4.62/5 tm-tsbp
Creatief met kabel!

Creatief met kabel!

minuten lezen
Online kwam ik iets heel creatiefs tegen, een manier om kabels op een mooie en bovendien praktische manier 'weg te werken'.

Online kwam ik iets heel creatiefs tegen, een manier om kabels op een mooie en bovendien praktische manier 'weg te werken'.

Zelf kabel op de muur monteren

In plaats van een korte stroomkabel is gebruik gemaakt van een lang kant-en-klaar aansluitsnoer of een combinatie van een los aansluitsnoer en een losse stekker. Doorgaans is een dergelijke kabel vrij eenvoudig te monteren op bijvoorbeeld een lamp, eventueel ter vervanging van een bestaande (standaard aanwezige) voedingskabel.

Om het benodigde aantal meters stroomkabel te weten te komen is het raadzaam om het patroon op de muur uit te tekenen, waarna het eenvoudig opgemeten kan worden. Gebruik bijvoorbeeld potlood, zodat het patroon ook weer van de muur te verwijderen is. Extra voordeel van het uittekenen is dat de bevestiging zo eveneens een stuk makkelijker gaat, door de kabel simpelweg op de uitgetekende lijnen te houden bij het vastzetten.

Bevestig tenslotte de kabel op de muur. De eenvoudigste manier is middels spijkerclips, leverbaar in diverse kleuren pvc en in staal. Een mooier eindresultaat is mogelijk door gebruik te maken van lijm of kit. Dit laatste is echter lastiger. Een goed hulpmiddel om de kabel tijdens het drogen van de lijn of kit op de plaats te houden is schilderstape (afplaktape).

Nog een variant ter inspiratie, samen met een close-up om de bevestiging beter te kunnen zien:

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »