Op Klusspullen.nl vindt u een uitgebreid aanbod van schakelmateriaal van topmerken tegen scherpe prijzen. Bent u nog niet zo bekend met schakelaars? Op deze pagina hebben we de essentiële informatie over schakelmateriaal voor u samengevat. Om het zoeken naar de juiste onderdelen te vergemakkelijken, hebben we onze website georganiseerd per merk.

 Lees meer >>

Hieronder vindt u meer informatie over de volgende onderwerpen:

Opbouw van Schakelmateriaal
Onze Merken
Soorten Schakelaars
Soorten Dimmers
Kleuren en Benamingen

Schakelmateriaal van alle topmerken!

Met ons assortiment schakelmateriaal, zoals lichtschakelaars en stopcontacten, verhoogt u niet alleen het gebruiksgemak en de functionaliteit van uw woning, maar voegt u ook sfeer en stijl toe aan uw interieur. Op Klusspullen.nl vindt u een ruime keuze aan schakelaars in diverse soorten, maten, kleuren en designs, zodat er altijd een passende serie schakelmateriaal is voor uw smaak. U kunt eenvoudig en voordelig een frisse uitstraling in huis creëren en tegelijkertijd uw wooncomfort verhogen door de toename van gebruiksgemak.

Zoekt u iets anders dan standaard of neutraal schakelmateriaal? Of wilt u wellicht een combinatie van kleuren voor uw interieur, waterdichte schakelaars voor buitenshuis, luxe uitvoeringen, of inbouw- en opbouwopties? Schakelmateriaal is de finishing touch voor uw klus, interieur en inrichting. Het is de kers op de taart die alles compleet maakt.

Bij Klusspullen.nl vindt u een breed aanbod aan schakelmateriaal van topmerken, uitsluitend betrouwbare en hoogwaardige A-merken met de nodige kwaliteitskeurmerken en beveiligingen. Onze selectie schakelaarmerken omvat Gira, Busch-Jaeger, Berker, PEHA, JUNG, Niko, Kopp en Q-Link. Deze bedrijven hebben vrijwel allemaal meer dan 100 jaar ervaring in de elektronicasector en zijn toonaangevend in schakelmateriaal. Door hun expertise en innovatie bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct.

Opbouw van schakelmateriaal: de onderdelen

Wij bieden bij Klusspullen.nl alle losse onderdelen van schakelmateriaal aan, zodat u geen onnodige bundels of kant-en-klare oplossingen hoeft te kopen. U heeft de mogelijkheid om onderdelen te combineren en zo het uiterlijk te creëren dat aansluit bij uw wensen. Koop alleen wat u nodig heeft en bespaar. Voordat u zelf een schakelaar installeert, is het belangrijk om te weten wat u nodig heeft en de opbouw van een schakelaar te begrijpen.

De basis van schakelmateriaal is het basiselement, dat meestal in de muur wordt gemonteerd en zorgt voor de functionaliteit. Dit kan een schakelaar, dimmer, pulsdrukker, data wandcontactdoos, stopcontact met USB of een reguliere wandcontactdoos zijn.

Op de basiselementen plaatst u de afdekking, zoals een schakelwip, dimmerknop, jaloezieknop of een centraalplaat om bijvoorbeeld een data wandcontactdoos of luidsprekeraansluiting netjes af te werken.

Tenslotte plaatst u het afdekraam om het schakelmateriaal af te werken, de sierrand rondom. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor een 1-voudig of meervoudig afdekraam, zodat de onderdelen los of gegroepeerd kunnen worden geplaatst.

Samenstelling schakelmateriaal

De uitzondering hierop is de wandcontactdoos, het stopcontact. Bij schakelmateriaal van merken zoals Gira, Busch-Jaeger, Berker, PEHA, JUNG en Kopp wordt deze compleet geleverd, inclusief de 'centraalplaat'. U hoeft hier alleen een afdekraam omheen te plaatsen. Bij Niko moeten beide delen wel los besteld worden, aangezien de onderdelen van Niko op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden.

Schakelmateriaal uitkiezen

Zoals eerder vermeld, verkopen wij bij Klusspullen.nl alle onderdelen van schakelmateriaal los. Om te bepalen welke onderdelen u nodig heeft, is het belangrijk om eerst een merk en serie schakelmateriaal te selecteren. Dit gebeurt vaak op basis van wat al in uw woning aanwezig is, bijvoorbeeld bij vervanging of uitbreiding, of op basis van uiterlijk en design.

Houd er rekening mee dat de merken onderling niet uitwisselbaar zijn. Als u een schakelaar van een bepaald merk kiest, kunt u deze niet combineren met onderdelen van een ander merk. De pasvorm en aansluitingen van schakelaars zijn niet gestandaardiseerd en passen daarom niet onderling op elkaar. Er zijn enkele uitzonderingen: data wandcontactdozen voor netwerk en telefonie, evenals coax wandcontactdozen voor antenne en tv, zijn wel gestandaardiseerd en kunnen samen met elk door ons verkocht merk schakelmateriaal worden gebruikt.

We hebben de navigatie op onze website zo ontworpen dat u eenvoudig al het juiste materiaal uit de door u gekozen serie schakelmateriaal kunt bestellen. Klik op het gekozen merk, vervolgens op de gekozen serie en u vindt alle bijpassende onderdelen: op de onderliggende pagina's worden het basiselement, afdekraam, centraalplaat, wandcontactdoos, knoppen, etc. weergegeven die op elkaar passen en probleemloos samenwerken. Door eerst voor een serie te kiezen, kunt u hetzelfde type schakelmateriaal gebruiken voor een ruimte of eenvoudig een vervangend onderdeel vinden. Hieronder vindt u een korte uitleg over de merken die we aanbieden.

Onze Merken

Gira

Gira schakelmateriaal staat voor kwaliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid. Als officiële dealer van Gira schakelmateriaal bij Klusspullen.nl, bieden we het complete assortiment aan tegen scherpe prijzen en leveren we het meest gangbare materiaal snel uit eigen voorraad.

Gira is een Duits bedrijf, opgericht in 1905, en hun producten worden gebruikt in meer dan 40 landen. Het bedrijf heeft diverse designprijzen gewonnen, wat garandeert dat de producten er stijlvol uitzien. Door de jarenlange ervaring van Gira is het voor ons een betrouwbare partner.

De schakelaars zijn gebruiksvriendelijk, waardoor uw wooncomfort wordt verhoogd met de stijlvolle schakelaars van Gira. Twijfelt u of een aangeboden design aansluit bij uw wensen? Gira biedt de Designconfigurator aan. Hiermee kunt u op de website of via een mobiele app de verschillende series eenvoudig bekijken, een 3D-weergave van de producten zien en ze via Augmented Reality op uw eigen muren uitproberen. Zo kunt u experimenteren met kleurencombinaties die passen bij uw interieur. Mocht het product bij levering toch niet naar wens zijn, dan is dat geen probleem. We bieden een retourtermijn van 30 dagen, zodat u verzekerd bent van de gewenste afwerking in uw interieur.

Op de in de Gira Designconfigurator vermelde verkoopprijzen van de producten ontvangt u van ons nog een aanzienlijke korting, aangezien dit adviesprijzen zijn. Onze actuele prijzen en uw voordeel vindt u direct bij ons aanbod.

Busch-Jaeger

Busch-Jaeger schakelmateriaal is gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Het bedrijf voldoet aan internationale normen op het gebied van milieu dankzij het milieumanagementsysteem dat ze hebben geïmplementeerd. Naast het belang van het milieu, stelt Busch-Jaeger hoge eisen aan klanttevredenheid. Daarom waarborgt Busch-Jaeger schakelmateriaal het comfort en de veiligheid van de klant.

Met aandacht voor detail zijn de designs van Busch-Jaeger toepasbaar in elk interieur. De afwisseling tussen strakke en meer speelse designs en afwerkingen, evenals het aanbod van standaard en luxe serie schakelaars, biedt u tal van mogelijkheden om uit te kiezen. De basiselementen van Busch-Jaeger geven u bovendien de mogelijkheid om later nog onderdelen van de schakelaar te wisselen, zodat het uiterlijk van het schakelmateriaal kan evolueren met uw wensen.

Busch-Jaeger maakt deel uit van de ABB-groep, een bedrijf dat zich richt op technologische innovatie. De producten voldoen aan de DIN EN ISO 9001 kwaliteitsstandaarden, wat de investering in Busch-Jaeger producten waardevast maakt. Met meer dan 130 jaar ervaring en export naar meer dan 60 landen, zijn wij verheugd te melden dat Klusspullen.nl officiële dealer is van Busch-Jaeger schakelmateriaal. Dit betekent dat we het complete assortiment van Busch-Jaeger schakelmateriaal snel en tegen concurrerende prijzen kunnen leveren, zodat u kunt profiteren van de uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid van deze producten in uw huis of bedrijf.

Door te kiezen voor Busch-Jaeger schakelmateriaal, investeert u in een toekomstbestendige oplossing die niet alleen stijl en functionaliteit aan uw interieur toevoegt, maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld. Ontdek de veelzijdigheid en het brede aanbod van Busch-Jaeger producten bij Klusspullen.nl en ervaar het verschil dat hoogwaardig schakelmateriaal kan maken in uw woon- of werkomgeving.

Berker

Het Berker schakelmateriaal kenmerkt zich door innovatie en gebruiksgemak. De hoogwaardige schakelaars zijn eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te monteren. De veelzijdige ontwerpen van Berker, zoals het tijdloze Berker model 1930, zijn geschikt voor diverse interieurstijlen. Berker schakelaars zijn duurzaam, betrouwbaar en degelijk, waardoor ze lang meegaan. Met meer dan 100 jaar ervaring en een unieke visie op design biedt Berker hoogwaardige producten voor uw schakelmateriaalbehoeften.

Berker schakelmateriaal houdt rekening met de wensen van de gebruiker door de mogelijkheid te bieden om een eigen afwerking of opdruk voor de schakelaar te kiezen. Deze op maat gemaakte opties garanderen dat u een afwerking vindt die perfect bij uw interieur past.

Met de Berker Designer-website kunt u de kleuren en vormen van de schakelaars vergelijken en uitproberen voordat u tot aankoop overgaat. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld van hoe uw samengestelde schakelaar eruit komt te zien.

Berker schakelaars zijn ontworpen voor eenvoudige en veilige installatie, dankzij de handige functies die het montageproces versnellen. Mocht u na verloop van tijd een nieuwe uitstraling wensen, dan zijn de basiselementen van de schakelaars te combineren met elke serie. Uitzonderingen hierop zijn de Berker R. Classic en 1930 series, vanwege hun afwijkende vorm en bediening ten opzichte van de andere elementen.

PEHA

PEHA schakelmateriaal staat voor uitmuntende kwaliteit en innovatie. Dit Duitse bedrijf vervaardigt schakelaars met een hoge kwaliteitsstandaard en een praktijkgerichte benadering. PEHA-schakelaars zijn eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk voor iedereen. Het bedrijf biedt afwerkingen die in elke ruimte passen, zoals witte en zwarte schakelaars, en afdekramen met glazen, gouden of zilveren afwerkingen. PEHA biedt naast strakke ontwerpen ook speelse opties met behulp van verschillende materialen en rondere vormen.

Met bijna een eeuw ervaring en een focus op klantbehoeften, staat PEHA's assortiment garant voor kwaliteit en innovatie. PEHA zet zich in voor milieuvriendelijke productieprocessen en hanteert strikte kwaliteitsnormen om ervoor te zorgen dat hun producten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Door te kiezen voor PEHA schakelmateriaal, investeert u in een duurzaam, esthetisch en gebruiksvriendelijk product voor uw interieur. Bij Klusspullen.nl bieden wij een uitgebreid assortiment PEHA schakelmateriaal aan, zodat u een ruime keuze heeft uit deze hoogwaardige schakelaars.

JUNG

JUNG schakelmateriaal staat voor tijdloze, elegante ontwerpen. Het strakke uiterlijk van de schakelaars zorgt ervoor dat ze jarenlang passen in het interieur van uw woning. Het JUNG model LS990, ontworpen in 1968, is hier een treffend voorbeeld van. Dit klassieke ontwerp is nog altijd verkrijgbaar, ook bij Klusspullen.nl. JUNG schakelmateriaal is vervaardigd van hoogwaardige en duurzame materialen, zodat zowel de functionaliteit als het design jarenlang meegaan. Bij JUNG staat functionaliteit voorop, zonder in te leveren op esthetiek.

Kon u niet vinden wat u zocht? Het schakelmateriaal van JUNG kan binnen de serie naar eigen inzicht worden gecombineerd, waardoor het aanbod van JUNG veelzijdige keuzemogelijkheden biedt. De focus op functionaliteit zorgt voor een eenvoudige installatie van JUNG schakelaars, en hun assortiment omvat ook slimme en energie-efficiënte oplossingen voor moderne woningen.

Al meer dan een eeuw zijn innovatie, kwaliteit en design de steunpilaren van het JUNG-bedrijf. Dit garandeert u als klant dat u kunt vertrouwen op uitstekende producten wanneer u kiest voor JUNG schakelmateriaal. JUNG is bovendien toegewijd aan het voldoen aan internationale normen op het gebied van milieu en duurzaamheid, wat een extra reden is om te investeren in hun toonaangevende producten.

Niko

Niko schakelmateriaal staat synoniem voor comfort, controle en efficiëntie, en is ontworpen met het oog op de toekomst. Wanneer u kiest voor een schakelaar van dit merk, behoudt u de flexibiliteit om bijvoorbeeld op een later moment het afdekraam te vervangen met een ander design. De basiselementen van Niko zijn namelijk compatibel met alle andere Niko series, waardoor uw schakelaar altijd aansluit bij uw interieur en actuele wensen.

Niko is niet alleen gericht op het bieden van passende oplossingen voor uw situatie, maar is ook een milieuvriendelijk bedrijf. De kantoren van Niko maken gebruik van oplossingen zoals het verzamelen van regenwater en het minimaliseren van afval tijdens het productieproces om vervuiling tegen te gaan. In 2018 werd Niko voor de 17e keer op rij beloond met een erkenningslogo van het Milieucharter Oost-Vlaanderen vanwege hun inzet voor duurzaamheid.

Met meer dan 100 jaar ervaring in het ontwerpen van schakelaars en stopcontacten, weet het Belgische bedrijf Niko precies hoe ze hoogwaardige producten voor u moeten leveren. Hun expertise, gecombineerd met voortdurende innovatie, zorgt voor een breed scala aan stijlvolle en betrouwbare schakelmateriaaloplossingen. Niko biedt tevens slimme huisautomatiseringssystemen aan die naadloos integreren met hun schakelmateriaal, waardoor uw woning nog comfortabeler en energie-efficiënter wordt.

Kopp

Kopp schakelmateriaal staat bekend om de grote verscheidenheid aan designs, kleuren en vormen die zij bieden. Deze diversiteit aan programma's en kleuren zorgt voor de perfecte oplossing voor elk bouwproject, ongeacht de stijl of het interieur. Het assortiment van Kopp omvat niet alleen schakelaars en stopcontacten, maar ook dimmers, bewegingssensoren en andere elektrische accessoires die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn.

Sinds 1927 ontwikkelt en produceert Kopp schakelprogramma's, elektrotechniek en elektrisch installatiemateriaal van hoge kwaliteit "Made in Germany" op het hoofdkantoor in Kahl am Main. In meerdere landen is Kopp een toonaangevende fabrikant van schakelaars, stopcontacten, dimmers en aanverwante accessoires. De focus op innovatie en kwaliteit heeft hen in staat gesteld om duurzame en betrouwbare producten te creëren die tegelijkertijd voldoen aan de hoge eisen van moderne woningen en bedrijfsgebouwen. Door het combineren van technische expertise en aandacht voor detail, is Kopp in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die passen bij de individuele behoeften en wensen van hun klanten.

Opbouw schakelaars

Mocht het voor u niet mogelijk zijn om een schakelaar in te bouwen of heeft u om het huis een extra aansluiting nodig? Naast een ruim aanbod aan inbouwschakelaars, beschikken we ook over een aanbod aan opbouw schakelaars. Deze zijn van dezelfde merken als die hierboven genoemd zijn, zodat u ook hiervoor een goede kwaliteit schakelmateriaal kunt verkrijgen. Van elk merk heeft Klusspullen.nl daarnaast spatwaterichte opbouw schakelaars beschikbaar. Of u nou een stopcontact of schakelaar nodig heeft, voor normaal of zwaar gebruik, u kunt bij ons voor iedere mogelijke plek in en om het huis het juiste schakelmateriaal vinden.

Schakelmateriaal bestellen en uitkiezen

Soorten schakelaars

Voor de vakman gesneden koek, maar lang niet voor elke doe-het-zelver vanzelfsprekend: welk type schakelaar gebruikt u voor welke schakeling? Een overzicht van soorten schakelaars die wij aanbieden:

Wisselschakelaar

De wisselschakelaar is te gebruiken om een enkele lamp aan en uit te schakelen en beschikt daarmee over een enkelvoudige wip. Daarnaast kunt u dezelfde schakelaar gebruiken voor een hotelschakeling waarbij één lamp op twee punten te schakelen is, bijvoorbeeld boven- en onderaan de trap voor de lamp op de overloop.

Serieschakelaar

Een serieschakelaar wordt gebruikt om twee verschillende lampen los van elkaar vanaf één punt te schakelen. Deze schakelaar is afgedekt met een tweevoudige wip.

Wissel-Wisselschakelaar

De wissel-wisselschakelaar is gelijk aan de serieschakelaar waarbij beiden een tweevoudige wip gebruiken. De schakelaar is echter ook geschikt voor een hotelschakeling. Zo is het mogelijk met de tweevoudige schakelaar bijvoorbeeld de verlichting in de woonkamer en de gang afzonderlijk van elkaar aan te zetten waarnaast een enkelvoudige schakelaar in de woonkamer deze verlichting weer kan uitschakelen.

Kruisschakelaar

De kruisschakelaar kan twee wisselschakelaars met elkaar verbinden en kan meerdere malen toegepast worden. Zo kunt u dezelfde lamp vanaf drie of meer punten aan- en uitschakelen als een hotelschakeling.

Driestandenschakelaar

De driestandenschakelaar is een schakelaar om bijvoorbeeld mechanische ventilatie mee te bedienen. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met afhankelijk van het gebruik bijvoorbeeld 3-1-2 of 0-1-2 standen op de schakelaar.

Jaloezieschakelaar

De jaloezieschakelaar is een schakelaar voor het aansturen van bijvoorbeeld jaloezieën of andere vormen van zonwering. Deze zijn verkrijgbaar met draaiknop of met jaloezieknop.

Soorten schakelaars

Soorten dimmers

Wilt u verlichting dimmen, dan is het belangrijk het juiste type dimmer aan te schaffen. Het type dimmer dat u nodig heeft en of het gebruik van een transformator (trafo) nodig is, ligt aan de soort lampen dat u gaat gebruiken. Wij geven bij elke dimmer met Ja of Nee aan of een dimmer voor een bepaald type geschikt is:

230V gloeilampen/halogeen - geschikt voor reguliere gloeilampen of 230 volt halogeenlampen, zonder losse transformator.

Gewikkelde trafo - geschikt voor lampen die op een gewikkelde transformator aangesloten zijn, veelal wat oudere en grote zware trafo's (door de gebruikte spoel).

Elektronische trafo - geschikt voor dimbare (12 volt) halogeenlampen, spaarlampen en/of LED-lampen die op een (moderne) elektronische transformator zijn aangesloten.

Let altijd op dat het totale wattage van de gebruikte lampen binnen het vermogensbereik van de dimmer valt. Een dimmer van 60 tot 400 Watt zal naar alle waarschijnlijkheid niet functioneren met één 25 watt lamp en te warm worden of snel kapot zijn bij een belasting van 500 Watt.

Het dimmen van LED-lampen blijft een uitdaging door de diversiteit aan gebruikte elektronica in zowel de dimmer, lamp als eventuele transformator. Gebruik bij voorkeur een speciale LED-dimmer of een universele dimmer om teleurstelling te voorkomen. Deze kunt u onder de dimmers die we aanbieden terugvinden. Ook kunt u bij ons de juiste transformator terugvinden.

Soorten dimmers

Schakelmateriaal; Kleuren en benamingen

De kleurbenamingen van schakelmateriaal zorgen in de praktijk soms voor verwarring. Sommige fabrikanten noemen crème schakelmateriaal (elektra)wit. Om onduidelijkheden te voorkomen noemen wij naast de kleur van de schakelaar ook de RAL-kleur in de specificaties:

RAL 1013: crème schakelmateriaal, ook wel eens beige genoemd.

RAL 9010: wit schakelmateriaal, ook wel gebroken wit genoemd.

RAL 9016: fel wit schakelmateriaal, ook wel alpine wit of koelkast wit genoemd.

Door op RAL-nummer te bestellen voorkomt u teleurstelling of verwarring wat betreft de kleuren van uw schakelmateriaal en weet u zeker dat u de juiste en door u gewenste kleur schakelaar ontvangt. Naast de witte schakelaars, heeft Klusspullen.nl natuurlijk ook een afwisselend aanbod aan kleur. Zo bieden we bijvoorbeeld meerdere opties voor zwarte schakelaars en voor een bijpassende zwarte wandcontactdoos. Ook hebben we afdekramen met meer natuurlijke of robuustere looks die worden gemaakt van verschillende soorten hout, metaal of zelfs steen of met een soortgelijke afwerking.

Kleuren en benamingen schakelmateriaal

Waarom schakelmateriaal kopen bij Klusspullen.nl?

De meeste merken en series schakelmateriaal leveren wij uit onze eigen uitgebreide voorraad. Bij elk product staat duidelijk aangegeven of er voorraad van is en zo ja, hoeveel exemplaren er voorradig zijn. Als u vandaag bestelt, betekent dit in de meeste gevallen dat het voorradige product binnen 2 werkdagen bij u in huis is. Mocht een item niet op voorraad zijn, dan kunnen we dankzij onze sterke relaties en afspraken met de fabrikanten en leveranciers het schakelmateriaal alsnog snel leveren, zodat u niet lang hoeft te wachten.

Zelfs als u per ongeluk een verkeerd of teveel producten heeft besteld, bent u bij Klusspullen.nl aan het juiste adres. Wij hanteren een ruime retourtermijn van maar liefst 30 dagen. Binnen deze termijn kunt u zonder problemen en gedoe uw aankopen retourneren, mits het product nog in onbeschadigde en nieuwstaat verkeert. Na ontvangst van het geretourneerde product zullen wij het betaalde bedrag zonder vertraging terugstorten.

Dus, als u schakelmateriaal nodig heeft, bestel het dan snel, eenvoudig, betrouwbaar, voordelig en gewoon goed online bij Klusspullen.nl, al sinds 2006 dé online specialist op het gebied van schakelmateriaal. Onze gebruiksvriendelijke website en deskundige klantenservice staan altijd klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste producten voor uw project. Bij ons bent u verzekerd van topkwaliteit, snelle levering en uitstekende service, zodat u met vertrouwen uw klus kunt klaren.