Klusspullen levert lege groepenkasten ook wel opbouwverdeler of modulekast genoemd van de merken, Hager, ABB, Eaton en Hensel. De kleinere ledige kasten worden modulekasten genoemd, deze zijn in diverse uitvoeringen te krijgen, geschikt voor 1 tot 12 modulen.

 Lees meer >>

Lege groepenkast

Een lege groepenkast ook ledige kast of verdeelkast genoemd verwijst naar een lege behuizing die geen elektrische componenten bevat en nog moet worden uitgerust met componenten. In veel gevallen is het noodzakelijk om een lege groepenkast te kiezen waarbij er ook een buisinvoer meegeleverd wordt, hier worden dan de uitgaande elektrabuizen ingevoerd.

Hensel verdeelkast IP65

De verdeelkasten van het merk Hensel onderscheiden zich vanwege hun IP65 beschermingsgraad. De Hensel IP65 verdeelkast kan dan ook voor binnen of buitenopstelling (volgens DIN VDE 0100 Deel 737) toegepast worden. Let er bij buitenopstelling wel op dat de componenten niet door bijvoorbeeld weeromstandigheden teveel beïnvloed worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan zonlicht wat de temperatuur in de kast kan doen oplopen. Ook temperatuur schommelingen zorgen voor extra condensvorming. De kast dus plaatsen in een beschermende buitenopstelling (DIN VDE 0100 Deel 737).