriaal kopen bij Klusspullen.nl?

De meeste merken en series schakelmateriaal leveren wij uit onze eigen ruime voorraad. Bij elk product staat aangegeven of er voorraad van is en zo ja, hoeveel exemplaren voorradig zijn. Vandaag bestellen betekent in dat geval dat het voorradige product binnen 2 werkdagen bij u in huis is. Is iets niet op voorraad? Dankzij onze goede relaties en afspraken met de fabrikanten en leveranciers kunnen wij ook dan het schakelmateriaal veelal snel leveren.

Zelfs wanneer u per abuis iets foutief of teveel heeft besteld bent u bij Klusspullen.nl aan het juiste adres. Wij hanteren een ruime retourtermijn van maar liefst 30 dagen. Binnen deze termijn kunt u zonder problemen en gedoe retourneren, mits het product nog in onbeschadigde nieuwstaat verkeert uiteraard. Wij storten dan gewoon het betaalde terug.

Dus, schakelmateriaal nodig? Bestel het snel, eenvoudig, betrouwbaar, goedkoop en gewoon goed online bij Klusspullen.nl, dé online schakelmateriaal specialist.