Waarom kiezen voor een Itho afzuigunit

Waarom kiezen voor een Itho afzuigunit

minuten lezen
Itho afzuigunits, ook woonhuisventilatoren en ventilatieboxen genoemd, zijn de populairste op de markt. Waarom eigenlijk? Waarom kunt u profiteren door voor Itho te kiezen?

tho afzuigunits, ook woonhuisventilatoren en ventilatieboxen genoemd, zijn de populairste op de markt. Waarom eigenlijk?

Gelijkstroommotor

Met de Itho CVE bracht Itho Daalderop de eerste betaalbare ventilatiebox op de markt met een gelijkstroommotor. Gelijkstroommotoren waren voorheen duurder en hebben als belangrijkste voordeel dat deze zuiniger zijn dan traditionele wisselstroommotoren. Een gelijkstroommotor kan tot maar liefst 83% aan energie besparen, wat jaarlijks tot € 60 euro op de energierekening kan schelen.

Bedraad en draadloos te bedienen

Een ander voordeel van de Itho afzuigunits is dat deze op twee manieren te bedienen zijn. Dit kan middels een met draad aangesloten 3-standenschakelaar of middels een draadloze afstandsbediening. Vervangt u een bestaande ventilatiebox? Hergebruik eenvoudig de reeds aanwezige bediening en bekabeling. Meer comfort en gebruiksgemak of in een nieuwe situatie zelfs vanaf meerdere plekken draadloos bedienen? Met de Itho afzuigunits kan het gewoon! Een handige extra functie van de afstandsbediening: met een druk op de knop kunt u de afzuigunit 10 minuten op de hoogste stand laten werken, waarna deze automatisch weer terugschakelt naar de lagere stand.

Fluisterstil ventileren

Het is niet de bedoeling om een woonhuisventilator uit te schakelen, deze draait continue. Een lage geluidsproductie is dus erg prettig. Standaard staat de afzuigunit in de laagste stand, voor een continue verversing van de lucht in de te ventileren ruimtes. Deze laagste stand is fluisterstil en wordt 's nachts en bij weinig tot geen activiteit en aanwezigheid gebruikt. Meer mensen aanwezig? Aan het koken of bijvoorbeeld douchen? Gebruik één van de twee hogere standen voor meer luchtverversing. Meer verversing zorgt helaas ook voor een hogere geluidsproductie. Maar dankzij slimme constructie en hoogwaardige onderdelen behoren de afzuigunits van Itho ook dan tot meeste stille op de markt!

Itho CVE ECO RFT

De nieuwste serie Itho woonhuisventilatoren hebben als naam CVE ECO RFT. Een toelichting: CVE staat voor centrale ventilatie eenheid, de verwijzing naar het type product. Itho noemt het centrale ventilatie eenheid maar afzuigunit, woonhuisventilator en ventilatiebox zijn meer gebruikte namen. ECO staat voor zuinigheid en duurzaamheid. Zoals reeds aangegeven kan een Itho afzuigunit tot maar liefst 83% aan energie besparen. Bovendien staat Itho met maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie garant voor een lange levensduur! Ten slotte RFT, radio frequency transmitter. Of radiografische zender in het Nederlands. Op afstand bedienbaar. De ontvanger voor de afstandsbediening is ingebouwd in de ventilatiebox. De draadloze zender, de daadwerkelijke Itho afstandsbediening, is los verkrijgbaar.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »