Niko basiselementen

Basiselementen verzorgen de functie, de werking. Dit is het metalen deel dat in de wand gemonteerd wordt. Het zijn de belangrijkste onderdelen van het schakelmateriaal. Ze zijn gelijk voor alle series Niko schakelmateriaal. De stijl van schakelmateriaal die je kiest, bepaalt dan het uiterlijk. Tenzij anders aangegeven, zijn de onderstaande Niko basiselementen geschikt om te combineren met alle inbouwprogramma's van Niko schakelmateriaal.

 Lees meer >>

Hoe gaat de montage van Niko basiselementen?

Plaats op het Niko basiselement een bijbehorende afdekking. Bijvoorbeeld een schakelwip bij een schakelaar of een draaiknop bij een dimmer. Werk daarna het geheel af met een afdekraam, de sierrand. Deze zijn enkelvoudig tot vijfvoudig te verkrijgen. Het klinkt misschien simpeler dan het is, maar het is werkelijk zo eenvoudig. Alle basiselementen, en dat is een flinke keuze, zijn eenvoudig te monteren. Uiteraard haal je eerst de spanning van je lichtnet voordat je met elektra aan de gang gaat. Schakel de juiste groep uit als je die weet, anders zet je de hoofdschakelaar of aardlekschakelaar om. Nu kun je veilig je oude schakelmateriaal verwijderen en je nieuwe Niko basiselement monteren met de schroefjes van de inbouwdoos. Daarna klik je het centraaldeel erop en zet je het afdekraam vast. Jouw nieuwe Niko basiselement is nu een volwaardige schakelaar, stopcontact of dimmer waar je jaren plezier van hebt.

Belgische vrienden opgelet:

De door ons verkochte afdekramen zijn niet geschikt voor verticale toepassing in België. Dit komt doordat in België standaard ovale inbouwdozen worden gebruikt die verticaal een andere maat hebben dan horizontaal. In Nederland zijn ze rond. Let er ook op dat de basiselementen geen spreidklemmen hebben (ook wel klauwbevestiging genoemd). Ze kunnen dus alleen in de inbouwdoos worden geschroefd met de bijbehorende boutjes. De wandcontactdozen met penaarde hebben wel standaard spreidklemmen, zoals dat in België gebruikelijk is.

Montage Niko schakelmateriaal

Je kunt kiezen uit deze Niko stijlen

  • Niko Original: De bekendste serie uit het Niko-assortiment. De Niko Original reeks kenmerkt zich door zijn afgeronde vormen en tijdloze uitstraling. Deze serie is ontworpen om in elk interieur te passen, van klassiek tot modern. De schakelaars en stopcontacten zijn beschikbaar in vier lichte tinten: wit en helder wit, crème en lichtgrijs. Deze tinten zijn zorgvuldig geselecteerd om subtiel op te gaan in elke ruimte en een serene, harmonieuze sfeer te creëren. De materialen zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, wat bijdraagt aan de lange levensduur van de producten.

  • Niko Intense: Een bekroond ontwerp met een slanke en moderne uitstraling. De Niko Intense serie valt op door zijn elegante lijnen en hoogwaardige afwerking. Deze serie is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren: wit en helder wit, antraciet, brons, donkerbruin, zilver, en uiteraard mat zwart. Elke kleur is zorgvuldig gekozen om een moderne, verfijnde look te bieden die zowel subtiel als stijlvol is. Deze serie is ideaal voor wie op zoek is naar een eigentijdse en minimalistische uitstraling in hun interieur.

  • Niko Pure: Een eveneens bekroond, strak design dat veel keuzemogelijkheden geeft in kleur en materiaal. De Niko Pure serie is perfect voor degenen die een stap verder willen gaan in interieurontwerp. Deze serie laat je kiezen uit veel mogelijke afwerkingen waaronder glas, metaal, hout en synthetische materialen, wat je alle vrijheid geeft om deze serie Niko schakelmateriaal naadloos te laten opgaan in je interieur of juist een groot contrast te creëren. De beschikbare kleuren zijn onder andere hoogwaardig kunststof, gelakt staal, edelstaal (RVS), bamboe, Bakeliet®, en geanodiseerd geborsteld aluminium. Het strakke en elegante design van Niko Pure heeft geleid tot meerdere designprijzen, wat getuigt van de innovatieve en stijlvolle benadering van deze serie. De hoogwaardige materialen en het Belgische vakmanschap zorgen ervoor dat deze schakelaars en stopcontacten niet alleen mooi zijn, maar ook buitengewoon duurzaam.

Voordelen van Niko basiselementen overzichtelijk op een rij:

  • Kwaliteit: Niko waarborgt constant functioneren en design door uitgebreide controles in eigen laboratorium.
  • 4 jaar fabrieksgarantie: Elk product is zorgvuldig vervaardigd voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.
  • Innovatie: Met eigen onderzoek en marktinzichten verbetert Niko voortdurend en voldoet aan consumentenbehoeften.
  • Veelzijdigheid: Niko biedt diverse productseries voor elke design- en functionaliteitsvoorkeur.
  • Design: Producten van Niko combineren stijlvol ontwerp met uitstekende prestaties.
  • Universele basiselementen: Dezelfde functionele basis voor alle schakelmateriaalseries.

Niko basiselementen bij Klusspullen.nl

Bij Klusspullen.nl vind je bijna alle merken schakelmateriaal. Dus ook het schakelmateriaal van Niko. Doe je voordeel met onze snelle levering en profiteer van een flexibele retourtermijn van 30 dagen. Bij ons kun je het complete Niko assortiment bestellen, inclusief alles wat je nodig hebt voor de installatie. Daarom zijn we jouw ideale partner voor schakelmateriaal. En met deskundig advies en uitstekende klantenservice staan we altijd voor je klaar.