Met een vloerdimmer kunt u eenvoudig op ieder gewenst moment de verlichtingssterkte van losse lampen aanpassen. Bij losse lampen kunt u denken aan staande lampen of muurlampen. U verwerkt de dimmer in dit geval in het snoer van de lamp en kunt vervolgens de lichtsterkte volledig zelf instellen. Natuurlijk is het voor de werking van een dimmer wel belangrijk om voor een dimbare lamp te kiezen.

 Lees meer >>


Kies de juiste vloerdimmer

Bij het kiezen van een vloerdimmer is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo is het belangrijk om te weten met welke soort verlichting u werkt: zoek voor het bestellen van uw vloerdimmer eerst uit of u met een halogeenlamp, gloeilamp, spaarlamp of een LED-lamp van doen heeft. Daarnaast moet uw dimmer wel aansluiten op het wattage van de gebruikte lamp. Het is ook van belang om te weten of er een trafo nodig is en/of deze al is ingebouwd in de lamp.

Bent u op zoek naar een dimmer voor inbouwlampen, armaturen of plafonnieres? Dan is een vloerdimmer niet het juiste product voor u. Wij hebben voor dit soort toepassingen een breed aanbod inbouwdimmers.

Hoe monteer ik een vloerdimmer?

De montage van een vloerdimmer is vrij eenvoudig en kan veilig thuis gedaan worden.

U kunt het bestaande stroomsnoer van de lamp gewoon hergebruiken door deze in twee stukken te knippen. U stript een klein stukje van het stroomsnoer (0,5 cm is voldoende). Maak de vloerdimmer open (vaak met behulp van een klein schroevendraaiertje) en zet het aansluitsnoer weer aan elkaar door aan elke kant van de vloerdimmer één helft van het snoer aan te sluiten. Maak de vloerdimmer weer dicht en klaar is uw dimbare verlichting!

Ruime keuze in vloerdimmers online

Bij Klusspullen bestelt u vloerdimmers van het Nederlandse kwaliteitsmerk Tradim. Bij ons bestelt u deze dimmers gemakkelijk online: u plaatst de gewenste vloerdimmer in uw winkelwagen, rekent af met onze beveiligde betaalmethoden en vaak heeft u uw bestelling al binnen 48 uur in huis!