Met een dimmer van Gira schaft u betrouwbare, duurzame en veelzijdige dimmer aan. Gira dimmers zijn toepasbaar op alle series Gira schakelmateriaal en geschikt voor alle lichtbronnen. U kiest een dimmer aan de hand van de toe te passen verlichting. Zo levert GIRA dimmers die geschikt zijn voor traditionele gloeilampen en halogeenlampen, maar ook voor dimbare spaarlampen en LED-lampen. Elk type lamp vereist een eigen soort dimmer, of een dimmer die geschikt is voor meerdere soorten verlichting. Zeker voor het dimmen van LED-lampen is het van belang een dimmer geschikt voor LED te kiezen.


Let op dat het maximale stroomverbruik van de gebruikte verlichting overeenkomt met de maximale belastbaarheid van de te gebruiken Gira dimmer. Tel het (maximale) wattage van de te dimmen lampen bij elkaar op en kies een dimmer die als maximaal vermogen (minimaal) ongeveer 10% boven het wattage van de lampen zit. Zo zorgt u voor een veilige marge en een lange(re) levensduur. Ook het instapvermogen is van belang, een dimmer die vanaf 40 watt werkt zal bijvoorbeeld niets met een lamp van 25 watt kunnen.

Dimmers moeten afgedekt worden met een dimmerknop. Voor een draai(druk)-dimmer is dit een draaiknop, voor een tast/druk-dimmer is dit een druktoets. Deze vindt u bij de gewenste serie onder de subcategorie dimmerknoppen.