Het is weer lekker weer en dus zitten we allemaal heerlijk in de tuin te genieten. Tegenwoordig doen we dit samen met onze tablet en/of smartphone, een elektrische barbecue, terrasverwarmer, enzovoorts. Hoe sluit u dat allemaal veilig aan?

Schakelmateriaal voor buiten

Bij elektra buiten is het van groot belang dat het spatwaterdicht is, immers mag een regenbui geen kortsluiting veroorzaken. Met spatwaterdicht schakelmateriaal zorgt u voor veilige elektronische aansluitingen buiten.

Naast bescherming tegen vocht moet elektra buiten ook beschermd worden tegen bijvoorbeeld veranderende temperaturen, tegen ruwe(re) aanraking en stoten en uiteraard veilig zijn voor (spelende) kinderen.

Aan de hand van een IP-certificering kunt u zien aan welke beschermingsgraad producten voldoen, zo ook bij schakelmateriaal. Bij schakelmateriaal voor buiten is IP44 certificering of hoger gewenst, of eigenlijk vereist.

IP44 staat voor bescherming tegen aanraking met een werktuig. Beschermd tegen aanraking met een draad. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 1 mm. Plensdicht, geen schade indien besproeid onder eender welke hoek (maximaal 10 liter/minuut).

Schneider Merten Aquastar

Wij hebben de Aquastar van Schneider Electric, het voormalige Merten, opgenomen in ons assortiment. Deze robuuste serie opbouw schakelmateriaal is speciaal ontwikkeld voor plaatsen waar een bijzonder hoge mate van resistentie vereist in.

Aquastar is uitermate geschikt voor buiten, maar ook prima toe te passen in garages, schuren en bijvoorbeeld kelders. Het is gemaakt van zeer sterk stabiel-elastisch kunststof, IP44 gecertificeerd en eenvoudig te installeren en gebruiken.

Het schakelaarprogramma omvat schakelaars, impulsdrukkers, jaloezieschakelaars en wandcontactdozen. Schneider Merten Aquastar is verkrijgbaar in een lichtgrijze en polarwitte uitvoering.

Schneider Merten Aquastar

Hoog installatie- en gebruiksgemak

In de opbouwbehuizing is bij de Aquastar serie ruimte genoeg beschikbaar om zelfs vijfaderige 2.5mm² installatiekabel aan te kunnen sluiten. Bovendien kan de sokkel uitgenomen worden voor optimaal installatiegemak.

Al het materiaal is roestvrij en de schroefloze klemmen met ontgrendeling maken ook het afmonteren een fluitje van een cent.

Uniek is dat de schakelaars voorzien kunnen worden van een LED-lampje, eenvoudig in te steken en uitermate energiezuinig. Zo is de schakelaar buiten ook in het donker goed te lokaliseren!

Bekijk en bestel Schneider Merten Aquastar snel, veilig en voordelig op de volgende pagina: Schneider Merten Aquastar schakelmateriaal.

Schneider Merten schakelmateriaal
alttext