De kerstboom staat, de kerstverlichting hangt en oud en nieuw komt eraan. Tijd voor oliebollen!

De doe-het-zelf oliebol

Iedereen kan oliebollen halen bij de kraam op de hoek, maar de echte doe-het-zelver maakt ze natuurlijk gewoon lekker zelf.

Voor de hele straat, de complete familie, alle vrienden en de kennissen.

Maar hoe pak je dat het beste aan, hoe maak je zo'n grote hoeveelheid oliebollenbeslag? Wij hebben er dé oplossing voor gevonden:

Ferm PMM1006 oliebollenmixer

Met de Ferm PMM1006 oliebollenmixer maakt u snel en eenvoudig een grote hoeveelheid oliebollenbeslag.

De krachtige 1400 watt motor mixt het beslag perfect en is bovendien ook geschikt om verf en/of cement te mixen, handig!
Ferm

Dankzij de brede tweehandsgreep en variabele snelheidsregeling is het mixen eenvoudig, optimaal onder controle en spatvrij.

Ferm PMM1006

Recept voor 350 oliebollen

Voor 350 overheerlijke oliebollen heeft u, naast de Ferm PMM1006 en een ruime 'beslagkom' van zo'n 30 a 40 liter, het volgende nodig:

- 10 kilo tarwebloem
- 10 liter water
- 200 gram zout
- 500 gram suiker
- 800 gram gist
- 100 gram kaneel
- een eetlepel citroensap
- 2 kilo rozijnen en/of krenten
- 1 kilo appels

Ter voorbereiding: verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd ze in stukjes, ongeveer even groot als de rozijnen of krenten.

Doe de gist en het water in de beslagkom en meng het kort. Voeg vervolgens de bloem toe en meng dit op de laagste stand van de PMM1006 mixer. Is alles goed gemixt? Voeg alle overige ingrediënten toe en mix dit tot een mooi en goed gemengd geheel. Dit mag best op een standje hoger, maar werk wel met beleid zodat niet alles onder het deeg komt te zitten!

Tot zover het ruwe werk. Zet nu de beslagkom weg en dek deze af, zodat het deeg niet uitdroogt en laat dit minimaal een uur op een warme plek rijzen. Geduld is een schone zaak. Is het beslag mooi gerezen? Dan kan het bakken beginnen:

Verwarm ruim zonnebloemolie of arachideolie in een pan of frituurpan tot 180 a 190 graden en schep met een ijsknijper (of tussen 2 lepels) een mooie bol oliebollenbeslag in de pan. Na circa 6 minuten is de oliebol klaar. Bak niet teveel oliebollen tegelijk en ververs de olie regelmatig.

Eet smakelijk!

PMM1006 bestellen

Zijn uw handen gaan jeuken? Bestel deze handige mixer nu op de Ferm PMM1006 productpagina en u heeft hem nog voor kerst in huis, keurig op tijd om voor oud en nieuw uw oliebollen klaar te kunnen hebben!

Oliebollen
alttext