Nieuw: de Hirschmann HFK 10 LTE-Suppressor, om storingen op uw coax-kabels veroorzaakt door het 4G signaal te verminderen.

4G stoort op coax

Wellicht bent u reeds op de hoogte van het feit dat het 4G-signaal voor mobiel internet, ook wel LTE genoemd, kan storen op coax-bekabeling. Dit komt door het feit dat het 4G-signaal en het tv-signaal op de coax-kabel ongeveer dezelfde frequentie gebruiken. Een onfortuinlijk gevolg is dat de signalen op elkaar kunnen storen, wat het belang van goede afscherming onderstreept.

Hirschmann heeft met de KOKA 9 TS kabel een coax-kabel ontwikkeld die een speciale afschermfolie bevat om deze storing tegen te gaan. Een uitstekende kabel van zeer hoogwaardige kwaliteit, waarmee -zo is onze ervaring- vrijwel alle invloed door 4G uitgesloten wordt. Lees ons eerdere Klusnieuws 'Voorkom 4G storing met Hirschmann Koka 9 TS Coaxkabel' voor meer informatie over 4G storing en de KOKA 9 kabel.

Maar wat als u al goede kabel heeft liggen, zoals voorloper KOKA 799? Is het dan nodig om deze kabel bij storing te vervangen? Tot voor kort wel, nu wellicht niet meer!

Hirschmann HFK 10 LTE-Suppressor

Met de HFK 10 LTE-Suppressor heeft Hirschmann een ontstoorfilter op de markt gebracht. Deze witte 'ring' klikt u eenvoudig om de coax-kabel zonder dat hier technische kennis, gereedschap of zelfs stroom voor nodig is.

De HFK10 plaatst u binnenshuis en idealiter aan het begin en het einde van de kabel. Ook kunt u deze direct om de binnenkomende kabel van uw kabelaanbieder klikken. Het storingsfilter trekt als het ware interferentie (storing) van de kabel. Zo kan de afscherming met zelfs meer dan 10 dB verbeterd worden!

Hoewel de werking en bescherming niet gelijk is aan de afscherming van bijvoorbeeld de KOKA 9 coax-kabel, is het heel goed mogelijk dat de HFK 10 voldoende storing wegneemt om het probleem op te lossen.
Hirschmann HFK 10 LTE-Suppressor ontstoorfilter
Dus, heeft u coax liggen met een diameter van maximaal 9 mm en heeft u last van storing of wilt u dit voorkomen? Probeer de LTE-Suppressor dan en de kans is groot dat u zichzelf meters kabel vervangen bespaart.

HFK 10 ontstoorfilter bestellen

Op de Hirschmann HFK 10 LTE-Suppressor productpagina kunt u de ontstoorfilters per stuk bestellen en bovendien de productsheet met aanvullende technische informatie bekijken (linksonder in het menu, onder Documentatie).

Goed om te weten: mocht het ontstoorfilter bij u toch niet de gewenste resultaten leveren, dan kunt u bij ons binnen 30 dagen retourneren. U krijgt dan zonder gedoe het aankoopbedrag retour of kunt dit bijvoorbeeld gebruiken ter verrekening met nieuwe coax-kabel.

alttext