Met een Gira stopcontact haalt u niet zomaar een stopcontact in huis: u kiest voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en veelzijdigheid. Deze stopcontacten zijn perfect voor elke moderne woning of kantoor en combineren functionaliteit met een stijlvol design. We verkennen de diverse soorten Gira stopcontacten en hun unieke kenmerken:

 Lees meer >>

Verschillende soorten Gira stopcontacten

Bij ons vindt u diverse soorten stopcontacten, elk specifiek ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen:

Stopcontacten met randaarde

De Gira stopcontacten met randaarde zijn belangrijk voor het veilig aansluiten van apparaten met metalen behuizing, zoals wasmachines en koelkasten. De randaarde zorgt voor een veilige afvoer van elektrische lading en minimaliseert het risico op elektrische schokken.

Stopcontacten zonder randaarde

Er zijn ook apparaten die geen randaarde nodig hebben, zoals wat oudere apparaten. Ook geldt dit voor adapters en laptopladers. Gira biedt daarom ook stopcontacten zonder randaarde, zodat u ook deze apparaten veilig en efficiënt kunt aansluiten.

Aanraakbeveiliging voor extra veiligheid

Gira stopcontacten kunnen worden uitgerust met een verhoogde aanraakbeveiliging, vaak kinderbeveiliging genoemd. Let op: dit verschilt per model. Deze functie voorkomt dat kinderen kleine voorwerpen in de stopcontacten steken, wat een belangrijke bron van ongelukken kan zijn. De verhoogde aanraakbeveiliging zorgt voor gemoedsrust en extra veiligheid in uw huis.

Aansluitinstructies

Het aansluiten van een Gira stopcontact is eenvoudig, zelfs als u geen ervaren elektricien bent. Hier zijn algemene stappen om een Gira stopcontact aan te sluiten:

  1. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld voordat u begint met de installatie.
  2. Verwijder het oude stopcontact dat u wilt vervangen door het Gira stopcontact.
  3. Sluit de draden van het elektrische circuit aan op de juiste aansluitpunten op het stopcontact. Zorg ervoor dat u de fase (bruine draad), nul (blauwe draad) en aarde (groene/gele draad) correct aansluit.
  4. Plaats het Gira stopcontact in de inbouwdoos en bevestig deze stevig.
  5. Schakel de stroom weer in en test het stopcontact om ervoor te zorgen dat deze correct werkt.

Op de achterzijde van de Gira wandcontactdoos vindt u een aansluitschema. Dit schema helpt u bij de juiste aansluiting.

Bestel een stopcontact van Gira bij Klusspullen.nl

Ontdek de kwaliteit en veelzijdigheid van Gira stopcontacten bij Klusspullen.nl – waar kwaliteit, expertise en klanttevredenheid samenkomen. Bestel vandaag nog en profiteer van onze snelle levering en deskundig advies. Klusspullen.nl is sinds 2006 uw betrouwbare partner voor al uw schakelmateriaal. Neem contact met ons op voor advies, of bestel direct online.