Een inbouwdimmer gebruikt u ter vervanging van een schakelaar en om verlichting te dimmen. Inbouwdimmers zijn er in vele soorten en van vele merken. Wij hebben ervoor gekozen om enkel A-merk kwaliteit te leveren, dimmers die te combineren zijn met de door ons geleverde merken schakelmateriaal.

Lees meer >>

Inbouwdimmers

Het is bij een inbouwdimmer belangrijk om te letten op de asdikte, in het geval van draaidimmers en/of draaidrukdimmers. Is de asdikte 4 mm? Dan is de dimmer te gebruiken in combinatie met de meeste merken en series schakelmateriaal, zoals het grootste deel van Gira, Berker, Jung en Peha. Is de asdikte 6 mm? Dan is de dimmer geschikt voor Busch-Jaeger schakelmateriaal. Bij universele dimmers is vaak een 4 mm as aanwezig en wordt een 6 mm adapter bijgeleverd of te verkrijgen.

Uiteraard moet ook bij een inbouwdimmer rekening gehouden worden met het type verlichting dat toe wordt gepast en het instap- en maximale vermogen van de dimmer. Zorg dat het verbruik van de lamp(en) (samen) binnen dit bereik ligt en dat de verlichting zelf dimbaar is, maar ook ondersteund wordt voor de gekozen dimmer. Bij elke inbouwdimmer geven wij op de productpagina aan waar deze voor geschikt is.