Ook Schneider Merten heeft een LED-dimmer op de markt gebracht, met de insteek om deze zo universeel mogelijk te maken. Ervaringen tot dus ver wijzen erop dat dit erg goed gelukt is en dit wellicht zelfs de breedst toepasbare LED-dimmer tot nu toe is!

Universele (LED-)dimmer

De SBD200LED, verkocht als Schneider MTN5134 en Merten MEG5134, is een draaidimmer met een 4 mm dikke draaias. Om deze reden is de dimmer direct te gebruiken in combinatie met Schneider/Merten schakelmateriaal en de meeste series van GIRA.

Gebruik in combinatie met Berker, JUNG, PEHA en Niko is vanwege de asdikte mogelijk, maar kan een andere bevestigingswijze of modificatie vereisen. Voor gebruik in combinatie met Busch-Jaeger materiaal dient u een 4 mm naar 6 mm as adapter bij te bestellen.

Niet enkel is de MTN5134 / MEG5134 te gebruiken in combinatie met veel merken en series schakelmateriaal, ook is de dimmer te gebruiken in combinatie met vrijwel elk type (LED-)lamp.

De dimmer is voorzien van automatische lastherkenning waardoor deze zelf kan ontdekken wat de juiste manier van aansturing is voor de aangesloten lamp(en). Geeft dit niet het gewenste resultaat, dan kunt u de dimmer zelf bijsturen door de aansturingswijze en het dimbereik handmatig te wijzigen.

Oftewel, met recht een universele dimmer die in de meeste situaties en toepassingen bruikbaar is!

Schneider Merten MTN5134 MEG5134 universele LED-dimmer

Ondersteunde soorten verlichting / belasting

Afhankelijk van de aangesloten soorten verlichting en belasting verschilt het maximaal belastbare vermogen van de (LED)-dimmer. Dit heeft te maken met de verschillende vormen van aansturing.

Om te controleren of de dimmer geschikt is voor uw lampen telt u het verbruik van de te dimmen lamp(en) bij elkaar op. Het totale vermogen van de lampen moet boven het minimale vermogen van de dimmer uitkomen en onder het maximaal belastbare vermogen van de dimmer blijven.

Wat het minimale en maximale vermogen is verschilt per soort verlichting:

Soort verlichting/belasting

LED-lampen (RL, fase aansnijding; geschikt voor de meeste LED-lampen)
LED-lampen (RC, fase afsnijding)
gloeilampen (230 V)
halogeenlampen (230 V)
halogeenlampen (12 V met gewikkelde trafo)
halogeenlampen (12 V met elektronische trafo)
Belastbaar vermogen (min - max)

4 - 40 VA
4 - 200 VA
4 - 400 W
4 - 400 W
4 - 400 VA
4 - 400 VA

Opmerking: het maximale vermogen is enkel van toepassing bij plaatsing van één dimmer in een enkele inbouwdoos. Plaatst u meerdere exemplaren naast elkaar, dan gaat het maximale vermogen vanwege de warmteproductie en afvoer met 25% per geplaatst exemplaar omlaag (voor elk exemplaar van toepassing).

MTN5134 / MEG5134 dimmer bestellen

Bent u op zoek naar een breed toepasbare en hoogwaardige dimmer die (ook) geschikt is voor LED? Of ondervindt u problemen met uw huidige dimmer in combinatie met LED-lampen? Probeer de Merten MTN5134 / Schneider MEG5134 en de kans is groot dat deze dimmer wel doet wat u wenst.

Mocht echter zelfs deze dimmer niet het gewenste resultaat geven, dan is het goed om te weten dat u bij ons 30 dagen de tijd heeft om de dimmer zonder gezeur te retourneren (mits in onbeschadigde nieuwstaat). Service, zekerheid en lage prijzen!

Meer informatie en bestellen is mogelijk op de volgende pagina: Schneider Merten MTN5134 MEG5134 universele LED-dimmer.

Schneider Merten schakelmateriaal
alttext