Toekomstgericht en energiebesparend dimmen kan zo eenvoudig zijn, met de nieuwe universele JUNG 224 UDD LED-draaidimmer. Intuïtief en comfortabel te bedienen. Met instellingen die kunnen worden vastgelegd. En elegant van uiterlijk dankzij ontelbare mogelijke designs en kleuren JUNG schakelmateriaal. Kortom: ronduit een highlight voor de perfecte sfeerverlichting.

De universele LED-draaidimmer

De JUNG 224 LED UDD dimmer werkt met zowel fase-aansnijding als fase-afsnijding. De instelling van het dimprincipe kan automatisch afgestemd worden op het aangesloten soort verlichting of handmatig middels de potentiometer op het apparaat.

Gekleurde LED toont de gekozen bedrijfsmodus.

Ook het instellen van de minimale lichtsterkte gebeurt via de potentiometer. Het is het mogelijk de inschakellichtsterkte vast te leggen. De aangesloten lichtbron wordt altijd ingeschakeld met lampsparende softstart.

Als er geen nuldraad beschikbaar is op de plaats van installatie, dan functioneert de dimmer ook (2-draads techniek). Met aangesloten nul werkt de dimmer echter het best: het optimaalste dimbereik en meer LED-lampen die probleemloos samenwerken.

Altijd het juiste dimprincipe.

Altijd het juiste dimprincipe

1. LED is groen
- automatisch inregelen op de last
- Fase-afsnijding voor gloeilampen, HV-halogeenlampen, dimbare HV LED- of compact fluorescentielampen en dimbare elektronische trafo‘s met LV halogeen- of LV LED-lampen
- Fase-aansnijding voor dimbare inductieve trafo‘s met halogeen- of dimbare LED-lampen
- Fase-aansnijden voor dimbare HV LED- of compacte fluorescentielampen

2. LED is rood
- Dimmer werkt volgens het fase-afsnijdprincipe
- Instelling voor gloeilampen, HV halogeenlampen, dimbare HV LED- of compacte fluorescentielampen, die middels het fase-afsnijdprincipe gedimd kunnen worden
- Dimbare elektronische trafo‘s met halogeen- of LED-lampen

3. LED is blauw
- Dimmer werkt volgens het fase-aansnijdprincipe
- Instelling voor gloeilampen, HV halogeenlampen, dimbare HV LED- of compacte fluorescentielampen, die volgens het fase-aansnijdprincipe gedimd kunnen worden
- Dimbare inductieve trafo’s met halogeen- of LED-lampen

Dimmen via nevenunit

Dimmen via nevenunit

Meer mogelijkheden. Uniek is dat de nieuwe JUNG 224 LED dimmer ook via een aangesloten nevenunit (pulsgever of 2-draadnevenunit) gedimd worden.

Draaien en indrukken

De bediening en het vastleggen van instellingen verloopt volgens het bekende principe „draaien of indrukken“ of „draaien en indrukken“.

Draaien en drukken
alttext