Eaton biedt een reeks Systeem 55 voorgeassembleerde groepenkasten ook bekend als installatiekast of verdeelkast aan welke volledig voorbedraad zijn, en voorzien zijn van het "KEMA-KEUR" keurmerk.

 Lees meer >>


Deze kasten zijn ontworpen om elektriciteit veilig te distribueren naar verschillende circuits in een gebouw, en ze kunnen een verscheidenheid aan stroomonderbrekers, installatieautomaten, aardlekschakelaars en andere beschermingsapparaten bevatten.

Eaton groepenkast

Eaton groepenkasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties om aan verschillende installatievereisten te voldoen, en ze staan ​​bekend om hun kwaliteit, duurzaamheid en veiligheidskenmerken. 
Ze bieden ook accessoires zoals overspanningsbeveiligers, beltrafo's en installatierelais om de functionaliteit van de kasten te verbeteren.

Eaton Systeem 55

Eaton Systeem55 groepenkasten zijn uit te breiden met één of meer 16A B-kar FLEX-installatieautomaten. Als de uitbreiding conform de montage instructie uitgevoerd wordt blijft de KEMA-KEUR op de configuratie van de Eaton Systeem55 kast behouden.

Eaton PV-ready groepenkast

Veel nieuwe verbruikers en duurzame energiebronnen (zoals PV en EV) hebben doorgaans een hogere gelijktijdigheidsfactor dan de meeste traditionele elektrische belastingen. De groepenkast moet geschikt zijn voor deze hoge gelijktijdigheid. Een duurzame energiebron zoals PV is daarnaast een extra energiebron op de groepenkast, waardoor er hogere stromen in de verdeler kunnen lopen dan de standaardwaarde van de netaansluiting (1x40 A of 3x25 A).

(PV=zonnepanelen, EV= auto laadvoorziening)

In de PV-ready groepenkast wordt standaard gebruik gemaakt van een aardlekschakelaar Type A, 63A, 30ma. Systeem 55 PV-ready groepenkasten zijn geschikt voor zowel 1- als 3-fase aansluiting door een wegneembare fase-doorverbindkam, deze is geplaatst aan de voedende zijde van de hoofdschakelaar. De hoofdschakelaar is 4-polig uitgevoerd. De Systeem PV-ready groepenkasten zijn getest en voldoen aan de product norm NEN-EN-IEC 61439-3 en zijn tevens voorzien van het KEMA-KEUR keurmerk.

Eaton groepenkast kopen bij Klusspullen

Waarom een Eaton groepenkast kopen bij Klusspullen? De Eaton groepenkasten welke wij in ons assortiment aanbieden zijn door Eaton samengesteld waardoor de product verantwoordelijk ook gekoppeld blijft aan de fabrikant. Veel andere verkopende partijen stellen de kast zelf samen waardoor de product-verantwoordelijkheid voor de kast volledig toekomt aan de verkopende partij. Tevens zijn alle door ons aangeboden Eaton groepenkasten al volledig bedraad door de fabrikant en zijn de componenten volgens de juiste montage-instructies gemonteerd, denk hierbij bijvoorbeeld aan de juiste kam-rail en juiste aandraaimomenten van de schroeven betreffende de componenten.