Montage Hirschmann QFC 5 connectoren

Montage Hirschmann QFC 5 connectoren

minuten lezen

In navolging van de verbeterde IEC COAX-connectoren met bescherming tegen invloed van het 4G / LTE signaal heeft Hirschmann nu ook F-connectoren.

Hirschmann QFC 5

De Hirschmann QFC 5 F-connectoren zijn quick fix connectoren. Voor dit type F-connector is bij de montage geen speciaal gereedschap nodig, enkel een mesje en kniptang voor het strippen en op maat knippen van de kabel is voldoende. Monteren gaat zo eenvoudig en snel, zonder in te boeten op kwaliteit. Naast een vereenvoudigde montage heeft de QFC 5 als voordeel dat deze, geheel in lijn met alle recente Hirschmann producten, afgeschermd is tegen het 4G / LTE signaal: klasse A++. Omdat dit signaal, voor mobiel internet, op dezelfde frequentie werkt als kabeltelevisie kan zonder goede afscherming overspraak en daardoor storing ontstaan. U gebruikt de QFC 5 connectoren van Hirschmann om uw coax-kabel aan te sluiten op antenneversterkers, zoals bijvoorbeeld de bijpassende Hirschmann HMV41, en op COAX verdeel- en/of koppelstukken. Voor het beste resultaat gebruikt u de QFC5 in combinatie met KOKA 9 TS coax-kabel, deze past perfect en is ook uitstekend afgeschermd. Hirschmann noemt de QFC 5 'push on', iets dat niet enkel op de eenvoudige montage op de kabel slaat. De connector hoeft namelijk ook niet vastgeschroeft te worden op de apparaten: u 'pusht' (duwt) deze vast en trekt deze, indien nodig, net zo eenvoudig weer los dankzij slimme vormgeving.

Stap voor stap montage QFC 5

De montage van de QFC 5 is vergelijkbaar met de montage van de KOKWI 4 en KOSWI 4, COAX-connectoren uit dezelfde serie. Omdat er echter wel verschillen zijn, een IEC-connector is geen F-connector, bij deze een montage-instructie speciaal voor de nieuwe quick fix F-connectoren:

Stap 1:

Strip aan het uiteinde van de coax-kabel 10 mm tot op de kern. Strip vervolgens nog 10 mm van de buitenmantel. Het strippen gaat het eenvoudigst met een coax-stripper, waarmee de kans op beschadigingen aan de kabel het kleinst is. Beschikt u niet over een stripper, geen probleem. Gebruik dan een scherp mes. Ga voorzichtig en secuur te werk en voorkom dat u de kabel, kern en/of buitenmantel beschadigd.

Stap 2:

Wanneer u de Hirschmann KOKA 9 TS 4G-Proof coax-kabel gebruikt, dan dient u de extra beschermende folie te verwijderen. Het beschermende folie is direct onder de buitenmantel aanwezig en kan eenvoudig afgerold en afgesneden worden. Om te voorkomen dat u per ongeluk meer dan de folie verwijderd, of een onderliggende laag beschadigd, kunt u de folie afrol en/of naar achteren vouwen voor het snijden.

Stap 3:

Nu ziet u de bedrading, een vlechtwerk van koperdraad dat direct onder de mantel aanwezig is en zorgt voor afscherming van de COAX-kabel. Gebruikt u KOKA 9 kabel, dan is de bedrading niet direct onder de buitenmantel aanwezig maar onder de beschermende folie.

Stap 4:

Vouw de bedradingvoorzichtig naar achteren over de buitenmantel. Doe dit met beleid en zonder de braiding te beschadigen. Probeer de bedradingnetjes rondom te vouwen, voor een zo optimaal en gelijk verdeeld mogelijk contact met de te plaatsen F-connector.

Stap 5:

Plaats de connectorkap van de QFC 5 F-connector over de coax-kabel, door deze er van rechts naar links overheen te schuiven.   Wees ook nu voorzichtig en zorg dat de bedradingen kern niet beschadigd, knikt of buigt.

Stap 6:

Schuif het metalen deel van de QFC5, de feitelijke connector, naar links over de coax-kern totdat deze niet verder kan. Gebruik geen kracht. De connector zit op de juiste plek wanneer deze het diëlektricum raakt: de beschermlaag tussen de kern en de bedrading.

Stap 7:

Duw de connector nu verder naar links over het diëlektricum heen, tot aan de bedrading. De huls van de connector schuift nu onder de buitenmantel en over het diëlektricum van de COAX-kabel.

Stap 8:

Draai de connectorkap enkel slagen naar rechts, met de klok mee. Door het draaien wordt de braiding juist gepositioneerd voor optimale verbinding met de QFC 5.

Stap 9:

Draai de connectorkap nu verder omhoog, tot deze aansluit op de F-connector en met een voelbare 'klik' vast komt te zitten.

Stap 10:

Klaar! Uw COAX-kabel is nu voorzien van een Hirschmann QFC 5 quickfix push-on F-connector! 

QFC 5 bestellen

Het bestellen van de Hirschmann QFC 5 connectoren doet u op de volgende pagina: Hirschmann QFC 5 quick fix F-connector De QFC 5 wordt per set van 5 stuks geleverd, uiteraard zo snel en goedkoop mogelijk! Succes met het maken van uw hoogwaardige storingsvrije coax-kabel! Loopt u ergens tegenaan of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »