Lees meer >>

Wat is opbouw schakelmateriaal?

Zoals de naam al aangeeft, wordt opbouw schakelmateriaal direct op de muur of wand gemonteerd. Dit type schakelmateriaal bestaat in essentie uit een montageplaat en een opbouwelement, waardoor de installatie van bijvoorbeeld een opbouw stopcontact eenvoudig en efficiënt verloopt.

Hoe werkt het montageproces?

  • Monteer de montageplaat
  • Strip de elektrische draden
  • Sluit de draden aan op het opbouw stopcontact
  • Bevestig het opbouw stopcontact op de montageplaat

Veilig en betrouwbaar opbouw schakelmateriaal

Bij het werken met elektra is veiligheid van het grootste belang. Zorg ervoor dat de elektrische groepen waaraan je werkt spanningsvrij zijn. Gebruik altijd het juiste gereedschap en de juiste materialen. Bij onzekerheid of gebrek aan ervaring is het raadzaam een professional in te schakelen. Het risico op kortsluiting of andere gevaren bij het installeren van een opbouw dimmer moet te allen tijde worden vermeden.

Componenten

Er zijn diverse componenten beschikbaar om een ruimte volledig uit te rusten met opbouw schakelmateriaal. Naast de eerder genoemde montageplaat omvat dit onder andere opbouw stopcontacten, dimmers en schakelaars. Deze zijn meestal verkrijgbaar in tinten wit of crème. Maar er is ook zwart schakelmateriaal opbouw verkrijgbaar. Bovendien zijn er bij schakelaars diverse opties, zoals wissel- en serieschakelaars.

De juiste schakelaar kiezen

Bij het kiezen van opbouw schakelmateriaal is het essentieel om de specifieke kenmerken van de ruimte in overweging te nemen. Voor vochtige ruimtes is spatwaterdicht schakelmateriaal aan te bevelen. Een grondige voorbereiding en inventarisatie van benodigde componenten is cruciaal; immers, een goed begin is het halve werk.

Opbouw schakelmateriaal kopen bij Klusspullen.nl

Bij Klusspullen.nl maken we het u graag gemakkelijk om opbouw schakelmateriaal te bestellen. In onze webshop kiest u eenvoudig het schakelmateriaal dat u nodig heeft en plaatst u uw bestelling binnen enkele minuten. Omdat wij ruim 10.000 artikelen standaard op voorraad hebben, is de kans groot dat uw schakelmateriaal ook gewoon uit voorraad leverbaar is. U kunt dit direct online controleren op de productpagina.