Een schemerschakelaar helpt u uw verlichting of andere elektronische apparatuur automatisch aan- of uit te laten schakelen. De schakelaar heeft een lichtgevoelige sensor die de verlichtingssterkte van de omgeving meet, en daarop de aangesloten apparatuur aan- of uitschakelt. Ideaal als u uw buitenverlichting bijvoorbeeld alleen in de avonduren en in de nacht wil laten branden. Zo creëert u altijd een veilige situatie rondom uw huis, maar bespaart u wel energie: de lampen schakelen zich automatisch weer uit als het daglicht weer voldoende zichtbaarheid biedt.

Lees meer >>

Schemerschakelaars

Bijna alle schemerschakelaars van Klusspullen.nl hebben een in te stellen inschakelhelderheid en uitschakelhelderheid. U kunt dus precies aangeven wanneer u wil dat uw verlichting aan gaat, en wanneer uw verlichting niet langer nodig is. De schakelhelderheid wordt aangegeven in lux. Om u een idee te geven van verschillende lichtsterktes, vindt u hieronder verschillende lichtsterktes in lux:

- Nacht met volle maan 0,1 lux
- Donkere schemering 1 lux
- Schemering 10 lux
- Donkere winterdag 100 lux
- Kantoor 500 lux
- Bewolkte dag 1000 lux
- Indirect zonlicht 10.000 lux

Met deze lichtsterktes kunt u een inschatting maken op welke lichtsterkte u uw apparatuur wilt in- of uitschakelen. Let bij het bestellen van uw schemerschakelaar op de schakelmogelijkheden van het door u gekozen type. Daarnaast is het slim om te bekijken of u de schemerschakelaar wilt gaan opbouwen of inbouwen, en de gekozen schakelaar daarop aan te laten sluiten.

Bestel uw schemerschakelaar online

Bij Klusspullen.nl maken we het u graag gemakkelijk om een schemerschakelaar te bestellen. In onze ruime keuze schemerschakelaars van merken als Merten, Klemko en Esylux vindt u altijd de schakelaar die goed aansluit bij uw gebruik. U bestelt bij ons eenvoudig online en indien er voorraad is krijgt u het vaak al binnen 48 uur aangeleverd. En heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!